به گزارش خبرنگار خبرگزاري برنا، علی ربانی معاون فنی و راههای روستایی این اداره اعلام کرد: در این ماه، ۹۹۶ هزار و ۷۸۴ وسیله نقلیه وارد استان شدند و در مقابل ۹۹۹ هزار و ۷۷۷ خودرو نیز از آن خارج شدهاند. این آمار به ترتیب حاکی از افزایش ۲.۷۱ و ۱.۳۱ درصدی در تردد ورودی و خروجی است.
بر اساس شاخصهای ترافیکی، محور چمنبید به جنگل گلستان (چشمهخان) و بالعکس پرترددترین مسیر در استان بوده است. در مقابل، مسیر صفیآباد به گراتی کمترین حجم تردد را تجربه کرده است.
ربانی در ادامه افزود: بیشترین سرعت متوسط وسایل نقلیه در محورهای فاروج به قوچان و همچنین صفیآباد به گراتی ثبت شده است. در عین حال، محورهای جنگل گلستان به چمنبید و همچنین چمنبید به آشخانه بیشترین میزان تخلف فاصله غیرمجاز را ثبت کردهاند؛ مسئلهای که میتواند زنگ خطر را برای ایمنی جادهها به صدا درآورد.
طبق این گزارش، ساعات ۱۷ تا ۱۸ شلوغترین بازه زمانی برای تردد خودروها بوده است. محور شیروان به بجنورد نیز بالاترین میانگین روزانه تردد را به خود اختصاص داده، در حالیکه مسیرهای میامی به گرمه و راز و جرگلان به آشخانه، سهم بیشتری از تردد وسایل نقلیه سنگین را دارا بودهاند.
نکته قابل توجه در آمارهای ارائهشده، میزان ماندگاری خودروهاست. به گفته ربانی، حدود ۳۸ درصد از وسایل نقلیه واردشده بیش از دو روز در استان باقی ماندهاند؛ آماری که میتواند نشانهای از سفرهای بلندمدت، گردشگری یا فعالیتهای تجاری باشد.
در این میان، بیشترین سهم از خودروهای واردشده به ترتیب از استانهای خراسان رضوی (۳۳ درصد)، تهران (۱۳ درصد) و گلستان (۵ درصد) بوده است. این دادهها نقش محوری خراسان شمالی در کریدور شمالشرق کشور را برجسته میکند.
با تداوم روند افزایش ترددها، به نظر میرسد مدیریت بهتر محورهای ارتباطی، افزایش نظارت و توسعه زیرساختها باید در اولویت برنامههای حملونقل استان قرار گیرد تا هم از بروز حوادث جلوگیری شود و هم بهرهوری سفرها افزایش یابد.
انتهای پیام