سه‌شنبه، 10 تیر، 1404

کاظمی: مدیران مدارس راهبران اصلی تعلیم و تربیت هستند

جلسه هم اندیشی مدیران مدارس امروز شنبه ۱۱ اسفند ماه با حضور علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش برگزارشد.

به گزارش خبرنگار اجتماعی خبرگزاری برنا، علیرضا کاظمی وزیر آموزش و پرورش در این جلسه اظهار کرد: تعامل با مجموعه تعلیم و تربیت کشور یکی از مهم ترین راهبردهای هر وزیر است که توسعه مشارکت در استفاده از خرد جمعی هر موضوعی را به همراه دارد.

وی با اشاره به اینکه جمع مدیران می توانند نقش مهمی را در نظام تعلیم و تربیت ایفا کند، بیان کرد: مدیران مدارس به عنوان هیئت اندیشه ورز می توانند در زمینه های مختلف تعلیم و تربیت باشند.

وزیر آموزش و پرورش بابیان اینکه مدیران مدارس راهبران اصلی تعلیم و تربیت هستند، تصریح کرد: چهار حلقه مدیریت در آموزش و پرورش وجود دارد که یکی از این حلقه ها سیاست گذار است که مربوط به وزارتخانه است، حلقه دوم مربوط مدیران کل روسای ادارات و مناطق است که نقش واسطه ای و نظارتی دارند و در انتقال و اجرای سیاست ها نظارت دارد، حلقه آخر مدیریت، مدیران مدارس به عنوان فرماندهان اصلی تعلیم و تربیت هستند که کار اصلی و بار آموزش و پرورش بر دوش می کشند.

وزیر آموزش و پرورش گفت: کانون اصلی تعلیم و تربیت مدیران مدارس هستند. ما معتقدیم که مدیران مدارس با نقش مهمی که دارند، با بیشترین چالش روبرو هستند.

کاظمی گفت: هدف از برگزاری این جلسه این است که بدانیم فاصله بین ما و خط مقدم چقدر است؟ و هدف دوم این است معتقدیم دغدغه ها و نگرانی های مدیران و درک میدان تعلیم و تربیت اگر بیشتر از ما نیست کمتر هم نیست، چه پیشنهادات و انتقاداتی برای بهبود شرایط نظام تعلیم و تربیت در حوزه های مختلف از جمله حوزه های زیرساختی ،معلم، فضا، تجهیزات، امکانات، کتاب ها، نرم افزاری و محتوا ، فعالیت های آموزشی، فعالیت های پرورشی و فرهنگی، فعالیت های ورزشی، روش های تدریس و .... دارید.

وی با بیان اینکه سوال بعدی این است که دوستان در رابطه با موضوع مطرح شده توسط رییس جمهور درباره توسعه عدالت آموزشی و فعالیت هایی که انجام شده چه برداشتی دارند و رییس جمهور تاکنون چه کارهایی انجام داده است.

وزیر آموزش و پرورش با بیان اینکه شهر قدس پایلوت توسعه عدالت آموزشی است ادامه داد: سوال این است چرا آموزش و پرورش موفق نمیشود؟ چرا آموزش و پرورش در اجرای سند تحول بنیادین موفق نمی شود؟ چرا پروژه آموزش و پرورش با انتظارات آموزش و پرورش همخوانی ندارد و متناسب نیست؟ چه کنیم که موفق شویم؟ اشکال کار کجاست؟ چالش کار کجاست؟ آیا اگر بودجه مهیا شود مشکل حل میشود؟ آیا اگر منابع انسانی مهیا باشد مشکل حل میشود؟آیا فضای آموزشی درست شود مشکل حل می شود؟ من در پاسخ به این سوال‌ها نقشه راهی برای نظام تعلیم و تربیت طراحی کردم.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه گفت: باید در این جلسه از معاونین اصلی از جمله معاون نیروی انسانی، معاون پرورشی حضور داشته باشند تا سخنان مدیران را هم معاونان بشنوند و راهکار ارائه دهند.

وی ادامه داد: باید تقسیم بندی موضوعی در این جلسات داشته باشیم و مسائل مربوط به مدیر یا مسایل پرورشی یا مسائل آموزشی مشخص شود.

کاظمی عنوان کرد: در این جلسات باید مشکلات و نظرات ارایه می شود و باید پیشنهاداتی درباره مسائل ارایه دهیم.

وزیر آموزش و پرورش اظهار کرد: محرومیت زدایی فضای آموزشی مورد توجه ما و رییس جمهور است که دو موضوع کیفیت بخشی فضای آموزشی و ارتقا کیفیت نظام آموزشی مطرح است؛ در راستای کیفیت بخشی فضای آموزشی هزار پروژه را یک مجموعه، دوهزار پروژه دیگر را یک فضای دیگر و در شهر قدس یک بنگاه اقتصادی ساخت ۱۵ مدرسه را برعهده گرفته است. همچنین در زمینه کیفیت بخشی نظام آموزشی دو موضوع ارتقای کلاس و نظام آموزشگاهی مطرح است.

‌وی با بیان اینکه مدیر مدرسه باید با ثبات ترین مورد در نظام تعلیم و تربیت باشد، گفت: در ۲۱ جلسه ای که برای عدالت آموزشی برگزار شده است و در جلسات چهار تصمیم در حوزه های آموزش معلمان، روش یادیگری و یاددهی فعال و آسان، تحول در چیدمان کلاسی و تغییر در سخت افزارها و نرم افزارهای معلم گرفته ایم. توسعه عدالت آموزشی را در زمینه کیفیت فضا آموزشی و نظام تعلیم و تربیت را دنبال می کنیم.

در این جلسه class="auto-dir-block" dir="rtl">>مدیر دوره ابتدایی دولتی حضرت فاطمه (س) گفت: مقطع ابتدایی مهم‌ترین مقطع تحصیلی در شکل‌گیری شخصیت دانش‌آموزان است و به توجه و پشتیبانی بیشتری نیاز است.

class="auto-dir-block" dir="rtl">>وی افزود: برخی برنامه‌های کیفیت‌بخشی دوره ابتدایی کم‌رنگ شده است که البته جشنواره جابر بن حیان بعد از اصلاحاتی شروع شده است. دوره ابتدایی باید دوره توجه به شایستگی‌های پایه و در کنار آن مهارت‌های فنی باشد، پس نیاز است از نظر رویکردها به مهارت‌آموزی دوره ابتدایی و تجهیز مدارس ابتدایی مورد توجه قرار گیرد.

class="auto-dir-block" dir="rtl">>این مدیر مدرسه با تأکید بر اینکه دوره پیش‌دبستانی و دبستان باید محل کاشت بذر مهارت‌آموزی باشد، اضافه کرد: در آزمون‌های استخدامی سال قبل تعداد قابل‌توجهی از معلمان با رشته‌های غیرمرتبط جذب شدند که انرژی زیادی از مدرسه، منطقه و استان برای آموزش آنها گرفته است. همچنین عدم ماندگاری این نیروها در مدرسه و مقطع ابتدایی و تلاش‌های مستمرشان برای تغییر مقطع نکته بعدی است. class="auto-dir-block" dir="rtl">>وی ادامه داد: مدیران برای تحقق اهداف راهی جز جذب مشارکت‌های مردمی برای منابع مالی ندارند و تا حد ممکن سعی دارند از نظر شکلی و قانونی اشتباهاتی در این جذب‌ها نداشته باشند اما چقدر در سیل اتهامات قرار می‌گیرند؛ پیشنهاد می‌کنیم با بازنگری در برخی قوانین در این موضوع زمینه حمایت بیشتر از مدیران را فراهم کنید. class="auto-dir-block" dir="rtl">>این مدیر تصریح کرد: کمبود نیروی خدمتگزار و سرایدار از چالش به بحران تبدیل شده است.

class="auto-dir-block" dir="rtl">>مدنی مدیر مدرسه متوسطه اول دولتی امام عصر(عج) اظهار کرد: سال‌هاست به بچه‌ها گفته‌ایم تا عرق کارگر خشک نشده است به او بپردازید اما بزرگ‌ترین نهاد متولی این حرف یعنی آموزش‌وپرورش خودش حق کارگرش را نه‌تنها عرقش خشک نشده است بلکه تا جانش را به لبش نمی‌رساند، حقش را نمی‌دهد اما در این دوره حق‌التدریس معلمان قرار است ماهانه پرداخت شود.
class="auto-dir-block" dir="rtl">>وی ادامه داد: اولین چالش که هم فرصت است و هم تهدید است، انتخاب مدیر مدرسه است. نزدیک به ۷۰ درصد تصمیمات در آموزش‌وپرورش به دست مدیر مدرسه می‌رسد. عصاره جلسات شورای‌عالی و شوراهای بالادستی برای اجرا به دست مدیر مدرسه می‌رسد.
class="auto-dir-block" dir="rtl">>مدنی اضافه کرد: مدیر مدرسه، رهبر یک جامعه کوچک است و طرح تحول ششگانه کجا باید عملی شود؟ پس مدیر مدرسه، رکن است اما شاهد بزرگ‌ترین تهدید و چالش در آموزش‌وپرورش هستیم و آن انتخاب مدیر مدرسه هستیم.

انتهای پیام/

4 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها