به گزارش تابناک، در یک اقدام بی سابقه و عجیب، شرکت آمریکایی مایکروسافت ایمیل رسمی دادستان کل دیوان کیفری بینالمللی (ICC) را غیرفعال کرد! این ایمیل رسمی، تنها ابزار ارتباطی-رسمی دادستان کل دیوان کیفری برای انجام وظایف قانونی اش در قبال "پرونده غزه" بود!
این خبر ابتدا توسط لیام کانینگهام (@liamcunningham۱) در تاریخ ۱۸ می ۲۰۲۵ در توییتر منتشر شد و به سرعت به یکی از داغترین موضوعات روز تبدیل شد با بیش از 5 میلیون ویو در شبکه اجتماعی ایکس تبدیل شد.
لیام در توییت خود نوشت: «مایکروسافت ایمیل دادستان کل ICC را غیرفعال کرده. اینجا جایی است که ما هستیم.» این جمله کوتاه، طوفانی از خشم و انتقاد را در میان کاربران به راه انداخت.
جنایات اسرائیل در غزه به مرز بی سابقه ای رسیده است
غیرفعال شدن ایمیل دادستان ICC دقیقا در حالی رخ داده که این نهاد در حال بررسی پروندههای حساس مربوط به جنایات جنگی اسرائیل، در غزه است. .
این اولین بار نیست که غولهای فناوری در مسائل حساس بینالمللی دخالت میکنند. در سال ۲۰۲۱، پس از حوادث مربوط به دونالد ترامپ، دو شرکت بزرگ فناوری (توییتر و فیسبوک) حسابهای او را مسدود کردند که نشاندهنده قدرت بیسابقه شرکتهای فناوری در سانسور و کنترل جریان اطلاعات بود همچنین، مایکروسافت پیشتر به دلیل همکاری نزدیک با ارتش اسرائیل در جریان جنگ غزه در سال ۲۰۲۳ مورد انتقاد قرار گرفته بود. بر اساس اسناد فاششده (The Guardian، ژانویه ۲۰۲۵)، این شرکت خدمات ابری و پشتیبانی فنی گستردهای به ارتش اسرائیل ارائه کرده و حتی سیستمهای نظارتی برای کنترل جمعیت فلسطینیها را پشتیبانی کرده است.
این توییت با واکنشهای گستردهای روبهرو شد که برخی از آنها با طنز تلخ همراه بود:
LDelsoll@ نوشت: «وقتی غولهای فناوری شروع به دخالت در عدالت بینالمللی میکنن، دیگه فقط نگرانکننده نیست، حمایت از جنایتکاران جنگی با ساکت کردن دادستانها؟ این خط قرمز رو رد کرده.»
TaroWheel@ «انتقاد از یهودیها انجام بده! بعد ببین چطور از شبکههای اجتماعی بلاک می شی!، حساب بانکیت مسدود میشه و ایمیلت از کار میافته. برتریطلبی یهودی باید نابود بشه، چون ما زیر اشغال یهودیها زندگی میکنیم.»
Tekzilver@ پیشنهاد داد: «جهان باید آفیس ۳۶۵ رو کنار بذاره و از سرویسهای دیگه استفاده کنه. هم امنتره، هم خصوصیتر، هم ارزونتر!»
AdameMedia@ با لحنی فلسفی و طعنهآمیز نوشت: «همه شرارتهای دنیا دارن خودشون رو نشون میدن. مایکروسافت فقط یه پرده رو کنار زده!»
joelweihe@ با طنز تلخ گفت: «من قبلاً از اونایی بودم که به نظریههای توطئه اهمیت نمیدادم، ولی وقتی میبینم اسرائیل چه کنترلی روی دنیا داره، فقط منتظرم ببینم چقدر طول میکشه این تئوریها به واقعیت تبدیل بشن. معمولاً خیلی طول نمیکشه!»
NorthAmerican۰۰@، اما با طنزی متفاوت وارد شد: «آره، ما تو جای خوبی هستیم، باورم نمیشه داریم راجع به این حرف میزنیم »
این اقدام مایکروسافت نهتنها خشم فعالان حقوق بشر و کاربران شبکههای اجتماعی را برانگیخته، بلکه بار دیگر نقش خطرناک شرکتهای فناوری در مسائل سیاسی و بینالمللی را برجسته کرده است. آیا این پایان ماجراست یا آغاز یک رسوایی بزرگتر؟ نظر شما چیست؟