پنج‌شنبه، 18 اردیبهشت، 1404

اقدامات پیشگیرانه تالاسمی/ شناسایی ۶ مورد ابتلا پیش از تولد در سال ۱۴۰۳

به گزارش خبرگزاری برنا از استان کهگیلویه و بویراحمد؛ دکتر هادی پور با اشاره به آغاز طرح ملی شناسایی زوج‌های تالاسمی مینور از سال ۱۳۷۶ و اجرای سراسری آن پس از یک دوره آزمایشی، هدف اصلی این برنامه را جلوگیری از تحمیل هزینه‌های سنگین مالی و عواقب روحی و روانی ناشی از تولد فرزند مبتلا به تالاسمی ماژور بر خانواده‌ها و جامعه عنوان کرد.
وی با تاکید بر هزینه‌های بالای درمان و مشکلات ناشی از این بیماری، افزود: با توجه به سیر بیماری و هزینه‌های هنگفت تحمیل شده بر خانواده و دولت، و همچنین نیازهای درمانی فوری این بیماران، وزارت بهداشت بیماری تالاسمی ماژور را در زمره موارد قانونی سقط جنین قرار داده است.
این پزشک در ادامه به فعالیت‌های مرکز شهید اشرفی در سال جاری اشاره کرد و گفت: در سال ۱۴۰۳، این مرکز پذیرای ۲۶۸۷ زوج متقاضی ازدواج بوده است که از این تعداد، ۳۰ زوج برای انجام آزمایش‌های ژنتیک تخصصی به آزمایشگاه‌های مربوطه ارجاع داده شدند. خوشبختانه، با انجام این آزمایش‌ها، ۶ جنین مبتلا به تالاسمی ماژور شناسایی و پس از طی مراحل قانونی، منجر به سقط گردید.
دکتر هادی‌پور همچنین از مراقبت مستمر از زوج‌های ناقل تالاسمی در سطح استان خبر داد و اظهار داشت: در حال حاضر، ۷۶۵ زوج ناقل تالاسمی در کل استان کهگیلویه و بویراحمد از طریق مراکز بهداشتی و درمانی تحت نظارت و آموزش‌های لازم قرار دارند.
این پزشک واحد مشاوره ازدواج و تالاسمی در پایان سخنان خود، ضمن گرامیداشت روز جهانی تالاسمی، بر اهمیت تداوم برنامه‌های پیشگیرانه و افزایش آگاهی عمومی در خصوص این بیماری تاکید کرد و ابراز امیدواری نمود که با تلاش‌های مستمر، شاهد کاهش هر چه بیشتر موارد تولد نوزادان مبتلا به تالاسمی ماژور در کشور باشیم.
انتهای پیام
9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها