به گزارش رکنا، عملکرد یک هدفون نوآورانه برای کاهش صدای وزوز گوش به این صورت توضیح داده شده که اصوات از سمت راست توسط میکروفون داخلی دریافت شده و به گوش چپ ارسال میشوند. برای سمت چپ نیز همین روند به شکل معکوس رخ میدهد.
چگونگی تاثیر هدفون بر وزوز گوش
براساس گزارشهای منتشر شده از دیلی میل، دانشمندان معتقدند که ایجاد اختلال در جهتگیری صدا، در حالی که چشمها اطلاعات متفاوتی را به مغز ارسال میکنند، به فرآیند "سیمکشی مجدد" عصب >>شنوایی کمک کرده و در نتیجه وزوز گوش کاهش مییابد. این عصب شنوایی، گوش را به مغز متصل میکند.
مطالعات اولیه نشان دادهاند که استفاده از این هدفون به مدت دو ساعت در روز و در طول سه هفته میتواند به طور قابل توجهی وزوز گوش را کاهش دهد. میلیونها نفر به صورت موقت این مشکل را تجربه میکنند، اما برای برخی افراد این وضعیت به شکل دائمی ادامه یافته و با کاهش شنوایی نیز همراه است.
دلایل وزوز گوش و فرآیندهای مرتبط
گوش انسان ممکن است در برابر صداهای بلند یا عفونت دچار آسیب شود، که سلولهای مویی ریز مسئول انتقال صوت به مغز تحت فشار قرار گرفته و مقادیر زیادی ماده شیمیایی گلوتامات ترشح میکنند. این ترشح زیاد میتواند سلولهای عصبی گوش داخلی را تحریک بیش از حد کرده و در نهایت باعث نابودی آنها شود.
این آسیب منجر به فعال شدن مداوم سلولهای قشر شنوایی مغز میشود که وظیفه پردازش صدا را بر عهده دارند. به این دلیل، مغز دائما صدای زنگ یا وزوز را دریافت میکند. در موارد پیشرفته، این حالت دائمی شده و درمان دشوارتر میشود، زیرا تاکنون هیچ دارویی برای آن کشف نشده است. گفتار درمانی یکی از روشهای اصلی برای کمک به بیماران در کنار آمدن با این مشکل محسوب میشود.
ایده درمان هدفون و تکنولوژی مشابه
این ایده بر اساس روش آینه درمانی طراحی شده که برای کاهش درد خیالی یا فانتوم استفاده میشود. در این روش، مغز با تمرکز بر تصویر یک عضو سالم بازتاب داده شده توسط آینه، فریب میخورد و احساس میکند که عضو آسیبدیده نیز سالم است. تحقیقات نشان دادهاند که این روش به تغییر درک درد منجر میشود.
دانشمندان بیمارستان توانبخشی اسپالدینگ در ماساچوست، ژرفای مشابه این ایده را برای هدفون طراحی کردهاند. آنها معتقدند که این هدفون به طور مشابه روش آینه، به دوباره سیمکشی اتصالات بین سلولهای عصبی کمک میکند تا وزوز گوش به عنوان یک صدای خارجی واقعی تشخیص داده نشود.
نتایج اولیه و برنامههای آینده
طبق نتایج منتشر شده در مجله آکادمی شنواییشناسی آمریکا در سال ۲۰۲۲، ۱۸ نفر از داوطلبان، بهبود قابل توجهی در علائم خود نشان دادند. اکنون یک آزمایش جدید با ۵۰ بیمار در حال انجام است که به مدت سه هفته، هر روز سه ساعت از هدفون استفاده میکنند.
دکتر "ویل سدلی"، عصبشناس دانشگاه نیوکاسل درباره این درمان میگوید: «این یک ایده هوشمندانه است، اما برای تأیید اثربخشی آن نیاز به نتایج بیشتری از مطالعات داریم. در حال حاضر، تنها روش اثباتشده برای کاهش وزوز گوش گفتار درمانی است.»
- انیمیشن داستانی مریم میرزاخانی/ زندگی جذاب و شنیدنی ملکه ریاضیات جهان/ از کودکی رویایی تا آخرین لحظه ای که جهان را به حیرت واداشت
- >> مشاهده خبر