به گزارش خبرنگار خبرگزاري برنا، شهرام عسگری رئیس اداره جنگلداری و جنگلکاری اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان شمالی اظهار کرد: برای ارتقای حفاظت، احیای جنگلها و بهرهبرداری اصولی، ۱۸ طرح مطالعاتی در سطحی بالغ بر ۸۴ هزار هکتار در استان تدوین شده است.
وی توضیح داد: از مجموع این طرحها، ۱۲ طرح در شهرستان سملقان، یک طرح در مانه و گرمه، یک طرح در فاروج و ۲ طرح نیز در شهرستان راز و جرگلان اجرا شده که با تأمین اعتبار از محل منابع صیانت از جنگلهای شمال و زاگرس به اجرا درآمدهاند.
عسگری با اشاره به اهداف کلان این طرحها گفت: این برنامهها با رویکردی چندوجهی شامل حفاظت، تولید، اصلاح و توسعه، با هدف بهرهبرداری پایدار از جنگلهای طبیعی تدوین شدهاند. اجرای آنها نقش مهمی در حفظ پوشش گیاهی، جلوگیری از فرسایش خاک و تقویت تنوع زیستی خواهد داشت.
وی افزود: سال گذشته، ۲۵ هزار و ۸۰۰ هکتار از جنگلهای سملقان تحت پوشش طرحهای جنگلداری چندمنظوره قورانلو و جنگلداری تولیدی غیرچوبی در منطقه درکش قرار گرفت. همچنین برای انجام مطالعات مربوط به این طرحها، حدود ۱۰ میلیارد ریال هزینه شده است.
عسگری از کاشت گونههای بومی از جمله ارغوان، داغداغان، زرشک و گلابی وحشی بر اساس این مطالعات خبر داد و اظهار داشت: در سال جاری، تولید ۶۰۰ هزار اصله نهال، احیای ۸۰ هکتار از اراضی جنگلی با بذر و ۵۰ هکتار با نهال، از برنامههای اولویتدار این اداره خواهد بود.
رئیس اداره جنگلداری خراسان شمالی با اشاره به اقدامات مکمل در سال جاری افزود: مراقبت از جنگلکاریهای سنواتی در ۸۰ هکتار، جمعآوری دو تن بذر جنگلی، نگهداری فضای سبز ۱۵ هکتاری در جاجرم، و تجهیز و نگهداری پارک جنگلی راز و جرگلان به وسعت ۲۰ هکتار نیز در دستور کار است.
وی تأکید کرد: برنامههای آموزشی، ترویجی، گشتزنی، تأمین نیروهای حفاظتی و اقدامات پیشگیرانه از آتشسوزی نیز بهطور مستمر در سطح استان در حال اجراست و با مشارکت جوامع محلی تقویت خواهد شد.
خراسان شمالی با دارا بودن ۲ میلیون و ۳۳ هزار هکتار عرصه منابع طبیعی، از جمله ۴۳۴ هزار هکتار جنگل، بخش قابلتوجهی از رویشگاههای ایران را در خود جای داده است. ۲۵ هزار هکتار از این جنگلها در ناحیه رویشی هیرکانی و مابقی در ناحیه ایرانی-تورانی قرار دارند که گونههایی چون ارس، افرا کرکو، زالزالک، ولیک و بلوط را در خود جای دادهاند.
انتهای پیام