به گزارش رکنا از خانه ملت ، >>مهدی کوچک زاده در جلسه امروز( سهشنبه 30 اردیبهشت ) صحن علنی >>مجلس شورای اسلامی در تذکری، تاکید کرد: ۱۰ سال قبل یعنی در دو دوره قبل مجلس که نه قالیباف رئیس بود و نه من و بسیاری از نمایندهها، نماینده نبودیم، مجلس یک چیزی به نام >>لایحه پالرمو را تصویب کرد و شورای نگهبان ۱۰ سال قبل این مصوبه را رد کرد و به مجمع تشخیص مصلحت نظام ارجاع داد و به مدت ۱۰ سال در مجمع تشخیص مصلحت نظام مسکوت ماند.
نماینده مردم تهران در مجلس افزود: به تازگی سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام در سخنانی کاملا نادرست میگوید که مصوبه مجلس را تصویب کردیم، شورای نگهبان هم موافق بود که هر دو این اظهارات دروغ است.
وی با بیان اینکه مجلس فعلی با مجلس ۱۰ سال پیش، زمین تا آسمان متفاوت است، یادآور شد: آن موقع رئیس مجلس لاریجانی بود، امروز رئیس مجلس قالیباف است. میگویند برای احکام خدا هم باید تطابق با زمان و مکان در آن در نظر گرفته شود. مجلس ۱۰ سال پیش گفته که پالرمو خوب است، اما در این زمان اگر از مجلس دوازدهم رأیگیری شود، به پالرمو رأی نمیدهد.
کوچک زاده با بیان اینکه سخنگوی مجمع تشخیص مصلحت نظام حق نداشته که بگوید مجلس آن را تصویب کرده است، توضیح داد: مردم بدانید این مجلس با پالرمو موافقت نکرده است.
وی ادامه داد: نکته بعدی این است که اصلاً هر قانونی از یک مجلس یا هر لایحهای نیمه کاره بماند، طبق ماده ۱۳۷ باید دو مرتبه در مجلس مطرح شود.
در این هنگام تعدادی نمایندگان مجلس از جمله احمد بیگدلی نماینده خدابنده در مجلس مقابل صندلی کوچکزاده رفتند و با ادعای مطرح شده از سوی وی مخالفت کردند. همچنین برخی از نمایندگان هم در مخالفت با اظهارات کوچک زاده عبارت ۲ و ۲ را فریاد زدند و در جایگاه هیات رئیسه مجلس هم حاضر شده و مخالفت خود را با اظهارات کوچک زاده اعلام کردند.
حمیدرضا حاجی بابایی، نایب رئیس مجلس که ریاست صحن را بر عهده داشت در پاسخ به تذکر کوچک زاده گفت: این مجلس نفیا و اثباتا نظری درباره پالرمو نداده است و کمیسیون امنیت ملی و دوستان دیگر هم میتوانند در این زمینه پاسخ دهند.
کنوانسیون مبارزه با جرایم سازمانیافته فراملی موسوم به پالرمو چیست؟
به گزارش رکنا ، کنوانسیون سازمان ملل متحد برای مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی، در تاریخ 21 دسامبر سال 2001 در شهر پالرمو در ایتالیا به تصویب رسید و در تاریخ 29 سپتامبر سال 2003، برای کشورهای عضو سازمان ملل متحد لازمالاجرا شد و تاکنون 180 کشور آن را پذیرفتهاند. این کنوانسیون همانطور که از نامش پیداست، گامی در جهت مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی و تشخیص کشورهای عضو برای مصادیق آن برای جدی بودن مشکلات ناشی از جرائم فراملی است، همچنین این کنوانسیون نشان میدهد که نیاز به تقویت همکاریهای بینالمللی به منظور مقابله با این مشکلات در بین کشورهای عضو وجود دارد.
عضویت در کنوانسیون «پالرمو» چه تعهداتی برای کشورهای عضو ایجاد میکند؟
کشورهایی که کنوانسیون «پالرمو» را پذیرفتهاند و آن را تصویب کردهاند، خود را متعهد به اجرای اقداماتی علیه جرائم سازمانیافته فراملی کردهاند که شامل موارد زیر است:
1- جلوگیری از قاچاق انسان به خصوص زنان و کودکان
2 - جلوگیری از قاچاق زمینی، دریایی و هوایی مهاجران
3 - جلوگیری از ساخت و قاچاق سلاح گرم و اجزای آن
همچنین در مقدمه متن اصلی کنوانسیون «پالرمو» آمده است که کشورها برای قرار گرفتن در زیرمجموعه یکی از این پروتکلها، باید در مجموعه این کنوانسیون عضو شوند.در متن این کنوانسیون موارد متعددی از مفاسد مالی که جنبه فراملی نیز دارند، مورد تأکید قرار گرفته که یکی از مهمترین موارد آن مبارزه با پولشویی است و در ماده 7 این کنوانسیون به تفصیل به آن پرداخته شده است.