به گزارش برنا از خبرگزاری رویترز، شرکت دولتی نفت سعودی آرامکو اعلام کرد که در جریان سفر دونالد ترامپ به کشورهای حاشیه خلیج فارس، قراردادهایی به ارزش ۹۰ میلیارد دلار با ایالات متحده آمریکا امضا کرده است.
این قراردادها شامل ۳۴ توافق اولیه با شرکتهای بزرگ آمریکایی است که با هدف تعمیق روابط تجاری واشینگتن و ریاض امضا شدهاند، این بیانیه یک روز پس از آن منتشر شد که ریاض متعهد شد ۶۰۰ میلیارد دلار در آمریکا سرمایهگذاری کند.
با این حال بسیاری از قراردادهای اعلامشده ازسوی آرامکو، تنها یادداشتتفاهم بوده و فاقد ارزش مالی مشخص هستند، بعضی از این معاملات نیز پیشتر اعلام شده بودند که توافق خرید سالانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن گاز طبیعی مایعشده (الانجی) برای مدت ۲۰ سال از شرکت «نکست دیکید» (NextDecade) از جمله آنهاست.
این توافقها بخشی از تلاشهای عربستان سعودی برای تقویت شراکتهای انرژی و جذب سرمایه خارجی بهشمار میآیند، این کشور همسو با برنامه توسعه چشمانداز ۲۰۳۰ خود، بهدنبال متعادلسازی وابستگی به نفت با توسعه صنعتی و فناوریهای نو است.
امین ناصر، مدیرعامل آرامکو، در همایش سرمایهگذاری ایالات متحده و عربستان سعودی در ریاض گفت: به واقع ایالات متحده آمریکا مکان مطلوبی برای سرمایهگذاری ماست.
آرامکو پایه اصلی اقتصاد عربستان سعودی است و بخش عمدهای از درآمد این کشور را از طریق صادرات نفت تأمین میکند، همچنین این شرکت نقش کلیدی در تأمین مالی برنامه بلندپروازانه «ویژن ۲۰۳۰» برای تنوعبخشی به اقتصاد عربستان دارد.
قراردادهای کلیدی آرامکو با شرکتهای آمریکایی
آرامکو اعلام کرد که این قراردادها از طریق شرکتهای وابسته به این گروه امضا و با هدف تقویت روابط دیرینه با شرکتهای آمریکایی، افزایش ارزش سهامداران و گسترش همکاری در بخش انرژی و دیگر حوزههای راهبردی طراحی شدهاند.
یکی از تفاهمنامههای مهم با شرکت «انویدیا» امضا شده که هدف آن ایجاد زیرساختهای پیشرفته هوش مصنوعی صنعتی، ازجمله یک مرکز هوش مصنوعی، یک مرکز مهندسی و روباتیک و برنامههای آموزشی نیروی کار است.
آرامکو همچنین تفاهمنامهای برای بررسی اجرای طرحهای توسعهای قابلتوجه در پالایشگاه «صامرف» (SAMREF) امضا کرد و قصد دارد این پالایشگاه را به یک مجتمع پتروشیمی یکپارچه بدل کند.
این شرکت عربستانی همچنین قراردادی غیرالزامآور با «آمازون وب سرویس» برای همکاری در تحول دیجیتال و ابتکارات کمکربن امضا کرد، در حالی که امضای تفاهمنامهای دیگر با «کوالکام» بر همکاری در تقویت شبکههای صنعتی و قابلیتهای هوش مصنوعی متمرکز خواهد بود.
سرمایهگذاری آرامکو در پالایشگاههای آمریکا
ناصر در بیانیهای اعلام کرد: فعالیتهای آرامکو با آمریکا در طول دههها تکامل یافته و اکنون شامل تحقیق و توسعه چندرشتهای، پالایشگاه «موتیوا» (Motiva) واقع در «پورت آرتور»، سرمایهگذاریهای استارتاپی، همکاریهای بالقوه در حوزه الانجی و تدارکات در حال انجام است.
آرامکو روز سهشنبه اعلام کرد که ۳ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار برای توسعه پالایشگاه «موتیوا» در ایالت تگزاس آمریکا سرمایهگذاری خواهد کرد.
گسترش همکاریهای صنعتی و مالی
فراتر از بخش انرژی، آرامکو به یک بازیگر کلیدی در توسعه صنعتی، تحول دیجیتال و سرمایهگذاری خارجی تبدیل شده است.
این شرکت روابط خود را با چند تأمینکننده برجسته آمریکایی از جمله «جنرال الکتریک ورنووا» (GE Vernova)، «بیکرهیوز» (Baker Hughes) اسالبی (SLB) و هانیول (Honeywell) گسترش داده است.
در بخش خدمات مالی، آرامکو قراردادهایی با غولهای مدیریت دارایی استیت استریت کوپریشن (State Street Corporation)، پیمکو (PIMCO) و ولینگتون (Wellington) امضا کرده است.
عربستان و آمریکا همچنین توافقی برای سرمایهگذاریهای نقدی کوتاهمدت از طریق یک صندوق سرمایهگذاری یکپارچه به نام «فاند آو وان» (Fund of One) با شرکتهای بزرگ مالی «بلک راک» (BlackRock)، «مورگان استنلی» (Morgan Stanley)، «گلدمن ساکس» (Goldman Sachs) و «پیمکو» (PIMCO) امضا کردهاند.
انتهای پیام/