دوشنبه، 15 اردیبهشت، 1404

آماده‌سازی مناطق طبیعی خوزستان برای نوروز ۱۴۰۴ / پیگیری طرح های طبیعت‌گردی ۳ شهر خوزستان

به گزارش خبرنگار برنا از اهواز، پیمان نبهانی امروز ضمن اعلام این خبر اظهار کرد: در کارگروه طبیعت‌گردی استان که زیر کمیته ملی طبیعت‌گردی تشکیل می‌شود، نمایندگان چهار نهاد استانداری، اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست، اداره‌کل منابع طبیعی، اداره‌کل زمین‌شناسی و اکتشافات معدنی، اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی به عنوان دبیرخانه کارگروه و نماینده بخش خصوصی، موضوع های مرتبط با اکوتوریسم و طبیعت‌گردی در مناطق تحت مدیریت نهادهای ذیربط را بررسی می‌کنند.

او با بیان این‌ که در نوزدهمین جلسه کارگروه طبیعت‌گردی سه طرح"محیط و پارک طبیعت‌گردی روستایی ـ عشایری" در شهرستان‌های لالی، هفتکل و هویزه بررسی شد، گفت: در این جلسه‌، متقاضی‌ها به ارایه طرح جانمایی دارای پیوست محیط‌زیستی و زمین‌شناسی، ارایه طرح بر مبنای استفاده از آب‌های سطحی و نزول های آسمانی به جای آب‌های زیرزمینی و جایگزینی گونه‌های بومی گیاهی مناسب منطقه با هماهنگی اداره‌کل حفاظت محیط‌زیست و اداره‌کل منابع طبیعی ملزم شدند.

سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی خوزستان افزود: این طرح‌ها با هدف ایجاد یک محیط گردشگری برای بازدید گردشگران و علاقمندان و ایجاد زیرساخت‌های موردنیاز برای تامین آستانه آسایش گردشگران و با رعایت ملاحظه های زیست‌محیطی در کارگروه طبیعت‌گردی اداره‌کل تصویب شد.

نبهانی ادامه داد: محیط و پارک طبیعت‌گردی روستایی‌عشایری شهرستان هفتکل با تمرکز بر احیای آهوی بومی و تقویت ژنتیکی گونه‌های موجود است و سرمایه‌گذار به تکمیل مطالعه های طرح با توجه به نکات پیش‌گفته موظف شد.

او اضافه کرد: همچنین طرح محیط و پارک طبیعت‌گردی روستایی‌عشایری هویزه که با نگاه بر ظرفیت‌های بصری و محیطی تالاب بررسی شده بود، سرمایه‌گذار موظف شد مطالعه های طرح را با توجه به نیاز به همخوانی مستحدثات طرح با محیط پیرامونی(تالاب) و همچنین رعایت حساسیت‌های جامعه بومی تالاب تکمیل کند؛ ضمن این‌که در هنگام اجرا و بهره‌برداری از طرح، آلودگی‌های صوتی و بصری در طرح نباید ایجاد شود.

سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی خوزستان توضیح داد: با رونق گردشگری عشایری‌روستایی می‌توان شاهد تردد گردشگران به مناطقی باشیم که تا کنون کمتر در مقصد گشت‌های گردشگری درنظر گرفته می‌شد و با توجه به نگاه متخصص‌ محور این نوع گردشگری به حفظ گونه‌های خاص جانوری و گیاهی، می‌توان توصیه‌های زیست‌محیطی را به بازدیدکنندگان ارایه و جامعه هدف را به حفظ محیط‌زیست هوشیارتر کرد.

نبهانی اضافه کرد: از طرفی با رونق گردشگری در یک منطقه می‌توان به بهبود زیرساخت‌ها و تاسیسات زیربنایی جامعه میزبان نیز امیدوار بود.

او افزود: همچنین در این کارگروه، آماده‌سازی مناطق طبیعی در ایام نوروز و همکاری همه نهادها در پاکسازی مناطق طبیعی و ارایه خدمات بهینه به گردشگران و همکاری در حفظ ایمنی مردم در مناطق طبیعی با همکاری نهادهای مرتبط همچون هلال‌احمر، هیات غریق‌نجات، آتش‌نشانی، اورژانس و غیره تایید شد.

سرپرست معاونت گردشگری اداره‌کل میراث‌فرهنگی خوزستان بیان کرد: از دیگر موضوع های مطرح‌ شده در کارگروه طبیعت‌گردی، پیگیری فعالیت‌های دبیرخانه‌ ملی پرنده‌نگری بود که بر تشکیل کارگروه پرنده‌نگری استان، شناسایی، تجهیز و حفاظت از مناطق با قابلیت پرنده‌نگری در استان با همکاری شرکت نفت، پتروشیمی و نهادهای مرتبط در هر منطقه، تهیه تابلوهای معرفی پرندگان و سایر گونه‌های حیات وحش در مناطق طبیعی با همکاری نهادهایی که منطقه اکوتوریسمی در عرصه فعالیت آن نهاد است و بر معرفی نقاط تفرجگاهی مناطق چهارگانه محیط زیست به اداره‌کل برای تعریف طرح‌های پیشنهادی اکوتوریسم در مناطق مربوطه تاکید شد.

انتهای پیام/

1 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها