چهارشنبه، 31 اردیبهشت، 1404

آمارهای رسمی روایت می کنند؛ مردانِ بیمارتر، زنانِ امیدوارتر!

تفاوت های زنان و مردان از نظر سلامتی و بیماری، مستند به آمار، موضوع مهمی است که لازم است علاوه بر سیستم سلامت، خانواده ها نیز در جریان آن باشند.

به گزارش سرویس اجتماعی تابناک، دکتر >>سیدجلیل حسینی. معاون آموزشی وزارت بهداشت و عضو هیات مدیره انجمن اورولوژی ایران با اشاره به اهمیت هفته سلامت مردان در هفته اول اسفند گفت: علت اینکه در دنیا به سلامت مردان بیشتر پرداخته می‌شود، این است که >>شاخص‌های بیماری ها، در آقایان بیشتر از خانم‌هاست.

وی توضیح داد: برای مثال، >>میزان مرگ و میر در پسران زیر ۵ سال، میزان کوتاه‌قدی و لاغری، و عفونت‌های HIV در آقایان بیشتر است. همچنین، احتمال مرگ یک مرد ۳۰ ساله از بیماری‌های غیرمزمن تا قبل از ۷۰ سالگی، یک و نیم برابر خانم‌هاست.

به گفته این مقام مسئول، میزان مرگ ناشی از >>خودکشی ۱.۷۵ برابر خانم‌ها، میزان مرگ ناشی از >>تصادفات جاده‌ای دو برابر و میزان مرگ ناشی از >>>>قتل و دگرکُشی، چهار برابر خانم‌هاست.

عضو هیات مدیره انجمن ارولوژی ایران با اشاره به اینکه به طور کلی، >>امید به زندگی در مردان حدود ۴ سال کمتر از خانم‌هاست و سال‌های از دست رفته سلامتی به عنوان شاخصی از سال‌های از دست رفته زندگی سالم به دلیل ابتلا به بیماری یا ناتوانی، در مردان بیشتر است، اظهار داشت: >>از حدود ۴۰ علت اصلی مرگ در سطح جهان، ۳۳ علت آن در آقایان بیشتر از خانم‌هاست. بیماری‌های قلبی، تصادفات، سکته‌ها و سرطان پروستات از جمله این موارد هستند.


وی تصریح کرد: پرداختن به سلامت مردان به عنوان افرادی که تولیدکننده و مولد اقتصاد هستند و نیز به عنوان سرپرست خانواده‌ها، به عنوان امری بسیار مهم در دنیا و ایران تلقی می‌شود.

معاون وزیر بهداشت با بیان این که در سطح جهانی، فعالیت‌هایی برای ارتقاء سلامت مردان در حال انجام است، گفت: به عنوان مثال، در انگلستان، فروم «منس هلث» راه‌اندازی شده و >>در اروپا حرکتی به نام «موومبر» وجود دارد که در آن آقایان در ماه نوامبر ( آذر ماه ) سبیل می‌گذارند تا توجه همه جامعه را به سلامت مردان جلب کنند. در ایرلند نیز برنامه‌های مختلفی برای افزایش سطح سواد سلامت مردان و اطلاع‌رسانی درباره بیماری‌های خطیر کم علامت اجرا می‌شود.



به گفته حسینی، خوشبختانه در کشور ما نیز در ۱۷ سال گذشته، برگزاری >>هفته سلامت مردان نتایج مثبتی داشته است.

به گزارش تابناک، انجمن اورولوژی ایران در سال ۱۳۸۴ با توجه به ضرورت برگزاری برنامه‌هایی برای سلامت مردان، پیشنهاد کرد که >>اولین هفته اسفند ماه به عنوان سلامت مردان نامگذاری شود. از سال ۸۵، این هفته با همکاری انجمن اورولوژی و وزارت بهداشت و دانشگاه‌های علوم پزشکی سراسر کشور اجرا شده و به اطلاع‌رسانی هایی در حوزه بیماری‌ها و توصیه‌های پیشگیری پرداخته است.

2 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها