به گزارش خبرگزاری برنا، الیاس حضرتی، رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در گردهمایی مدیران روابط عمومی و اطلاعرسانی دستگاههای اجرایی کشور که صبح امروز در موزه ملی ایران برگزار شد، با اشاره به انتظارات از مدیران روابط عمومیها و اطلاعرسانی دولت گفت: پیچیدگی کار روابط عمومیها بسیار زیاد است. هر کجا که خلائی پیش میآید و مشکلی ایجاد میشود به روایتی کاسه و کوزهها بر سر روابط عمومی سرازیر میشود و این نقطه حساس است.
حضرتی با اشاره به ضرورت صیانت از جایگاه روابط عمومیها گفت: نزدیک ۸ ماه از عمر دولت چهاردهم گذشت. امروز در زمانی دور هم نشستیم که کارهایی انجام شده و قرار است انجام شود. دستمان برای روایت ساختن پر است. باید دید چگونه این عملکرد را به سمع و نظر مردم و افکار عمومی برسانیم تا بتوانیم به فهم مشترک برسیم. این چگونگی، درس اول روابط عمومیها است.
زمان دشوار آغاز به کار دولت چهاردهم
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت با اشاره به زمان روی کار آمدن دولت چهاردهم گفت: دکتر پزشکیان زمانی وارد میدان شد که جامعه از ایجاد روزنه و تحول خسته و ناامید بود و کشور با جریانهای مختلف که تنگ نظرانه بودند مواجه بود.
سه مسئله فوری و بنیادین کشور از منظر دولت
حضرتی با اشاره به ماموریتهای روابط عمومیهای دستگاههای دولتی در این شرايط گفت: زمان آغاز فعالیت دولت چهاردهم تمامی صاحبنظران و تحلیلگران اعلام کردند که اگر میخواهید مسائل ایران را بفهمید سه موضوع مهمترین، ضروریترین و فوریترین وجود دارد.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت افزود: موضوع اول و مهمترین مشکل و گره ایران که دغدغه روزمره مردم بود مشکلات اقتصادی بوده که آخرین نظرسنجیها از جمله در ایسپا، گرانی، بیکاری، ضعف تولید، اجاره مسکن و مواردی مشابه را نشان میداد.
سیاست خارجی، کلید گشایش اقتصادی
حضرتی تصریح کرد: مسایل اقتصادی حل نمیشود مگر اینکه مسائل سیاست خارجی حل شود؛ تا تحریمها حل نشود و مشکلات فروش نفت حل نشود این وزنههای سنگین بر پای اقتصاد کشور بسته شده و نمیشود گام برداشت.
نیاز به انسجام اجتماعی برای امیدآفرینی
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت افزود: موضوع سوم و فوریترین مساله در زمان آغاز بهکار دولت چهاردهم، انسجام اجتماعی برای رسیدن به امید اجتماعی است. همه نظرسنجیها نشان میداد امید به آینده جزو ابربحرانها است.
حضرتی ادامه داد: آقای دکتر پزشکیان با این سه برنامه دستور کارش مشخص بود و حالا امروز نیز در شورای اطلاع رسانی دولت چهار پروژه بزرگ تنظیم شده است. یکی از پروژهها تحت عنوان امید برای همه ایران است که در ذیل آن موضوع اقوام است؛ برای اینکه در کابینه، اهل سنت یا بلوچ یا عرب استفاده کنیم تابوی وحشتناک و دیوار بتنی وجود داشت. تعدادی نگران میشدند. آقای پزشکیان اعلام کردند که من دعوایی ندارم؛ چهل سال به خالصسازی رسیدیم و عجیب اینکه خالصسازی لحظه به لحظه نیز دایرهاش تنگ میشد، اما آقای پزشکیان گفتند من از همه فرزندان ایران شکافهای جنسیتی و قومیتی را برمیدارم.
بازنگری در گزینشها؛ بازگشت هزاران نیروی رد شده
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت در بخش دیگری از صحبتهای خود به مساله گزینشها اشاره کرد و گفت: داستان گزینشها در زمان آغاز به کار دولت چهاردهم داستان وحشتناکی بود. ۲۶ هزار و ۵۰۰ نفر برای مسایل مختلف از جمله اینکه چادر ندارند یا کتانی میپوشند و موضوعاتی از این قبيل رد شدند اما با یک اصلاح آییننامه در دولت چهاردهم ۲۵ هزار نفر برگشتند.
تحرک در سیاست خارجی؛ آغاز دوره جدید مذاکرات
وی با اشاره به ۲۰ کار بزرگ آقای پزشکیان که در خصوص امید برای ایران انجام شد به اقدامات دولت در حوزه سیاست خارجی اشاره کرد و افزود: آقای پزشکیان ارتباطات بینالمللی را روان کردند. امروز تاریخ ملت ایران ورق دیگری میخورد و از موضع قدرت در مذاکرات شرکت میکنیم و دولت تصمیم دارد مذاکرات را به صورت جدی به نتیجه برساند.
وی افزود: امیدوارم از طرف مقابل کارشکنی نباشد چرا که از سمت داخل، اراده در همه سطوح به صورت هماهنگ شکل گرفته و این گونه نیست که ارتش یا مقامات نظامی یا سران قوا حرفهایشان متفاوت باشد.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت با اشاره به نتایج مثبت مذاکرات در بحث امیدآفرینی گفت: بالای ۲۰ تا ۲۵ درصد امیدواری مردم با شروع مذاکرات بیشتر شده است.
حضرتی افزود: در مذاکرات پیش رو از موضع قدرت امتیاز میدهیم و میگیریم و مذاکرات برد- برد است.
عدالت آموزشی؛ از جلسات منظم تا نهضت مدرسهسازی
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت، نهضت عدالت آموزشی را پروژه دیگر شورای اطلاعرسانی دولت عنوان کرد و گفت: آرزو داشتم رئیسجمهوری بیاید که به اهمیت آموزش و پرورش واقف باشد؛ چراکه ریل توسعه همینجاست.
الیاس حضرتی با بیان اینکه ارتباط آموزش و پرورش با رییسجمهور در حد زنگ مهر را زدن و سوالات مهر بود تصریح کرد: آقای پزشکیان با این باورند که تغییر نگرش و قانون گرایی و نظم پذیری از الزامات آموزش و پرورش توسعه یافته است. بنا به این رویکرد ارتباط رئیس جمهور با آموزش پرورش طی هشت ماه ابتدای فعالیت دولت، به حدود ۳۰ جلسه رسید که هفتهای یک جلسه میشود.
وی افزود: هر کسی در حوزه آموزش و پرورش چه در حوزه سخت افزار و چه نرم افزار ایده گای داشت مطرح کرد. آقای دکتر پزشکیان بر این باورند که در حوزه سخت افزار آموزش و پرورش نه فقط از طرف خیرین بلکه باید از ظرفیت آحاد ملت بهره برد.
رئیس شورای اطلاعرسانی دولت گفت: رئیسجمهور تاکید دارند که مدارس کانکسی، چادری و کپری بعد از چهل سال شایسته کشور نیست و نهضت مدرسهسازی باید با سرعت پیش برود. استراتژی رییس جمهور پزشکیان این است که کیفیت سطح آموزشی در مدارس دولتی احیا شود.
ناترازی انرژی؛ چالش انباشته و برنامه جدی دولت
وی افزود: آخرین و چهارمین پروژه اطلاعرسانی دولت ناترازی انرژی (حوزه آب، برق، گاز و بنزین است) که اولین حرکت اصلاح مسایل اقتصادی و اجتماعی است.
حضرتی با اشاره به برنامه دولت برای نصب پنلهای خورشیدی در وزارتخانهها و سازمانهای دولتی تا پایان خرداد ماه گفت: تا یکسال و نیم آینده برای تولید ۷۰ هزار مگاوات برق برنامهریزی شده است.
وی افزود: در هر صورت ناترازی انرژی موضوعی است که از گذشته انباشت شده است. ما دنبال دعوا نیستیم اما اینها واقعیت است و یک شبه نمیتوان مشکلات را حل کرد.
لزوم فعالیت روابط عمومیها در شبکههای اجتماعی و پاسخگویی هوشمندانه
رئیس شورای اطلاع رسانی دولت با بیان اینکه در چهار پروژه تعریف شده همه باید جدی باشیم و سهمی داشته باشیم و آن را با ظرافت به مردم برسانیم گفت: باید در گفتوگوها با مردم به فهم مشترک برسیم و اگر نرسیم باید از کار کنار برویم.
حضرتی گفت: کسی که در شبکه اجتماعی فعال نیست یعنی تردید دارد. روابط عمومی ها باید در شبکههای اجتماعي فعال باشند و اگر فعال نباشیم یعنی تماشاگر هستیم و راه را اشتباه میرویم. اگر هفتهای یک کتاب نخوانیم به درد روابط عمومی نمیخوریم.
وی افزود: باید توجه داشته باشیم که عضو یک خانواده هستیم و باید نسبت به مسئولان تعصب داشته باشیم.
روایت هنرمندانه، کلید موفقیت اطلاعرسانی دولت
حضرتی در پایان با تاکید بر ضرورت پاسخگویی به ابهامات گفت: اقدامات انجام شده باید یه شکل هنرمندانه به افکار عمومی ارائه شود.
انتهای پیام/