سه‌شنبه، 30 اردیبهشت، 1404

دستورالعمل نحوه فعالیتهای کارور برق تدوین شده و به زودی ابلاغ می‌شود

حامد احمدی با اشاره به اهمیت شرکت‌های کارور برق در کمک به مدیریت مصرف و رفع ناترازی برق در کشور، اظهار داشت: آیین‌نامه نحوه فعالیت شرکت‌های کارور برق و نصب شمارشگر‌های هوشمند، اواسط اسفند سال ۱۴۰۳ به وزارت نیرو ابلاغ شد. در این آیین نامه در خصوص نحوه کارکرد کارور برق و شرح وظایف و اختیاراتی که دارد و نیز چگونگی کمکی که به مدیریت مصرف و رفع ناترازی برق می‌کند، صحبت شده است.

وی افزود: به تازگی دستورالعمل نحوه فعالیت‌های شرکت کارور برق که بخشی از این آیین‌نامه است، توسط شرکت توانیر و وزارت نیرو تدوین شده و در چند روز آینده ابلاغ خواهد شد.

مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر، تصریح کرد: کارور برق یک شخص حقوقی است که پروانه فعالیت را با رعایت قوانین و الزاماتی که در این زمینه وجود دارد از وزارت نیرو اخذ می‌کند. این شرکت با توجه به قراردادی که با توانیر امضا می‌کند، اقدام به انتخاب یک منطقه، یک شهر یا یک محله خواهد کرد و با مشترکین آن منطقه وارد تعامل و گفت‌و‌گو خواهد شد.

احمدی در ادامه گفت: کارور برق با استفاده از روش‌های مختلفی که به کار می‌گیرد، اقدام به کاهش مصرف برق آن دسته از مشترکینی که با او در تعامل هستند، خواهد کرد. در اثر این کار، بخشی از انرژی الکتریکی که قرار بود مصرف شود، صرفه‌جویی می‌شود. با در نظر گرفتن میانگین مصرف آن مشترکین در ۳ سال گذشته و نیز الگوی مصرف در آن منطقه، مشخص می‌شود چه مقدار در مصرف برق صرفه‌جویی شده و سرانه مصرف کاهش پیدا کرده است. این اختلافی که به وجود می‌آید، نشان دهنده عملکرد شرکت کارور برق است و این شرکت مجاز است این مقدار انرژی را در بازاری تحت عنوان بازار آزاد برق با قیمت توافقی به متقاضیان بفروشد.

وی، افزود: تفاوت بازار آزاد برق با بازار‌های دیگر در این است که توانیر تعهد می‌کند، برقی که در این بازار به فروش می‌رسد از جنس قطع‌نشو باشد. یعنی این برق بیشترین پایداری و اطمینان را برای مصرف کننده به همراه دارد و از برنامه‌های مدیریت بار معاف است.

مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر، خاطرنشان کرد: از سوی دیگر، مشترکینی که با کارور برق در تعامل بودند، در ازای این عدم مصرف انرژی الکتریکی می‌توانند با کارور قرارداد‌های متنوعی منعقد کنند. به عنوان مثال می‌توانند درصدی از درآمد فروش برق در بازار آزاد و یا هر تشویق دیگری که در خصوص آن با کارور برق توافق کرده‌اند را دریافت کنند.

احمدی با بیان اینکه حوزه فعالیت شرکت‌های کارور برق بسیار وسیع است، گفت: کارور برق می‌توانند شمارشگر و دیگر تجهیزات هوشمند را نصب کند و نقش عمده‌ای در مدیریت ناترازی انرژی دارد.

به گفته وی، مردم می‌توانند خود به صورت کارور وارد این بازار شوند و یک شرکت تک مشترک را تشکیل دهند و یا اینکه با دیگر شرکت‌های کارور برق در تعامل باشند.

مدیرکل دفتر هوشمندسازی و فناوری‌های نوین شرکت توانیر در پایان اظهار امیدواری کرد که بحث کارور برق در آینده نزدیک در کل کشور فراگیر شود و شرکت‌های متعددی در این حوزه به صنعت برق کمک کنند.

انتهای پیام/

13 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها