نشست خبری جشنواره فیلم ١٠٠، صبح امروز؛ سهشنبه ٩ اردیبهشت در سالن کنفرانس سازمان سینمایی سوره با حضور یوسف منصوری؛ دبیر جشنواره، الهه طهیی؛ مدیر بخش بینالملل، و دانیال فرخ؛ مدیر هنری جشنواره برگزار شد.
به گزارش خبرنگار گروه فرهنگ و هنر برنا، در ابتدای این نشست، علی مرادخانی؛ مدیر روابطعمومی جشنواره گفت: جشنواره به میزبانی پردیس سینمایی ملت از تاریخ ١۶ تا ١٩ اردیبهشت برگزار خواهد شد. در چند سانس آثار راه یافته را پخش خواهیم کرد. اختتامیه جشنواره ١٩ اردیبهشت در تالار اندیشه حوزه هنری برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: امسال در هویت بصری جشنواره تغییر ایجاد شده که به مدیریت دانیال فرخ بوده است.
دانیال فرخ گفت: ابتدا برای انتخاب فرآیند و مشخص کردن مسیر هویت بصری سعی کردیم از لحاظ فرم و محتوا به خود جشنواره متکی باشیم. سعی کردیم موجز باشیم و همه چیز در خلاصهترین شکل ممکن باشد. زوائد حذف شدند و عنصرهای اصلی دیده شدند. در فرم پوستر از نگاتیو کوتاه با موضوع جشنواره ١٠٠ استفاده کردیم حتی از لحاظ رنگبندی رنگهای زیادی نداریم. سه بخش فراست، کرامت و ایران عزیز بخشهای اصلی این دوره از جشنواره هستند.
در ادامه طهیی درخصوص بخش بین الملل توضیح داد: در این بخش حدودا از اوایل دی ماه کار را آغاز کردیم و فراخوان را در چند سایت معتبر بینالمللی درج کردیم و ثبت نامها آغاز شدند. امسال با فیلمهای بیشتری در حدود ٣٠١٨ اثر رو به رو شدیم و تمام آنها را بررسی کردیم و درنهایت به ١٩٢ فیلم از ١٣٧ کشور رسیدیم. بیشتر فیلمها به ترتیب از کشورهای، برزیل، چین، ایران، آمریکا، ترکیه و ایتالیا بودند. در دو بخش کرامت انسانی و فلسطین آزاد فیلم گرفتیم. در بخش کرامت انسانی سه جایزه به مبلغ ١۵٠٠ یورو و در بخش فلسطین آزاد هم سه جایزه به مبلغ ٢٠٠٠ یورو داریم.
فاطمه نبوی گفت: مهلت ارسال آثار ما به درخواست فیلمسازان تمدید شد. مجموع ۵١۴٣ اثر که ٣٠١٨ اثر در بخش بین الملل دریافت شده است. این تعداد یعنی ١۴ درصد افزایش آثار نسبت به دورههای قبلی داشتهایم.
یوسف منصوری؛ دبیر جشنواره بیان کرد: بخش آماری را که دوستان عنوان کردند. در طول بازهای که فراخوان داده شده بود استقبال بیش از تصور من بود. از این جهت بار مسئولیت دوستان من چند برابر شده بود.
وی در مورد آینده فیلمهای جشنواره توضیح داد: پیش از این گفته بودم که یک خواهرخواندگی با جشنوارهای با کشور اسلواکی بستیم که از کشورهای مختلف آثار داشتند و یک روز کامل به پخش آثار ایران پرداخته شد. تلاش کردیم که فضای روز ایران در جشنواره به کشور ما نزدیک باشد و محلی برای گفتوگو در مورد آداب و رسوم ایران شد. مشخصات چند فیلم را در بخش بین الملل حمایت کردند. فیلم «رد پا» که برگزیده جشنواره قبل بود، به جشنوارههای زیادی رفته است. اما این اتفاق را امسال ویژهتر دنبال خواهیم کرد. شورایی را تشکیل خواهیم داد که ءثار را از لحاظ بین المللی بررسی کند که جدا از پخش در جهان در بازارهای بینالمللی نیز عرضه شوند.
وی افزود: برای روزهای اکران جشنواره ١٠٠ در پردیس سینمایی ملت، تلاشمان این است که فراتر از صرف پخش فیلم اقدام کنیم. برای دوستانی که این روزها در پردیس ملت هستند بستهای را فراهم کردیم که فیلمهای مطرح و تقدیر شده فیلم کوتاه و مستند را در این بستهها گذاشتهایم. هر روز کارگاههای آموزشی با اساتید سینما خواهیم داشت. در این سه روز دوستان در جشنواره علاوه بر تماشای فیلمها میتواند در کارگاهها شرکت کند و با خالقین فیلمها پرسش و پاسخ داشته باشد.
منصوری یادآور شد: تمام تلاش ما این است که روزهای مفیدی را پیش رو داشته باشیم. روزی که تصمیم گرفتیم بخش فلسطین را داشته باشیم تلاش کردیم که این بخش نمادین نباشد. بخشی از این ماجرا به تصمیمات شورای سیاستگذاری مربوط میشود. مثلاً در این بخش تا ۵ دقیقه میتوانند فیلم بسازند. این بابی بود برای کسانی که می خواهند فیلم بسازند، بتوانند از صفر تا ٣٠٠ ثانیه فیلم تولید کنند. دومین نکته جایزه ویژه بخش فلسطین نسبت به باقی بخشها باشد. اما به این بخش فقط به عنوان زینت جشنواره نگاه نکردهایم.
وی گفت: با تلویزیون تعامل کردیم که آثار ویژه جشنواره بعد از اتمام جشنواره از شبکههای مختلف پخش داشته باشند.
این گزارش در حال تکمیل است...