به گزارش رکنا، سردار رضا بنی‌اسدی‌فر در نخستین نشست خبری خود به تشریح ساختار و وظایف یگان انتظامی و حفاظتی فراجا پرداخت و گفت: یگان انتظامی و حفاظتی فراجا، در گذشته یکی از بخش‌های تخصصی پلیس پیشگیری محسوب می‌شد. اما پس از انتصاب سردار احمدرضا رادان به فرماندهی کل انتظامی کشور، تصمیم بر آن شد که این ساختار با هدف افزایش چابکی و ارتقاء کیفیت عملکرد در اجرای مأموریت‌ها، بازطراحی و تقویت شود.

وی افزود: در نتیجه این بازطراحی ساختاری، بخشی از پلیس پیشگیری منتزع شد و فرماندهی یگان انتظامی و حفاظتی به شکل جدیدی ایجاد گردید؛ ساختاری منسجم متشکل از ۱۱ رده ستادی، ۱۴ یگان حفاظتی دستگاه‌های دولتی و ۴ یگان انتظامی تخصصی.

سردار بنی‌اسدی‌فر در توضیح ساختار فعلی یگان انتظامی و حفاظتی گفت: این مجموعه شامل پلیس فرودگاه‌های کشور، پلیس راه‌آهن کشور، پلیس دیپلماتیک و یگان انتظامی سازمان صدا و سیما می‌باشد. در حوزه یگان‌های حفاظتی نیز، ۱۲ یگان تخصصی در دستگاه‌های دولتی فعال هستند که از جمله مهم‌ترین آن‌ها می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

یگان حفاظت سازمان زندان‌ها، که مسئولیت حفاظت و مراقبت از مجموعه زندان‌های کشور را برعهده دارد.

یگان حفاظت قوه قضاییه

یگان حفاظت میراث فرهنگی

یگان حفاظت محیط زیست

یگان حفاظت اراضی و زمین و مسکن

یگان حفاظت امور اراضی کشور

یگان حفاظت بنادر و دریانوردی، گمرک و شیلات

یگان حفاظت شهرداری تهران

یگان حفاظت آستان قدس رضوی

رئیس یگان انتظامی و حفاظتی فراجا ادامه داد: وظیفه اصلی این فرماندهی تمرکز بر سیاست‌گذاری، برنامه‌ریزی، توزیع مسئولیت‌ها، نظارت بر اجرای مأموریت‌ها، بازخوردگیری و رفع نواقص در حوزه‌های مأموریتی است.

این مأموریت‌ها از این جهت با سایر رده‌های انتظامی متفاوت‌اند که ماهیتی ترکیبی و چندوجهی دارند.

وی تأکید کرد: با توجه به اینکه تأمین امنیت عمومی تنها برعهده مجموعه انتظامی کشور نیست و نیازمند مشارکت سایر دستگاه‌های دولتی است، استفاده از ظرفیت این دستگاه‌ها در قالب یگان‌های حفاظت یکی از راهکارهای اثربخش برای ارتقای امنیت پایدار محسوب می‌شود.

سردار بنی‌اسدی‌فر در پایان گفت: نگاه ما به این مجموعه، نگاهی فراتر از اقدامات فیزیکی و صرفاً حفاظتی است؛ بلکه هدف، ایجاد ساختاری منسجم و هوشمندانه برای مدیریت امنیت در حوزه‌های حساس و کلیدی کشور است.