به گزارش خبرنگار برنا از شهرستان لامرد فارس؛ احداث این نیروگاه با سرمایهگذاری بالغ بر ۲۰۰ میلیون یورو، معادل حدود ۱۹ هزار میلیارد تومان، توسط گروه مپنا، گروه سرمایهگذاری غدیر و شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر انجام خواهد شد.
این پروژه که از آن به عنوان یکی از بزرگترین طرحهای نیروگاهی جنوب کشور یاد میشود، با هدف تأمین برق مورد نیاز صنایع مستقر در منطقه ویژه اقتصادی لامرد، بهویژه مجتمع عظیم آلومینیوم جنوب (سالکو) طراحی شده است.
با توجه به اینکه مجتمع سالکو بهتنهایی نزدیک به ۵۰۰ مگاوات برق نیاز دارد (معادل مصرف یک استان)، احداث این نیروگاه نهتنها در تأمین انرژی این مجموعه حیاتی است، بلکه به تثبیت شبکه سراسری برق جنوب و پاسخگویی به نیاز صنایع آتی منطقه لامرد و مُهر نیز کمک خواهد کرد.
فاز نخست این نیروگاه با احداث یک واحد گازی ۳۱۰ مگاواتی آغاز شده و بر اساس جدول زمانبندی، قرار است تا تابستان ۱۴۰۵ به بهرهبرداری برسد؛ همچنین این نیروگاه از دو واحد گازی ۳۱۰ مگاواتی با فناوری کلاس F و یک واحد بخار ۲۹۳ مگاواتی تشکیل شده است.
گفتنی است، پیش از این نیز پروژههای زیربنایی از جمله احداث پستهای ۴۰۰ و ۲۳۰ کیلو ولت و خطوط انتقال برق به طول ۴۶ کیلومتر برای تأمین بخشی از برق مصرفی مجتمع سالکو، با مدیریت شهید دکتر سید فریدالدین معصومی و با وجود شرایط سخت ناشی از تحریمها و بحران کرونا، به بهرهبرداری رسیده بود.
*روایتی از مسیر پر فراز و نشیب صنعتیسازی لامرد*
پیشینه این پروژه به سال ۱۳۹۴ بازمیگردد، زمانی که در دوره نخست نمایندگی دکتر سیدموسی موسوی در مجلس شورای اسلامی، مجموعهای از پروژههای کلیدی و زیرساختی شامل آلومینیوم جنوب، نیروگاه غدیر انرژی، پالایشگاه استحصال اتان و طرح جیتیال بهطور همزمان کلنگزنی شدند.
با این حال، پس از پایان دوره نخست نمایندگی وی، بسیاری از این طرحها از جمله این نیروگاه که با وجود اهمیت راهبردیاش، با نگاههای غیرکارشناسی کنار گذاشته شد.
تصمیمی که در سالهای اخیر با بروز ناترازی شدید در شبکه برق و قطعیهای مکرر برای صنایع و خانوارها، پیامدهای آن بهروشنی آشکار شد.
در دوره دوم نمایندگی دکتر موسوی (از خرداد ۱۳۹۹)، روند احیای پروژهها مجدداً در دستور کار قرار گرفت و برخی از آنها همچون پالایشگاه اتان و مجتمع آلومینیوم جنوب به بهرهبرداری رسیدند؛ همچنین پروژه انتقال آب از دریا نیز وارد فاز اجرایی شد.
با این حال برخی طرحها از جمله پروژه جیتیال، به دلیل عدم حمایت، از دستور کار خارج شد و آزادراه لامرد_پارسیان نیز با جهش شدید هزینهها از ۳۰۰ میلیارد تومان به بیش از ۱۵ هزار میلیارد تومان، متوقف ماند.
*تلاش مشترک مدیران برای احیای یک پروژه ملی*
در مراسم امضای قرارداد نیروگاه ۹۱۳ مگاواتی لامرد، مهندس سیدمجید هدایت، مدیرعامل گروه سرمایهگذاری غدیر، با تأکید بر اهمیت استمرار فعالیتهای سالکو گفت: هرگونه وقفه در تأمین برق این مجموعه، تأثیر مستقیم بر تولید آلومینیوم در کشور دارد و تحقق برق پایدار منوط به اجرای سریع این پروژه است.
دکتر محمد اولیا، مدیرعامل گروه مپنا نیز از آمادگی این گروه برای اجرای تعهدات سخن گفت و اظهار داشت: همکاران ما همزمان با آماده شدن مقدمات حقوقی، فرآیندهای مهندسی پروژه را پیش بردهاند تا با شروع عملیات اجرایی، پروژه با سرعت مناسب پیش برود.
دکتر امیر گنجیدوست، مدیرعامل شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر، ضمن قدردانی از تلاشهای مجموعه مپنا، ابراز امیدواری کرد با جدیت در اجرای این طرح نیروگاهی، شاهد جلوگیری از تکرار مشکلات گذشته و جهشی در تأمین برق پایدار صنایع باشیم.
در پایان نیروگاه لامرد بهنام شهید دکتر سیدفریدالدین معصومی، مدیرعامل پیشین شرکت سرمایهگذاری برق و انرژی غدیر و از شهدای حادثه تروریستی شاهچراغ، نامگذاری شد.
او از جمله افرادی بود که در شرایط سخت ناشی از تحریمها و بحران کرونا، با پیگیریهای مستمر، زیرساختهای اصلی این پروژه را تا مرحله بهرهبرداری رساند.