رویداد تخصصی تامین مالی پلتفرمهای آنلاین با عنوان نبض توسعه، امروز ۶ خرداد ۱۴۰۴، برگزار شد. این رویداد متمرکز بر موضوع انواع روشها و راهکارهای تامین سرمایه برای کسبوکارها بود و علاوه بر نمایندگان کسبوکارهای اقتصاد دیجیتال و پلتفرمها، معاونت علمی و فناوری ریاستجمهوری، نمایندگان بانکهای مختلف کشور و نمایندگان بازار سرمایه هم در آن حضور داشتند.
در ابتدای این مراسم، مریم نجفی، دبیر انجمن تجارت الکترونیک تهران درباره «ظرفیتهای اقتصاد دیجیتال» سخنرانی کرد. نجفی به ظرفیتهای موجود در کشور برای توسعه اقتصاد دیجیتال اشاره کرده و آمارهایی را ارائه داد:
class="sc-9996cfc-0 haEmbW">>سال گذشته بیش از ۳۰۰ میلیارد دلار سرمایهگذاری روی استارتاپها انجام شده است. ۲٫۳ میلیارد دلار سرمایهگذاری روی استارتاپها در منطقه MENA هم در سال ۲۰۲۴ صورت گرفته است؛ این در حالی است که عدد سرمایهگذاری روی استارتاپها در ایران در سال گذشته میلادی حدود ۲۷ میلیون دلار بوده است.class="sc-9996cfc-0 iCBGOT">>- مریم نجفی، دبیر انجمن تجارت الکترونیک تهران
به گفته او، یکسوم سرمایهگذاریهای انجامشده در دنیا روی استارتاپهای هوش مصنوعی انجام شده، دیپتک دومین حوزهای بوده که سرمایه بیشتری جذب کرده است و سرمایهگذاری در فینتک و رمزارزها هم در سال ۲۰۲۵ افت داشته است.
۱۲۰۰ یونیکورن در دنیا وجود دارد که هیچکدام آنها برای ایران نیست
دبیر انجمن تجارت الکترونیک تهران در مورد وضعیت یونیکورنها در دنیا نیز این طور توضیح میدهد:
class="sc-9996cfc-0 haEmbW">>تا سال ۲۰۲۵، بیش از ۱۲۰۰ یونیکورن با ارزش ۴٫۳ تریلیون دلار در جهان ایجاد شده و فقط در سال ۲۰۲۴، ۱۱۰ یونیکورن جدید در دنیا به وجود آمده است.class="sc-9996cfc-0 iCBGOT">>- مریم نجفی، دبیر انجمن تجارت الکترونیک تهران
او در توضیح این که ما در ایران هنوز یونیکورن نداریم گفت: «فقدان زیرساختهای سرمایهگذاری و فقدان قوانین لازم برای سرمایهگذاریها در حوزه استارتاپی باعث شده ما در ایران یونیکورن نداشته باشیم. دلیل این که کسبوکارهای ما تبدیل به یونیکورن نشدهاند فقدان DNA کارآفرینی نیست، بلکه فقدان سرمایهگذاریهای جسورانه هوشمند است.»
به گفته نجفی، چالشهای حاکمیتی و چالشهای زیرساخت سرمایهگذاری در کشور یک مشکل جدی است. او راهکار بهبود این وضعیت را این طور توضیح میدهد:
class="sc-9996cfc-0 haEmbW">>باید صندوقهای خصوصی کوچک ۱۰۰ میلیارد تومانی ایجاد کنیم، مثل بسیاری از کشورهای دنیا سرمایهگذار دارای صلاحیت تعریف کنیم، مدلهای سرمایهگذاری گروهی را توسعه بدهیم و پل ارتباطی ایجاد کنیم با بنیانگذاران استارتاپهای ایرانی که مهاجرت کردهاند تا بتوانیم استارتاپها را توسعه بدهیم.class="sc-9996cfc-0 iCBGOT">>- مریم نجفی، دبیر انجمن تجارت الکترونیک تهران