class="anchor_header">> فهرست محتوا
  • >> >> نخود فرنگی؛ کلید سلامت چشم‌ها
  • >> >> محافظ قدرتمند برای دستگاه گوارش
  • >> >> ارتقای سیستم ایمنی با خواص ضد التهابی
  • >> >> کنترل قند خون; استراتژی طبیعی
  • >> >> حفظ سلامت قلب; با نخود فرنگی

به گزارش رکنا، >>نخود فرنگی ، یکی از اعضای خانواده پرخاصیت حبوبات، حاوی ترکیبات مغذی و فواید بی‌شماری برای سلامتی بدن است. این ماده غذایی که در کنار عدس، سویا، نخود و انواع لوبیا قرار می‌گیرد، به دلیل داشتن مقادیر بالایی از ویتامین‌ها، مواد معدنی و آنتی‌اکسیدان‌ها، بر سلامت کلی بدن تاثیر قابل توجهی می‌گذارد.

براساس گزارشی از ایسنا، نخود فرنگی توانایی‌های شگفت‌انگیزی در تقویت سلامت چشم، حمایت از دستگاه گوارش، کاهش التهاب و حتی پیشگیری از برخی بیماری‌ها دارد. در ادامه به بررسی جزئی فواید این ماده غذایی ارزشمند می‌پردازیم.

نخود فرنگی؛ کلید سلامت چشم‌ها

یکی از ویژگی‌های بارز نخود فرنگی، حضور کاروتنوئیدهای ارزشمندی همچون لوتئین و زآگزانتین در ترکیبات آن است. این مواد با خاصیت حفاظتی خود نه تنها جلوی آسیب بیماری‌های چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا مرتبط با افزایش سن را می‌گیرند، بلکه همچون فیلتری قدرتمند از ورود نور آبی مضر به چشمان شما جلوگیری می‌کنند.

محافظ قدرتمند برای دستگاه گوارش

این ماده غذایی غنی از ماده‌ای مغذی به نام "کومسترول" است که نقش مهمی در پیشگیری از سرطان معده ایفا می‌کند. تحقیقات انجام شده در مکزیکوسیتی نشان داده‌اند که مصرف منظم نخود فرنگی و سایر حبوبات احتمال ابتلا به این بیماری را تا ۵۰ درصد کاهش می‌دهد. علاوه بر این، فیبر فراوان موجود در نخود فرنگی، حرکت غذا در روده را تسهیل کرده و به هضم بهتر کمک می‌کند.

ارتقای سیستم ایمنی با خواص ضد التهابی

نخود فرنگی یک منبع سرشار از آنتی‌اکسیدان‌های قدرتمند نظیر ویتامین C، ویتامین E، زینک، کاتچین و اپی‌کاتچین است که در تقویت سیستم ایمنی بدن نقش دارند. همچنین، مواد ضد التهابی موجود در این ماده غذایی از بروز بیماری‌های مرتبط با التهاب، همچون دیابت، بیماری‌های قلبی و آرتریت جلوگیری می‌کند. ویتامین‌ها و ترکیباتی همچون ویتامین A، ویتامین B، کومسترول، فرولیک اسید، اسید کافئیک و اپی‌کاتچین در کاهش التهاب موثر هستند.

کنترل قند خون; استراتژی طبیعی

مقدار بالای فیبر و پروتئین در نخود فرنگی به تنظیم فرآیند هضم نشاسته کمک می‌کند. این دو ترکیب مهم موجب کاهش سرعت تجزیه کربوهیدرات‌ها شده و در نتیجه، از افزایش ناگهانی قند خون جلوگیری می‌کنند. نخود فرنگی یک ماده شاخص گلیسمی پایین است، که خود نشان‌دهنده توانایی آن در مدیریت بهتر قند خون است. رژیم‌های غذایی غنی از پروتئین موجب کاهش قند خون بعد از غذا در افراد دیابتی می‌شود.

حفظ سلامت قلب; با نخود فرنگی

التهاب و >>استرس اکسیداتیو ناشی از رادیکال‌های آزاد می‌توانند منجر به تشکیل پلاک‌های خطرناک در رگ‌های خونی شوند. اسیدهای چرب امگا-۳ و امگا-۶ موجود در نخود فرنگی با کاهش استرس اکسیداتیو و التهابات، به سلامت قلب و جلوگیری از انسداد رگ‌ها کمک می‌کنند. علاوه بر این، مواد معدنی نظیر منیزیم و پتاسیم موجود در نخود فرنگی به کاهش فشار خون بالا و بهبود سلامت قلب موثرند.

  • گل اول ذوب‌ ‎‌آهن توسط لطیفی در دقیقه 25 / ملوان 0 - ذوب‌آهن 1
    • >> مشاهده خبر