>>سامانه رهآوا از جدیدترین قابلیت خود در زمینه تامین مالی زنجیرهای با نام «کیف پول رهآوا» رونمایی نموده است. این ابزار مالی بهمنظور پاسخ به اصلیترین نیازهای فعالان زنجیره تأمین مرغ گوشتی کشور یعنی تأمین سرمایه در گردش و تضمین برگشت وجوه حاصل از معاملات، ایجاد شده است تا به این ترتیب گام مهمی در جهت رفع این چالشها برداشته شود.
چالشهای موجود در زنجیره تامین مرغ گوشتی
در زنجیره تأمین مرغ گوشتی، تاکنون تولیدکنندگان مرغ گوشتی با مشکلات متعددی روبهرو بودهاند که این عوامل موجب شده تا بخشی از سرمایه در گردش تولیدکننده برای مدت طولانی مسدود شده و توان مالی وی برای تداوم یا افزایش تولید تضعیف شود. از جمله این چالش ها میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- کند شدن چرخه تولید به دلیل طولانی شدن زمان وصول مطالبات و عدم پرداخت به موقع در طول زنجیره
- ریسک عدم وصول تعهدات مالی به دلیل تبدیل وجه نقد به تعهداتی مانند چک
- کاهش توان تولیدکنندگان برای حفظ حجم تولید با سرمایه در گردش مشخص به دلیل تورمهای ناگهانی و شدید
- محدودیت در دسترسی به تسهیلات بانکی که موجب استقراض با نرخهای سود بالا یا مشارکت در تولید میشود
راهکار رهآوا چیست؟
به کمک «کیف پول رهآوا» که برای نخستین بار در زنجیره تامین مرغ گوشتی و سایر کالاهای اساسی ایجاد شده است، عوامل انتهای زنجیره تامین و توزیع (به عنوان مثال صنف مرغ فروش) با درخواست اعتبار از سامانه رهآوا و ارائه تضامین به بانکهای طرف قرارداد سامانه، تسهیلاتی در کیف پول خود (در حساب بانکی به نام و متعلق به خود فرد) دریافت میکنند. این تسهیلات صرفاً جهت خرید کالا از کشتارگاه یا کشتارگران مورد تایید در سامانه است. کشتارگاه یا کشتارگران نیز وجه دریافتی را به مرغداری که از آن خرید کرده منتقل مینمایند.
علاوه بر این، در صورتی که ذینفعان سامانه نیاز به سرمایه در گردش داشته باشند، میتوانند با ارائه تضامین لازم به بانکهای متعهد به رهآوا، از «استخر پول رهآوا» تسهیلات دریافت کنند و مبلغ تسهیلات مستقیماً به حساب بانکی ایشان واریز خواهد شد.
همچنین امکان صدور چک تضمینشده مدتدار نیز وجود دارد تا در صورت توافق طرفین معامله به پرداخت مدتی، بانک تحت قرارداد سامانه تضمین نماید در موعد مقرر، وجه چک وصول شده به حساب فروشنده پرداخت میشود.
این طرح هماکنون بهصورت پایلوت در استان قزوین در حال راه اندازی است. سامانه رهآوا در نظر دارد در سه ماه آینده، تجربه موفق اجرای این طرح در استان قزوین را بهسرعت به سایر ۱۹ استان تحت پوشش خود توسعه دهد تا دغدغه تولیدکنندگان نسبت به کمبود سرمایه در گردش، ریسک عدم وصول مطالبات و آسیبهای ناشی از تورمهای ناگهانی به حداقل برسد.
رپورتاژ