class="anchor_header">> فهرست محتوا
  • >> >> اثر مصرف انبه بر فشار خون و کلسترول در زنان یائسه
  • >> >> مصرف انبه به عنوان راهکاری تغذیه‌ای برای سلامت قلب
  • >> >> انبه ؛ راهی طبیعی و خوشمزه برای سلامتی قلب

به گزارش رکنا، مطالعات جدید دانشگاه دیویس کالیفرنیا نشان داده است که مصرف روزانه حدود دو وعده انبه (۳۳۰ گرم یا تقریبا ۱.۵ پیمانه) به مدت دو هفته، می‌تواند شاخص‌های >>فشار خون و کلسترول را در زنان سالم پس از یائسگی به شکل قابل توجهی کاهش دهد.

اثر مصرف انبه بر فشار خون و کلسترول در زنان یائسه

دوره یائسگی که ممکن است تا ۴۰ درصد از عمر زنان را در بر گیرد، به لحاظ افزایش خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی عروقی مرحله حساسی از زندگی محسوب می‌شود. طبق نتایج این تحقیقات، مصرف انبه توانست فشار خون سیستولیک (عدد بالای فشار خون) را در حالت درازکش حدود ۶ واحد (۶.۳ میلی‌متر جیوه) کاهش دهد. همچنین فشار خون میانگین شریانی (MAP) نیز ۲.۳ میلی‌متر جیوه افت کرد.

از دیگر نتایج این مطالعه، می‌توان به کاهش حدود ۱۳ واحدی کلسترول کل (۱۲.۹ میلی‌گرم در دسی‌لیتر) و کاهش تقریبا ۱۳ واحدی کلسترول بد یا ال‌دی‌ال (۱۲.۶ میلی‌گرم در دسی‌لیتر) اشاره کرد.

مصرف انبه به عنوان راهکاری تغذیه‌ای برای سلامت قلب

دکتر رابرتا هولت، متخصص علوم پزشکی دانشگاه دیویس و یکی از نویسندگان این تحقیق، بیان می‌کند که زنان پس از یائسگی با تغییرات متابولیکی خاصی روبرو هستند که می‌تواند خطر بیماری‌های قلبی عروقی را افزایش دهد. او تاکید دارد که مصرف روزانه انبه تازه می‌تواند به کاهش این خطرات و حمایت از سلامت قلب کمک کند.

به گفته او، فشار خون بالا و کلسترول بالا از مهم‌ترین عوامل خطر بیماری‌های قلبی هستند. رژیم غذایی غنی از مواد مغذی مثل میوه‌های تازه، به ویژه انبه، از مدت‌ها قبل به عنوان روشی موثر برای کاهش این خطرات شناخته شده است.

>>انبه ؛ راهی طبیعی و خوشمزه برای سلامتی قلب

دکتر هولت توصیه می‌کند که زنان یائسه و سایر افراد، انبه را به عنوان یک میوه طبیعی، شیرین و غنی از مواد مغذی به رژیم غذایی خود اضافه کنند. این میوه می‌تواند بهبود شاخص‌های سلامت قلب را همراه داشته باشد و همچنین از مصرف قندهای افزوده جلوگیری کند.

با توجه به این پژوهش، حتی تغییرات کوتاه مدت مثل مصرف روزانه انبه، می‌تواند تاثیرات چشمگیری بر کاهش خطر بیماری‌های مزمن داشته باشد.