به گزارش "ورزش سه"، تصویری از جواد خیابانی در یکی از کلاسهای دانشگاه آزاد تهران غرب اخیراً در شبکههای اجتماعی منتشر شده که او را در حال تدریس و نشسته پشت تریبون نشان میدهد؛ تصویری که با حضور نقلقولی از نوربرت الیاس روی تخته و نکاتی با رنگهای متفاوت روی وایتبرد، باز هم نام خیابانی را در کانون توجه قرار داد.
در برخی صفحات عنوان شده بود که او در این کلاس «منطق» درس میدهد اما خیابانی، استاد جامعهشناسی هنر است و سالهاست که در دانشگاههای مختلف به تدریس اشتغال دارد. حالا او در گفتوگو با ورزش سه ضمن اشاره به جزئیات این کلاس، درباره تصویر منتشرشده و حواشی آن توضیحاتی جالب ارائه کرد:
>>او ابتدا با اشاره به ماجرای گرفتن عکس از کلاس گفت: «اول از همه بگم که استفاده از گوشی در کلاسها نه فقط در ایران، بلکه در تمام دنیا ممنوعه. استفاده از گوشی برای عکس گرفتن و انتشار، بیاحترامی به حریم کلاس و دانشگاهه. البته من دانشجویی که این عکس رو گرفته میشناسم؛ ازم عذرخواهی کرد و من هم بخشیدمش. هرچند کارش درست نبود، اما گفتم اشکالی نداره، فقط دیگه این کارو نکن.»
>>خیابانی در ادامه درباره محتوای تدریسش گفت: «اون روز داشتم درباره دیدگاههای نوربرت الیاس، جامعهشناس بزرگ معاصر صحبت میکردم. موضوع بحث هم وظایف اجتماعی هنرمند و چهرههای فرهنگی بود. همیشه در کلاسهام از نظریههای جامعهشناسای بزرگی مثل پیر بوردیو و میشل فوکو هم استفاده میکنم. میخوام دانشجوها بفهمن که هنرمند در قبال جامعهاش چه مسئولیتهایی داره.»
>>او افزود: «در سالهای اخیر، علاوه بر جامعهشناسی هنر، بعضی درسهای دیگه مثل هندسه ترسیمی (که مربوط به نقشهکشی صنعتی میشه) و مبانی مردمشناسی و وظایف اجتماعی هنرمندان، بازیگران و حتی ستارههای ورزشی رو هم تدریس کردم. به نظرم اینا چیزاییه که دانشجوها باید نسبت بهش اشراف پیدا کنن.»
>>خیابانی همچنین درباره فضای کلاسهایش گفت: «کلاسهای من خیلی گرم و پرانرژیه. با بچهها بحث و گفتوگو داریم، تحلیل میکنیم، سوال میپرسم، گاهی مجادله هدفمند میکنم تا ذهنها فعال بشه. بهشون میگم فکر نکنید که چون من معلمم، حتماً از شما بیشتر میفهمم؛ فقط دو تا کتاب بیشتر خوندم. توی خیلی از موارد، حتی از بعضی از شما عقبترم. معلم واقعی همون دانشجویی هست که خوب گوش میده، فکر میکنه و سوال میپرسه.»