شنبه، 03 خرداد، 1404

رئیس سازمان غذا و دارو: فروش اینترنتی دارو به‌ کلی ممنوع نشده است

روزهای آخر اردیبهشت‌ماه فشارهایی از سوی سازمان غذا و دارو و انجمن داروسازان به پلتفرم‌های أنلاین فعال در حوزه دارو وارد شد. >>درخواست‌ انجمن داروسازان از رئیس‌جمهور این بود که فعالیت پلتفرم‌های آنلاین این حوزه را ممنوع کند چراکه به باور این انجمن فعالیت پلتفرم‌های مذکور «مفسده‌های غیرقانونی» ایجاد کرده است.

چهارشنبه، ۳۱ اردیبهشت ۱۴۰۴، هم سازمان غذا و دارو در نامه‌ای هر گونه همکاری مستقیم و غیرمستقیم داروخانه‌های سراسر کشور با سکوهای اینترنتی و کسب‌وکارهای مجازی حمل‌ونقل کالا در حوزه نسخه‌پیچی، تهیه و ارسال هرگونه اقلام دارویی با نسخه و بدون نسخه و اقلام دارویی یارانه‌ای را ممنوع اعلام کرد.

مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو، توضیح داده بود که ممنوعیت مذکور تا زمان ابلاغ دستورالعمل و ضوابط فنی ثبت و پردازش سفارش‌های خدمات برخط دارورسانی (خدمات غیرحضوری) و بسته‌بندی و حمل فرآورده‌های دارویی در قالب نسخ الکترونیک ادامه پیدا خواهد کرد.

بیشتر بخوانید
  • >>
    >> linenumber="1" class="sc-9996cfc-0 dnOMYs sc-8ad2d4f2-1 ybzji">>سازمان غذا و دارو همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های اینترنتی را ممنوع کرد
    class="sc-9996cfc-0 iCBGOT fa">> class="fa">>3 روز پیش
    class="sc-9996cfc-0 iCBGOT fa">>مطالعه '2

یک روز پس از اعلام این خبر رئیس سازمان غذا و دارو در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا اعلام کرد که «فروش اینترنتی دارو به‌ طور کلی ممنوع نشده اما فعالیت بدون ضابطه و نظارت نمی‌تواند ادامه پیدا کند.»

به گفته او، فعالیت تعدادی از پلتفرم‌ها که بدون مجوز قانونی و خارج از اصول نظارتی اقدام به فروش دارو کرده‌اند، متوقف شده است. رئیس سازمان غذا و دارو توضیح داده است:

class="sc-9996cfc-0 haEmbW">>موضوع فروش دارو با سایر کالاها متفاوت است، تأمین دارو تابع ضوابط سخت‌گیرانه‌ای است و برای حفاظت از سلامت مردم، رعایت این الزامات ضروری است، به‌‌ویژه در حوزه فروش اینترنتی، باید از انتشار اطلاعات شخصی بیماران و ورود داروهای تقلبی یا گران‌فروشی جلوگیری شود.
class="sc-9996cfc-0 iCBGOT">>- مهدی پیرصالحی، رئیس سازمان غذا و دارو

رئیس سازمان غذا و دارو به تخلفاتی که به زعم او توسط بعضی پلتفرم‌های آنلاین در حوزه دارو رخ داده اشاره کرده و توضیح داده است: «موارد متعددی از تخلف در فروش دارو شامل عرضه اقلام بدون مجوز، قیمت‌گذاری غیرقانونی و فروش داروهای غیرمجاز از سوی مراجع نظارتی گزارش شده که این موضوع ضرورت اجرای ضوابط سخت‌گیرانه‌تر را دوچندان کرده است.»

مطلب مرتبط
  • >>
    >> linenumber="1" class="sc-9996cfc-0 dnOMYs sc-8ad2d4f2-1 ybzji">>واکنش انجمن تجارت الکترونیک به نامه انجمن داروسازان: سلامت دیجیتال مسیر نجات نظام سلامت است
    class="sc-9996cfc-0 iCBGOT fa">> class="fa">>3 روز پیش
    class="sc-9996cfc-0 iCBGOT fa">>مطالعه '4

پیرصالحی همچنین توضیح داده است که ضوابط فروش اینترنتی دارو نهایی شده و به‌زودی ابلاغ می‌شود. او تأکید کرده است که پس از ابلاغ این ضوابط فعالیت پلتفرم‌ها در این حوزه صرفاً در چارچوب مقررات و با نظارت دقیق سازمان غذا و دارو مجاز خواهد بود.

بر اساس این ضوابط، سکوها فقط در صورت اتصال به سامانه واسط که تحت نظارت سازمان عمل می‌کند مجاز به ارائه خدمات خواهند بود، در این ساختار، اطلاعات بیماران نزد داروخانه‌ها محفوظ می‌ماند و امکان انتخاب داروخانه برای مردم فراهم می‌شود.

رئیس سازمان غذا و دارو هدف اصلی از اقدامات نظارتی و قانون‌گذاری در حوزه دارو را تأمین دسترسی آسان و ایمن مردم به دارو اعلام کرده است. او معتقد است که با اجرای این ضوابط، علاوه بر حفظ حقوق بیماران، امکان فعالیت شفاف و قانونمند سکوهای معتبر نیز فراهم خواهد شد.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها