محمدرضا کلانتر معتمدی عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی در نوزدهمین همایش آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان خاطراتی از دوران تحصیل و اشتغال در آمریکا در دوران قبل از انقلاب و بازگشت به کشور در دوران بعد از انقلاب پرداخت و گفت: آن زمان دل ما در ایران بود و خودمان را متعلق به آمریکا نمیدانستیم وگرنه بعد از تحصیل، مشغول به کار شدیم و درآمد سالانه ۷۰۰ هزار دلار و یک منزل ۱۲۰ هزار متر مربعی با تمام امکانات داشتیم.
وی با اشاره به تاسیس انجمن اسلامی پزشکان مقیم آمریکا به همراه سید علیرضا مرندی و فریدون عزیزی، یادآور شد: در دوران بعد از انقلاب با توجه به علاقهای که به حوزه آموزش داشتیم، در بازگشت به کشور به عنوان معاون آموزش وزارت بهداری مشغول شدیم و با مشکلات فراوان، لایحه تشکیل وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را به تصویب رساندیم.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با اشاره به شیوع بالای بیماریهای واگیر در دوران قبل از انقلاب و سالهای شروع انقلاب، گفت: اوایل انقلاب، ۶ هزار پزشک هندی که به اندازه پرستاران ما هم سواد نداشتند در کشور فعالیت داشتند، اما امروز، آموزش پزشکی کشورمان در جایگاههای برتر دنیا قرار دارد.
کلانتر معتمدی با بیان اینکه در سالهای شروع انقلاب شاهد بیماریهایی مانند سل، جذام، فلح اطفال و سیاه سرفه بودیم، گفت: خوشبختانه این بیماریها به برکت انقلاب و نظام شبکه بهداشت و البته کادر سلامت، مدیریت شد و دانشجویان کنونی هیچ مواردی از این بیماریها را نمیبینند. آن زمان ۲ میلیون دلار برای درمان بیماران در خارج از کشور پرداخت میشد، اما امروز بیماران خارجی برای درمان به کشورمان مراجعه میکنند.
وی با تاکید بر لزوم احترام به جامعه پزشکی در کشور، گفت: متاسفانه در سال ۱۴۰۲ حدود ۶۵۰۰ پزشک متخصص و فوق تخصص از کشور مهاجرت کردند، اما در سال گذشته با توجه به انتخاب دکتر پزشکیان به عنوان رییس جمهور و فعالیت دکتر ظفرقندی به عنوان وزیر بهداشت، آمارهای مهاجرت جامعه پزشکی ۲۲ درصد کاهش یافته است.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی حرفه پزشکی را مقدس دانست و به بیان خاطرهای از امام خمینی (ره) پرداخت و گفت: از ایشان خواستم که ما را نصیحت کنند که گفتند «پسرم حرفه شما، مقدس است و اگر برای رضای خدا انجام شود، از بهترین عبادات است و مطمئن باشید مسائل مادی هم به دنبال آن میآید» که این درس زندگی برای بنده بود و از آن تاریخ، کمتر پیش آمده بیماران را جراحی یا ویزیت کنم، اما بدون وضو باشم.
وی تاکید کرد: انتظاری که از دکتر پزشکیان و دکتر ظفرقندی که به مسائل حوزه سلامت واقف هستند، دارم این است که روند کاهش مهاجرت نخبگان جامعه پزشکی متوقف شود و حتی آنهایی که مهاجرت کردهاند، رغبت کنند که مجددا به کشورمان بازگردند و به مردم خدمت کنند.
در این جشنواره و با حضور ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی از کلانتر معتمدی به عنوان یکی از چهرههای تاثیرگذار پزشکی کشور و پایه گذار رشته جراحی عروق در کشور، تقدیر به عمل آمد.
انتهای پیام/