به گزارش رکنا، نان قوت غالب مردم است که حمایت از آن باعث آرامش و امنیت غذایی جامعه است.

رئیس سازمان جهاد کشاورزی گیلان در همایش روز ملی گندم و نان هدف از برگزاری این همایش را ترویج فرهنگ مصرف نان کامل دانست و گفت: ۵۰ نوع نان سنتی در گیلان به ثبت رسیده است. هم به لحاظ کاهش ضایعات و بحث مصرف نان کامل که امروز درواقع به شدت مورد نیاز خانواده‌هاست به دلیل اهمیت سبوسی که دارد مردم کمتر با نان کامل آشنا هستند.

بسیاری از نان‌هایی که الان استفاده می شود از آرد سفید است و ماده مغذی و فیبر آن گرفته می‌شود؛ لذا با مطالعاتی که در دانشگاه علوم پزشکی در کشور و استان انجام شد ضرورت استفاده از نان کامل برای سلامت خانواده‌ها مطرح شد.

کارشناسان دانشگاه علوم پزشکی گیلان مصرف نان کامل را در کاهش بیماری‌ها موثر دانستند. نان کامل نانی است که از آرد کامل تهیه شده و در واقع تمام اجزای گندم برای آرد شدن استفاده می شود و ارزش غذایی خیلی بالایی دارد.

متاسفانه بیماری‌های غیر واگیر در کشور رو به افزایش است؛ از جمله بیماری‌هایی مثل فشار خون بالا، بیماری‌های قلبی عروقی، چربی خون بالا و نان کامل با توجه به ارزش غذایی بالایی که دارد می‌تواند از ابتلا به خیلی از این بیماری‌ها پیشگیری کند.

گیلان ۱۰ هزار هکتار گندمزار دارد و سالانه ۱۲ هزار تن گندم در این استان تولید می شود.