دوشنبه، 08 اردیبهشت، 1404

اجرای ۳۶ بسته مدیریت مصرف برق برای گذر از اوج بار ۱۴۰۴

به گزارش خبرگزاری برنا از کردستان؛ مصطفی رجبی مشهدی در جلسه هماهنگی مدیریت مصرف برق در فصل گرم سال و عبور از اوج بار امسال با بیان اینکه این ۳۶ بسته با استفاده از نظرات نخبگان و صاحب نظران صنعت برق به گونه‌ای طراحی شده که کاملاً اجرایی و عملیاتی باشند، اظهار کرد: برنامه‌های مدیریت مصرف از ششم اردیبهشت ۱۴۰۴ شروع خواهد شد و میزان آن در ماه‌های تیر و مرداد به بیشترین حد خواهد رسید.

وی افزود: برآورد همکاران ما از حداکثر تقاضا بر مبنای رشد متعارف رقم ۸۴ هزار و ۴۸۹ مگاوات است که این میزان با اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف کاهش پیدا می‌کند و ما تعهد کردیم که ۱۰ هزار مگاوات میزان مصرف را کاهش دهیم.

مدیرعامل شرکت توانیر ادامه داد: این ۳۶ اقدام در شش سرفصل مدیریت مصرف، تولید در محل مصرف، مدیریت و پایش، آموزش و اطلاع‌رسانی، هوشمندسازی و بهینه سازی مصرف خلاصه می‌شوند.

رجبی مشهدی تصریح کرد: بنا داریم یک قرارگاه رصد مصرف را در توانیر ایجاد کنیم و شرکت‌های توزیع باید اطلاعات و زیرساخت‌های نرم‌افزاری خود را تکمیل کنند تا پایش به صورت دقیق انجام شود. هدف این است که داده‌کاوی هم از بار سرمایشی و هم سایر بارها از جمله بارهای غیرمجاز در این مراکز انجام شود.

وی گفت: این ستاد ۲۴ ساعته که در توانیر رونمایی خواهد شد، بازرسی‌ها و نظارت‌ها را تشدید خواهد کرد و ارتباطات مردمی و تحلیل‌هایی که باید روی داده‌ها صورت گیرد در این ستاد کنترل مصرف سرمایشی و کل مصارف غیرمجاز انجام خواهد شد.

مدیرعامل توانیر با بیان اینکه ما بیش از ۳۵ هزار مگاوات بار سرمایشی داریم، خاطرنشان کرد: برنامه این است که هر منطقه و هر استان کشور، یک سوم بار سرمایشی خود را کم کند. این کار با استفاده از اقدامات فرهنگی، اطلاع‌رسانی، محدودسازی و سایر روش‌های مورد نظر انجام خواهد شد.

رجبی مشهدی تصریح کرد: با تاکید وزیر محترم نیرو مقرر شده که ما سهم مصرف مشخص کنیم و آن را در اختیار استان‌ها قرار دهیم تا با استفاده از ظرفیت‌هایی که در هر استان وجود دارد، برای کاهش مصرف یا اولویت‌های استانی استفاده کنند.

وی خاطرنشان کرد: آئین‌نامه شرکت‌های کاربر برق به تصویب هیأت وزیران رسیده و می‌توانیم از ظرفیت‌های آن برای ارتقای بهره‌وری تجهیزات برق، اقدامات تبلیغی، پویش‌های کاهش مصرف و مشوق‌های متنوع استفاده کنیم.

مدیرعامل توانیر اضافه کرد: پویش ملی کاهش مصرف که با تاکید رئیس جمهور و وزیر نیرو راه‌اندازی شده در خصوص رعایت دمای آسایش در محیط کار و زندگی است.

رجبی مشهدی در ادامه با اشاره به برنامه‌های این شرکت برای صنایع انرژی‌بر، گفت: بر اساس تعهدی که کردیم، برق صنایع انرژی بر که اقدام به راه‌اندازی نیروگاه کرده‌اند مطابق برق تولیدی خودشان تأمین خواهد شد، اما صنایعی که این کار را انجام نداده‌اند قطعاً باید مشمول برنامه‌های مدیریت مصرف قرار گیرند.

وی با تاکید بر لزوم تشدید برخورد با انشعاب‌ها و ماینرهای غیرمجاز اظهار کرد: بحث امحای ماینرهای غیرمجاز به جدیت دنبال می‌شود و در بحث پاداش مستمر به اکتشاف ماینرهای غیرمجاز نیز به خوبی عمل کرده و بخش عمده‌ای از این اکتشافات در اثر گزارش‌های مردمی صورت می‌گیرد که البته باید اطلاع‌رسانی گسترده‌ای در این خصوص انجام شود.

مدیرعامل توانیر خاطرنشان کرد: برای مدیریت بار مصرفی در ادارات و سازمان‌ها علاوه بر برخورد با ادارات پرمصرف، بحث تکلیف به تأمین بخشی از برق مصرفی از منابع تجدیدپذیر را دنبال خواهیم کرد.

رجبی مشهدی افزود: در بخش چاه‌های کشاورزی، ملاک پروانه بهره‌برداری است و این چاه‌ها در مردادماه مجازند روزی ۱۶ ساعت فعالیت کنند اما با مصوبه هیئت وزیران این میزان به ۱۹ ساعت در روز افزایش یافته است و ما ۵ ساعت در روز چاه‌ها را خاموش می‌کنیم.

وی ادامه داد: یکی از اقدامات بسیار مؤثر، استفاده از کنتورهای هوشمند، زیر ترانس‌های عمومی توزیع است، آنجا باید بارهای حساس و غیرحساس را از هم جدا کنیم و بارهای غیرحساس در اولویت قطع قرار گیرند، پیش‌بینی ما این است که حداقل ۳۵۰۰ مگاوات کاهش مصرف از این طریق اتفاق بیفتد.

به گفته مدیرعامل توانیر، فروشگاه‌ها و مراکز بین راهی بیشتر در طول روز روشنایی بدون حساب و کتاب دارند و باید به این مراکز با جدیت سرکشی شود و برای آنها از کنتورهای هوشمند و سیستم‌های محدودکننده استفاده کنیم.

سخنگوی صنعت برق تصریح کرد: امسال مقرر است روی فعالیت بخش تجاری، تمرکز بیشتری صورت گیرد تا فعالیت خود را در ساعات اوج مصرف روزانه و شبانه کاهش دهند و یا دست کم مصرفشان را کم کنند.

کد خبر >>861297
8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها