به گزارش رکنا، استفاده از چت‌بات‌های >>هوش مصنوعی در زندگی روزمره به‌سرعت جای خود را میان کاربران باز کرده است. از مشاوره‌های شخصی گرفته تا نوشتن ایمیل‌های حرفه‌ای، این ابزارها مسیر انجام بسیاری از امور را آسان‌تر کرده‌اند. بااین‌حال، نگرانی درباره‌ی حریم خصوصی همچنان به قوت خود باقی است.

چرا باید مراقب اطلاعاتمان باشیم؟

با رشد چشمگیر چت‌بات‌هایی مانند ChatGPT، DiapSEE، Grok و Gemini، هنوز خیلی از کاربران نمی‌دانند چه اطلاعاتی را نمی‌توانند با این ابزارها به‌اشتراک بگذارند. بااین‌وجود، ارسال اطلاعات برای چت‌بات‌ها دو خطر بالقوه دارد:

جنیفر کینگ، پژوهشگر دانشگاه استنفورد، توضیح می‌دهد: «با وارد کردن اطلاعات در چت‌بات‌ها، عملاً مالکیت آن داده‌ها را از دست می‌دهید.» پس آگاهی از نحوه‌ی صحیح استفاده از این ابزارها می‌تواند در تعامل ایمن‌تر موثر باشد.

۱. اطلاعات هویتی

هرگز اطلاعات شخصی مانند کد ملی، آدرس محل زندگی یا شماره تلفن را با چت‌بات‌ها درمیان نگذارید. این نوع اطلاعات معمولاً توسط چت‌بات‌ها حذف یا سانسور می‌شوند؛ اما کاربران باید نسبت به حفظ امنیت داده‌هایشان احتیاط لازم را داشته باشند.

سخنگوی شرکت OpenAI معتقد است: «مدل‌های هوش مصنوعی برای کسب دانش در حوزه‌های عمومی توسعه یافته‌اند و نباید اطلاعات شخصی افراد را جمع‌آوری کنند.»

۲. اطلاعات پزشکی

اگرچه استفاده از چت‌بات‌ها برای تفسیر آزمایش‌های پزشکی وسوسه‌برانگیز است، بهتر است این کار به پزشکان سپرده شود. احتمال ذخیره‌سازی چنین داده‌هایی توسط چت‌بات وجود دارد که شاید در آینده برای کاربران دیگر به‌نمایش گذاشته شود.

به‌عنوان راه‌حلی امن‌تر، می‌توانید به‌جای ارسال برگه آزمایش، سوالات کلی مطرح کنید؛ مثلاً: «آیا قند خون ناشتای ۹۰ برای افراد ۳۰ تا ۳۵ سال مناسب است؟»

۳. اطلاعات محرمانه کاری

هرگز داده‌های حساس مربوط به شرکت‌ها مانند اسناد داخلی، اطلاعات مشتریان یا صورت‌جلسات را برای چت‌بات‌ها ارسال نکنید. چنین کاری می‌تواند علاوه بر نقض حریم خصوصی، تبعات قانونی را به‌همراه داشته باشد.

۴. نام کاربری و رمز عبور

اطلاعاتی مانند رمزهای عبور یا کد تأیید دو مرحله‌ای هرگز نباید وارد چت‌بات‌ها شوند. این نوع داده‌ها ممکن است ذخیره شوند و بعداً در اختیار کاربران دیگر قرار گیرند و همین موضوع خطر سوءاستفاده را افزایش می‌دهد.

۵. داده‌های مالی

هیچ‌گاه اطلاعات مالی مثل شماره کارت یا رمز دوم خود را با چت‌بات‌ها به‌اشتراک نگذارید. این کار خطر کلاهبرداری، حمله‌ی فیشینگ و سرقت هویت را افزایش خواهد داد.


چت‌بات‌ها چه محدودیت‌هایی دارند؟

چت‌بات‌های هوش مصنوعی ابزارهای قدرتمندی هستند، اما نمی‌توان آن‌ها را به‌عنوان دفترچه‌ی خاطرات، صندوق اسرار یا درمانگر درنظر گرفت. اطلاعات واردشده در این سیستم‌ها ممکن است ذخیره و از طریق دیگری فاش شود.

مدیر ارشد امنیت اطلاعات شرکت Anthropic، جیسون کلینتون، بیان می‌کند که اطلاعات پاک‌شده در چت‌بات‌ها معمولاً پس از ۳۰ روز حذف می‌شوند. بااین‌حال، بهتر است مکالمات مربوط به داده‌های حساس را به‌صورت دستی پاک کنید.

  • فیلم تصادف دلخراش موتور و سواری در پیچ
    • >> مشاهده خبر