همبنیانگذار آچاره میگوید سال گذشته نزدیک به یک میلیون سفارش توسط این پلتفرم انجام شده است. به گفته او نظرات و امتیازاتی که کاربران در این پلتفرم ثبت میکنند، از ارزشمندترین دادههای آن هستند و به تعاملات متخصصان و مشتریان شکل میدهند.
درباره تعداد کاربران فعال این پلتفرم در گفتوگو با زومیت میگوید: «ما تقریبا ۳ میلیون کاربر داریم که یک میلیون سفارش برای آنها انجام شده است. از میان این یک میلیون سفارش انجام شده، میزان رضایت ۴.۷ از ۵ است. کار ما مثل یک گلدان در حال رشد است و نمیتوانیم آن را رها کنیم. باید به صورت دائمی، متخصصانی که موفق نشدهاند تجربه خوبی ایجاد کنند، دوباره مراحل آموزش را طی کنند یا از حضور آنها در پلتفرم جلوگیری میشود. در عین حال باید به صورت دائمی به رشد پلتفرم کمک کنیم.»
تاجالدین احراز هویت متخصصان را یکی از اصلیترین قسمتهای پلتفرم آچاره میداند و درباره آن میگوید: «اگر ما مرحله گزینش را هنگام ورود متخصص انجام ندهیم، بعدا باید هزینه آن را با نارضایتیهایی که برای پلتفرم ایجاد میشود بپردازیم در نتیجه هنگام ورود متخصصان سعی میکنیم تا حد ممکن سختگیر باشیم.»
- همبنیانگذار آچاره: در فضای اقتصادی باز سرمایهگذاران خطرپذیر برای سرمایهگذاری پلتفرمها رقابت بیشتری دارند
به گفته او مرحله اول احراز هویت در آچاره با مدارک شناسایی فرد از جمله کارت ملی، شناسنامه و کارت کار انجام میشود. همبنیانگذار آچاره اضافه میکند: «در مرحله بعد ما بررسی می کنیم آیا فرد متقاضی میتواند در به صورت تخصصی در رشتهای که میگوید فعالیت کند یا خیر. برای بررسی این موضوع باید در حیطه تخصصی دارای جواز کار یا گواهینامه فنی-حرفهای باشد. در صورت دارا بودن این مدارک، وارد مرحله گزینش میشود که ممکن است در آن امتحان کتبی یا مصاحبه انجام شود.»
تاجالدین میگوید یک فرد متخصص در این مرحله صلاحیت و مدارک داوطلبان کار در آچاره را بررسی میکند. پس از آن، داوطلب وارد مراحل آموزش رفتاری شده و کار با نرمافزار و تمام مواردی را که روی تعامل با مشتری تاثیر میگذارد، یاد میگیرد. بعد از گذراندن این مراحل، او اجازه دارد روی پلتفرم آچاره فعالیت کند.
نظرات کاربران، سرمایه ارزشمند آچاره
تاجالدین درباره تاثیر امتیاز کاربران روی سرویس که متخصصان ارائه میدهند میگوید: «ما از تجربه کاربران درباره رفتار متخصصان استفاده میکنیم و آن را ملاک قرار میدهیم. این اطلاعات ارزشمند است و انباشته میشود. ما میتوانیم در حوزههای تخصصی که خودمان نمیتوانیم ارزیابی دقیقی انجام دهیم، از این اطلاعات برای تعامل با متخصص استفاده کنیم.»
به گفته او بخش زیادی از تعاملاتی که در آچاره شکل میگیرد بر اساس نظرات کاربران است: «ما از کاربران میخواهیم تجربه خود در حوزههای مختلفی از جمله نحوه برخورد ارائهدهنده خدمت، زمان حضور، نظافت و مهارتهای او را ثبت کنند و سعی میکنیم از این اطلاعات استفاده کنیم تا به تعاملات بعدی شکل دهیم. این ارزشمندترین اطلاعاتی است که برای مردم جمع میشود.»
همبنیانگذار آچاره اضافه میکند: «این کار به همه ما این را میآموزد که یک نفر کارمان را میبیند و چشم بازاری که آچاره به وجود آورده، این موضوعات را ثبت میکند. متخصص میداند که هر یک مشتری یعنی تمام مشتریان آچاره چون سابقه تعاملات او به همه نمایش داده میشود.»
به گفته او متخصصان میتوانند این اطلاعات را همراه با خود به همه جا منتقل کنند. به عنوان مثال متخصصی که در تهران کار میکند، میتواند این نظرات و اطلاعات را در شهرهای دیگری که قصد کار کردن در آنها را دارد، همراه خود داشته باشد. تاجالدین میگوید: «این موضوع قبلا تحت عنوان سرقفلی بود و آدمها میدانستند یک نفر در زمینه خاصی مهارت دارد. الان با گسترش فناوری و ارتباطات، سرقفلی کمرنگتر شده و کار را به جای مغازهها به افراد وصل میکنند.»
به گفته او بین ۳۰ تا ۵۰ درصد کاربران، به خدماتی که دریافت کردهاند امتیاز میدهند. او در این باره میگوید: «بیشتر کاربران امتیاز نمیدهند چون قضاوت کردن برای آنها هزینه دارد و از این قضاوت گریزان هستند. این یک مسئولیت اجتماعی است و نظرات باعث میشود تعاملات افراد بعدی و خود آن متخصص بهتر ساخته شود. هر چقدر این نظرات بیشتر شود، آدمها تعاملات بعدی خود را بهتر میسازند. بیشترین کاری که ما در آچاره انجام میدهیم، قرار دادن این اطلاعات به صورت شفاف در اختیار دیگران است.»