به گزارش خبرنگار برنا، حمید رضا خالدی / گروهی دیگر از منتقدان این تفاهم نامه نیز آن را بهانهای برای حضور ماموران نیروهای انتظامی و کنترل حجاب دختران و پوشش پسران دانش آموز عنوان میکنند و گروهی دیگر نیز از آن به عنوان تلاش برای تبدیل مدارس به حیاط خلوت پلیس یاد میکنند.
با این حال سید سعید کاتبی، قائم مقام ناجی هنر و عضوهیات مدیر باشگاه دانش آموزی پلیس معتقد است که این موضع گیریها ناشی از ناآگاهی از و سوء تعبیری است که نسبت به این تفاهم نامه شده است. وی در گفتوگو با خبرنگار «برنا» میگوید: من از اینهمه هجمهای که به راه افتاده تعجب میکنم. چون این طرح چیز تازه و جدیدی نیست. ما از سالها قبل – یعنی حدود سالهای ۱۳۸۵- شاهد اجرای طرح «همیارپلیس» بودهایم. در آن طرح ماموران راهنمایی و رانندگی تلاش میکردند تا با حضور در مدارس، دانش آموزان را با قوانین راهنمایی و رانندگی و چالشهایی که ممکن بود در این زمینه برایشان پیش بیاید، آشنا کنند. حالا، اما با توجه به اینکه نوع مخاطراتی که دانش آموزان را تهدید میکنند، متنوعتر و بیشتر شده است، مقرر شده تا پلیس در سایر بخشها نیز ورود پیدا کند و برای دانش آموزان کارگاهها و دورههای آموزشی برقرار کند.
وی با ذکر اینکه در طرح جدید، کلانتری ها، آگاهی، پلیس فتا، پلیس مبارزه با مواد مخدر و... حضور خواهند داشت میافزاید:دلیل این امر نیز واضح است. مثلا قبلا دانش آموزان در کیف خود فقط کتاب و خودکار و... داشتند ولی حالا تقریبا همه دانش آموزان گوشی و تبلت دارند که قیمت آن حداقل ۲۰ میلیون تومان است. یا مثلا الان بحث مواد مخدر دانش آموزان ما را به شکل بسیار جدی تری تهدید میکند. برای همین دانش آموز باید بداند که اگر گوشی وی را سرقت کردند یا اگر کسی به وی پیشنهاد مصرف مواد را داد چگونه باید با این رخدادها مواجه شوند و به کجا مراجعه کنند. پلیس قرار است این موارد را به دانش آموزان آموزش دهد نه اینکه حضور فیزیکی و استقرار در مدارس داشته باشد!
این مقام مسئول با ذکر اینکه این تفاهم نامه به درخواست آموزش و پرورش منعقد شده است میگوید: در حقیقت در این تفاهم نامه به دنبال آگاهی بخشی به دانش آموزان در حوزههای مختلف مرتبط با پلیس و آسیبهای اجتماعی و. هستیم نه حضور فیزیکی.
وی با ذکر اینکه جای تعجب است که چنین تفاهم نامهای اینچنین حاشیه ساز شده است میگوید: به نظر میرسد که این حاشیهها یا ناشی از یکسری ملاحظات و نگاههای سیاسی است و یا ناشی از برخی اختلافات صنفی داخلی در درون آموزش و پرورش است. وگرنه هیچ دلیلی ندارد که چنین تفاهم نامهای اینهمه حاشیه ساز باشد.
کاتبی تصریح میکند: اینکه گفته میشود پلیس با این تفاهم نامه به دنبال حضورو استقرار دایمی در مدارس است اصلا شدنی نیست. چرا؟ چون کل نیروهای پلیس در کشور حدود ۳۰۰ هزار نفر هستند و کل مدارس ما، به حدود ۱۱۰ هزار باب میرسد؛ بنابراین حتی اگر بخواهیم تمام وظایف نیروی پلیس را هم تعطیل کرده و همکاران را در مدارس تقسیم کنیم باز هم نشدنی است!
وی با ذکر اینکه مسئول پیگیری این تفاهم نامه و اجرایی شدن آن باشگاه تازه تاسیس دانش آموزی پلیس است میگوید: این باشگاه با هدف آموزش دانش آموزان برای تولید محتواهای چند رسانهای (مانند تولید محتواهای تصویری، تدوین و.) است تا این دانش آموزان پیام آوران و مروج مباحث فرهنگی در بین هم دورهایها و همکلاسیهای خود باشند چرا که اصولا تجربه ثابت کرده که هر محتوایی که توسط خود بچهها تولید شود، از سوی دوستان و هم مدرسی هایشان بهتر پذیرفته خواهد شد. درکنار این وظایف، مسئولیت اجرایی این تفاهم نامه نیز با همین باشگاه است که به عنوان یکی از زیر مجموعههای سازمان ناجی هنر فعالیت میکند.
عضوهیات مدیر باشگاه دانش آموزی پلیس همچنین در پاسخ به این سوال که قرار است تفاهم نامه یاد شده از چه زمانی اجرایی شود نیز میگوید: امیدواریم طبق پیش بینیهای انجام شده از آغاز سال تحصیلی جدید و در مهرماه این تفاهم نامه اجرایی شود.
انتهای پیام /