به گزارش خبرگزاری مهر، مهسا مؤذن، از رژیم غذایی ضد التهابی به عنوان یکی از مواردی که میتواند التهاب را در بدن کاهش داده و سلامتی کلی فرد را بهبود >>بخشد، یاد کرد و گفت: رژیم غذایی ضد التهابی اغلب مبتنی بر غذاهای غنی از مواد مغذی حاوی>> آنتی اکسیدان است. این رژیم از طریق کاهش سطح رادیکالهای آزاد که مولکولهای>> واکنشگری هستند، عمل میکند.
وی از سبزیهایی مانند کلم >>بروکلی، فلفل دلمهای، کلم، گل کلم و پیاز، میوهها به ویژه میوههایی با رنگهای تیره مانند >>بلوبری، انار، انگور بنفش، گیلاس، مرکبات، گوجه فرنگی و توتها، میوههای حاوی چربی، مانند>> آووکادو و زیتون، چربیهای سالم مانند روغن زیتون و روغن>> آووکادو و ماهیهای چرب مانند >>سالمون، ساردین، شاه ماهی، ماهی خال>> مخالی و>> آنچوی به عنوان مواد غذایی ضد التهاب یاد کرد.
این متخصص تغذیه افزود: همچنین آجیل مانند بادام و سایر مغزها، چای سیاه و چای سبز و ادویهها و گیاهانی مانند زردچوبه، شنبلیله، دارچین، سیر، زنجبیل، >>رزماری، پونه کوهی، زیره، نعناع، میخک، گشنیز، >>جوز هندی، پودر فلفل قرمز، رازیانه، زعفران، فلفل سیاه، جعفری، مریم گلی، شوید، برگ بو و ریحان از مواد غذایی دارای خاصیت ضد التهاب هستند.
مؤذن با بیان اینکه در رژیم غذایی ضد التهابی باید تعادل مناسبی از دریافت پروتئین، کربوهیدرات و چربی در هر وعده غذایی فراهم شده و نیاز بدن به ریزمغذیها، فیبر و آب تأمین شود، افزود: برخی عادتهای غذایی مانند مصرف مقادیر زیاد شکر و شربت ذرت با >>فروکتوز بالا و کربوهیدراتهای تصفیه شده ممکن است باعث افزایش التهاب در بدن شود و نیاز است از مصرف چربیهای هیدروژنه، چربیهای ترانس و بسیاری از مارگارینها نیز پرهیز کرد.
وی تاکید کرد: در رژیم غذایی ضدالتهابی لازم است مصرف برخی موارد از جمله نوشیدنیهای شیرین مانند نوشیدنیهای شیرین شده با شکر، نوشابه گازدار و آب میوه، کربوهیدراتهای تصفیه شده مانند نان سفید و ماکارونی سفید، دسرها مانند کیک، بستنی، کلوچه و آب نبات، گوشت قرمز و گوشتهای فرآوری شده مانند>> هات>> داگ و سوسیس، میان وعدههای فرآوری شده از جمله کراکر، چیپس، و چوب شور و همچنین برخی روغنها مانند روغن آفتابگردان، سویا و ذرت به حداقل برسد.