به گزارش خبرگزاری برنا، مسعود پزشکیان، بعد از ظهر امروز چهارشنبه، با حضور سرزده در سازمان برنامه و بودجه کشور، در جلسه رصد و پایش برنامههای توسعهای در سطح ملی و استانی این سازمان شرکت کرد dir="ltr">>.
پزشکیان در این جلسه با تأکید بر اهمیت برنامهریزی راهبردی، اظهار داشت: برنامهریزی راهبردی اصول مشخصی دارد و یکی از الزامات آن در سطح استانها، شناخت دقیق فرصتها، ظرفیتها، چالشها و ضعفهاست dir="ltr">>.
رئیس جمهور با اشاره به نقش محوری سازمان برنامه و بودجه در فرآیند برنامهریزی، خاطرنشان کرد: این سازمان باید چارچوب و قالب برنامهریزی در سطح ملی را تدوین کند و استانداران نیز با در نظر گرفتن این چارچوب و متناسب با شرایط اقلیمی، ظرفیتها و چالشهای استان خود، اقدام به تدوین برنامه توسعهای استانی کنند dir="ltr">>.
پزشکیان یکی از آسیبهای مهم در فرآیند برنامهنویسی در ادوار گذشته را نگارش برنامهها توسط کارشناسان مستقر در مرکز عنوان کرد و گفت: این شیوه که برنامهها بدون اتکا به اطلاعات کافی و دقیق تهیه میشد، منجر به بروز نواقص متعدد شده و یا انگیزهای برای اجرای آنها به وجود نمیآمد، یا در صورت اجرا، مشکلات متعددی را برای استانها به همراه داشت dir="ltr">>.
رئیس جمهور افزود: برنامههای توسعه باید بهگونهای تدوین شود که مجریان احساس کنند خود در نگارش آن نقش داشتهاند. مشارکت همه نهادهای اجرایی در تدوین این برنامهها ضرورتی اجتنابناپذیر است dir="ltr">>.
پزشکیان با اشاره به نقش برنامههای توسعهای در آینده کشور تصریح کرد: آنچه امروز به عنوان چشمانداز و برنامه توسعه برای استانها تدوین میشود، نشان خواهد داد که نسل آینده چگونه زندگی خواهد کرد و این امر نشان از اهمیت و حساسیت فراوان کار امروز سازمان برنامه و بودجه دارد dir="ltr">>.
رئیس جمهور بر بهرهگیری از ظرفیت نخبگان و دانشگاهیان در تدوین برنامههای توسعه تأکید کرد و گفت: با ایجاد یک چارچوب مشخص برنامهنویسی و استفاده از زبان و نگاه مشترک در سراسر کشور، میتوان بر عملکرد استانها نظارت و ارزیابی مؤثر داشت.