علیرضا >>بیاباننورد سروستانی در گفتگو با >>خبرنگار مهر، با اشاره به اهمیت انسجام ملی در تاریخ معاصر ایران، به ویژه از زمان انقلاب اسلامی، گفت: انقلاب اسلامی ایران اساساً حاصل همین انسجام ملی بوده است. مردم دست به دست هم دادند و با اتحاد یک رژیم وابسته را از کشور خارج کردند.
وی ادامه داد: با وجود تفاوت سلیقهها و نظرات، مردم ایران در برابر تمامیت کشور و دفاع از خاکشان هرگز اهل مماشات یا کوتاه آمدن نیستند. لذا از این به بعد نیز باید تلاش کرد تا این وفاق و همدلی در تمام عرصهها بروز و ظهور پیدا کند و شاهد پیشرفت بیشتری در عرصههای مادی و معنوی کشور باشیم.
>>توصیه به جوانان برای شناخت عمیق هویت ایرانی
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز جوانان و آحاد مختلف مردم ایران را به تلاش برای شناخت عمیق مبانی هویتی ایرانی و اسلامی تشویق کرد و گفت: این شناخت، کلید انسجام و وحدت ملی است.
وی در بخش دیگری از سخنان خود به روند توسعه قدرت ایران پس از انقلاب و جنگ تحمیلی اشاره کرد و افزود: بعد از جنگ تحمیلی منابع مادی ایران توسط دانشمندان و نیروهای مسلح و متعهد به ساختار قدرت جمهوری اسلامی ایران در طول زمان گسترش پیدا کرد.
>>تغییر ساختار قدرت در نظام بینالملل با نقشآفرینی ایران
>>بیاباننورد با اشاره به نقش ایران در تغییر ساختار قدرت در نظام بینالملل، گفت: ایران ساختار قدرت در عرصه نظام بینالملل را با تغییراتی از جمله کمک به جنبشهای آزادیبخش، کمک به محور مقاومت و شکلگیری و گسترش ساختار بینالملل تغییر داد.
مدیر گروه علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز افزود: جمهوری اسلامی ایران با همین پشتوانه وارد گفتگو شد، اما طرف مقابل به نتایج این گفتگوها چندان پایبند نبوده است.
>>لزوم واقعنگری در روابط بینالملل
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی شیراز با تاکید بر لزوم واقعنگری در روابط بینالملل، گفت: گر بخواهیم در عرصه روابط بینالملل ادامه دهیم باید حتماً واقعنگری را خطمشی خودمان قرار دهیم و بدانیم که قدرت، قدرت را کنترل میکند. در عرصه روابط بینالملل ما باید به بازسازی شرایط خودمان بپردازیم.
وی با اشاره به شناسایی نقاط ضعف و قوت ایران، افزود: باید نقاط ضعفمان را به گونهای پرورش دهیم که در واقع در آن عرصه دیگر آسیبپذیر نباشیم.
>>تاکید بر صلحطلبی ایران در مقابل جنگطلبی آمریکا و اسرائیل
>>بیاباننورد با مقایسه رویکرد ایران با ایالات متحده آمریکا و محور شرارت در منطقه فلسطین افزود: ایران کشوری صلحطلب، اهل گفتگو و مدارا است، در حالی که آمریکا و اسرائیل در جنگ متولد شده و حیاتشان با جنگ پیش میرود.
مدیر گروه علوم سیاسی و روابط بینالملل دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز در ادامه به ضرورت حفظ موازنه قوا برای ایران در عرصه روابط بینالملل اشاره کرد و گفت: اگر ایران بخواهد در عرصه روابط بینالملل دوام بیشتری داشته باشد، حتماً باید موازنه قوا را حس کند. یعنی در حالی که از صلح و دوستی حمایت میکند، باید تلاش کرد تا بتوان به لحاظ منابع مادی به قدرتی دست یافت که قابلیت مقابله با دشمن را داشته باشد.
>>توازن مادی و معنوی در طول تاریخ ایران
این استاد دانشگاه آزاد اسلامی با بررسی قدرت ایران در طول تاریخ گفت: توازن و ارتباطی عمیق بین دو قدرت مادی و معنوی در این کشور برقرار بوده است و سپس افزود: قدرت ایران صرفاً یک قدرت مادی نبوده و ابعاد معنوی آن، عنصری است که کمتر کشوری به این سبک و سیاق عمل کرده است.
>>جمهوری اسلامی، قدرتمندترین دوره تاریخ ایران
عضو هیأت علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد شیراز افزود: در دوره کنونی جمهوری اسلامی، قدرت ایران به لحاظ مادی و معنوی در بیشترین حالت خود قرار گرفته و هیچ وقت در تاریخ ایران اینقدر قدرتمند و دارای عزت نبوده است.
>>بیاباننورد به چالشهای پیش روی ایران پس از انقلاب اشاره کرد و گفت: این اولین مقابله نیست و آخرین مقابله هم نخواهد بود.