روحالله درویش خضری در گفتگوی تلفنی با برنامه مجله کشاورزی رادیواقتصاد با موضوع "خرد شدن اراضی کشاورزی تهدیدی برای امنیت غذایی کشور"، گفت: تا پایان سال ۱۴۰۳، بالغ بر ۱۵ هزار و ۷۷۵ هکتار از اراضی کشاورزی کشور تجمیع و یکپارچهسازی شده است.
وی به تصویب قانون جلوگیری از خرد شدن اراضی در سال ۱۳۸۵ و ابلاغ آییننامه اجرایی آن در سال ۱۳۹۵ اشاره و خاطرنشان کرد: اجرای ناقص قانون اصلاحات ارضی، توسعه شهرنشینی و قانون ارث موجب افزایش تعداد بهرهبرداران و کاهش مساحت قطعات اراضی کشاورزی شده است.
مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهرهوری اراضی، با بیان این که حفظ کاربری و یکپارچگی اراضی کشاورزی از وظایف مهم سازمان امور اراضی کشور است، افزود: در اواخر سال ۱۴۰۱ وزیر وقت جهاد کشاورزی بخشنامهای را به سازمانهای جهاد کشاورزی استانها ابلاغ کرد تا هر شهرستان یک پایلوت یکپارچهسازی اراضی کشاورزی را معرفی کند و اقدامات لازم برای تجمیع و یکپارچهسازی آن انجام شود.
وی خرد شدن اراضی کشاورزی را منجر به تغییر کاربری آن و خروج این اراضی از چرخه تولید دانست و تصریح کرد: این امر یکی از چالشهای سازمان امور اراضی کشور است و موجب تهدید امنیت غذایی میشود.
خضری با اشاره به معرفی ۴۸۶ منطقه پایلوت یکپارچهسازی اراضی کشاورزی در سال ۱۴۰۲، گفت: در پایان این سال حدود ۱۳ هزار هکتار از اراضی کشاورزی در سراسر کشور تجمیع و یکپارچهسازی شد.
وی اجرای کامل طرح تجمیع و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی را نیازمند عزم و اراده جدی دستگاههای متولی و جامعه هدف (کشاورزان و بهرهبرداران) دانست و خواستار اتخاذ تدابیر خاصی از طرف دولت در این زمینه شد.
مدیرکل دفتر یکپارچگی و بهرهوری اراضی با اشاره به مشوقهای در نظر گرفته شده در قانون برای اجرای طرح تجمیع و یکپارچهسازی اراضی کشاورزی، خواستار همکاری و همافزایی همه دستگاهها در اجرای بهتر این طرح شد.
انتهای پیام/