به گزارش خبرگزاری برنا از لرستان ؛ بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه و کنگو جزء بیماریهای مشترک بین انسان و دام میباشد که در فصول گرم سال به دنبال افزایش میزان زاد و ولد حشرات و کنه ها امکان انتقال آن وجود دارد.
مصطفی زبردست با اعلام این خبر ، اظهار مرد: بیماری ویروسی تب خون ریزی دهنده کریمه و کنگو از راههای مختلف ممکن است به انسان منتقل شود از جمله افرادی که در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارند می توان به قصابان، چوبداران، دامداران، دامپزشکان و هر فردی که با دام در ارتباط باشد در معرض خطر این بیماری قرار دارد اشاره کرد.
وی تصریح کرد : تب خونریزی دهنده کریمه و کنگو معمولاً در دامها علائم و بیماری ایجاد نمیکند فقط در موارد نادری افزایش دمای بدن دام به ندرت مشاهده میشود بیماری تب دهنده کریمه و کنگو جز بیماریهای وابسته به فصل میباشد که در فصول گرم سال امکان شیوع و انتشار آن بیش از سایر ایام سال میباشد.
مدیرکل دامپزشکی لرستان از جمله راههای انتقال این بیماری را ذبح و کشتار دام در منازل و تماس با خون و ترشحات دامهای آلوده و مصرف لاشه آنها و برداشتن کنه با دست روی بدن دامها برشمرد و ادامه داد بیماری در انسان علایمی از جمله تب، بدن درد، حالت تهوع، استفراغ و خونریزی در زیر پوست به صورت نقطهای و گسترده قابل مشاهده است.
وی تاکید کرد جهت جلوگیری از ابتلا به این بیماری جلوگیری از کشتار دام در منازل و حاشیه شهرها، سمپاشی و مبارزه با کنههای ناقل این بیماری در اصطبلها و روی بدن دامها، نگهداری لاشه و گوشت دامها به مدت حداقل ۲۴ ساعت در دمای یخچال، استفاده از وسایل حفاظتی هنگام تماس با دامها، استفاده از دستکش هنگام خرد کردن گوشت در منزل لازم و ضروری است.
وی در پایان با اعلام اینکه هم استانی های گرامی گوشت مورد نیاز مصرف خانوار خود را حتماً از فروشگاهها و مراکز مجاز مورد تأیید دامپزشکی خریداری کنند افزود: با توجه به اقدامات صورت گرفته و همکاری و رعایت نکات ضروری توسط هم استانی های عزیز در چند سال اخیر موردی از بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه و کنگو در استان لرستان مشاهده نشده است.
انتهای پیام