به گزارش خبرگزاری برنا از آذربایجان غربی ؛ مرتضی صفری افزود: اعتبار اولیه پیش بینی شده تنها برای خود بنا و ساختمان ۲۵۰ میلیارد ریال بوده است.
وی ادامه داد: عمارت خورشید یک بنای ۹۰ ساله است و مرمت آن تقریبا یک ماه است که شروع شده و روزانه ۳۵ تا ۴۰ کارگر دراین پروژه کار می کنند.
وی برداشت اندودکاریهای سطوح خارجی و داخلی مجموعه، احداث سازه حفاظتی داخل بنا برای کنترل خیز تیرهای خرپای چوبی بام، اصلاح پوشش پشت بام و آبروهای کناری بام را از جمله اقدامات مرمتی این پروژه عنوان کرد.
صفری اظهارکرد: اصلاح و احداث نازککاری کف و دیوارهها و سقف بنا،احداث تاسیسات مرکزی و بهسازی سایت پلان مجموعه،مقاوم سازی بنا،دیوارهای آسیب دیده،نصب درب و پنجره های جدید و تعویض تیرهای آسیب دیده از دیگر اقدامات مرمتی در عمارت خورشید است.
مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و میراث فرهنگی آذربایجان غربی با بیان اینکه محوطه سازی این عمارت هم شروع شده و مهندس مشاور آن نیز مشخص شده است، گفت: محوطه سازی این عمارت با همکاری شهرداری انجام خواهد گرفت.
وی با بیان اینکه عمارت خورشید پس از مرمت، یادگاری از کارهای ماندگار در حوزه میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی خواهد بود افزود: این بنا پس از مرمت تبدیل به مرکز سرمایه گذاری استان شده و محلی برای حضور فعالان سرمایه گذاری خواهد بود.
وی یادآورشد: پس از اتمام مرمت «عمارت خورشید» یکی از جاذبه های گردشگری و اقتصادی استان شده و اثری تاریخی دیگر برتعداد بناهای تاریخی زیبا و با ارزش استان افزوده خواهد شد.
انتهای پیام