سه‌شنبه، 23 اردیبهشت، 1404

معیارهای صلاحیت‌ تصدی مدیریت در آموزش عالی تدوین شد

دکتر علی باقر طاهری نیا در گفتگو با خبرنگار مهر درباره آخرین وضعیت بررسی شاخص‌های تدوین و پیشنهاد چارچوب صلاحیت‌های تصدی مدیریت در آموزش عالی گفت: دکتر پزشکیان در جلسه معارفه دکتر سیمایی وزیر علوم تحقیقات و فناوری عنوان کردند، دانشگاه‌ها به ما کمک کنند در انتصاب مدیرانمان >>براساس یک مدل شایستگی تا به انتخاب شایسته‌ها برسیم.

وی ادامه داد: این دستور >>رئیس‌جمهور در جلسه >>هیأت دولت هم مطرح و کتباً ابلاغ شده بود بنابراین دکتر سیمایی این موضوع را به مؤسسه پژوهش و برنامه‌ریزی آموزش عالی به‌عنوان کانون تفکر آموزش عالی ارجاع دادند که >>براساس مطالعاتی که انجام‌شده و فعالیت‌هایی که داریم این چارچوب و مدل را تبیین و ارائه کنیم.

>>رئیس موسسه پژوهش و برنامه >>ریزی آموزش عالی افزود: ما برای این کار از متخصصینی که قبلاً روی موضوع، به‌لحاظ نظری و تخصصی کار کرده و مقاله و کتاب داشتند، دعوت کردیم در کنار آن‌ها از وزرای ادوار وزارت علوم هم چند نفر دعوت کردیم، گفت‌وگوی خوبی شد و به یک مدلی رسیدیم که فعلاً سه سطح شایستگی، یک سطح فردی، یک سطح اجتماعی و یک سطح سازمانی دارد.

وی ادامه داد: یکی دو جلسه دیگر این مدل را نهایی می‌کنیم که خروجی آن به شایسته سالاری در انتخاب و انتصاب مدیران آموزش عالی کشور منجر خواهد شد. این مدل را به دکتر سیمایی وزیر علوم ارائه می‌دهیم.

وی افزود: در مطالعه تطبیقی که >>دراین مدل انجام شده است ۲۷ مدل شایستگی به شکل تطبیقی بررسی شده در این مدل انتصاب رؤسای دانشگاه‌ها و مدیران وزارت علوم مدنظر بوده است، در سطح فردی شایستگی فردی لحاظ شده، در سطح اجتماعی، بحث تعامل و قدرت اجماع سازی درون دانشگاه لحاظ شده و در سطح سازمانی مأموریت‌های راهبردی و تکالیف برنامه‌ها و اسناد بالا دستی پیش بینی شده است، اگر کسی این سه صلاحیت‌ها را به‌طور نسبی داشته باشد در دسته‌بندی شایسته سالاری و شایسته گزینی قرار می‌گیرد. بزودی این مدل را به >>وزیرعلوم ارسال می‌کنیم.

وی در پاسخ به این سوال که آیا انتصابی و انتخابی بودن رؤسای دانشگاه را نیز بررسی کرده‌اید؟ افزود: مدل انتصاب را از ما خواسته‌اند، در مدل انتصاب نیز اینکه برای مدیران چه صلاحیت‌هایی لازم است، موضوع بحث ماست.

7 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها