>>>>خبرگزاری مهر، گروه استانها؛ دهه نخست محرم سال جاری با جلوهای باشکوه از همدلی، ایمان و حضور گسترده مردم در آئینهای عزاداری سیدالشهدا (>>ع) همراه شده است و امسال نیز از شهرهای بزرگ تا روستاهای دورافتاده، همهجا پر از علم، بیرق، نوای "یا حسین" و اشکهای عاشقانهای, است که دلهای مردم را به هم نزدیکتر میکند.
این همافزایی معنوی، نتیجه تلاش شبانهروزی >>هیئات مذهبی، مسئولان اجرایی، نهادهای فرهنگی و عموم مردم است که با وجود همه مشکلات اقتصادی و اجتماعی، با تمام توان برای زنده نگه داشتن فرهنگ عاشورایی پای کار آمدند.
در سال جاری، حملات و اقدامات خصمانه رژیم صهیونیستی و حامیانش نهتنها خللی در اراده ملت ایران ایجاد نکرد، بلکه انسجام ملی را تقویت و اتحاد مردمی را مستحکمتر از گذشته کرد و مشت غیرت و عزت ایرانیان، این بار در پاسخ اقدامات تجاوزکارانه استکبار و صهیونیسم با قدرت بیشتری بر دهان آنان کوبیده شد.
محرم نهتنها آغاز سال قمری، بلکه فرصتی تاریخی برای بازخوانی پیام ایثار، مقاومت و وحدت است که در تار و پود فرهنگ ایرانی ریشه دوانده و امروز، نقطه اتصال ایمان، هوشیاری و بیداری ملت ما در برابر ظلم و ستم است.
>>تقویت و نهادینه کردن گفتمان مقاومت و پیام عاشورا در جامعه
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان محلات در گفتگو با>> خبرنگار مهر، اظهار کرد: تبیین گفتمان مقاومت در ماه محرم با محتوای هدفمند برای اقشار مختلف جامعه صورت میگیرد.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان محلات تصریح کرد: اعزام مبلغان خانم و آقا به مجالس خانگی، مساجد و حسینیهها از جمله اقدامات مستمر این سازمان است و مبلغان بر اساس مناسبتها، با حضور در این جلسات به تبیین آموزههای دینی و گفتمانهای فرهنگی روز میپردازند و در دهه اول محرم سال جاری نیز خط گفتمانی مقاومت با توجه به شرایط منطقهای و جنایات اخیر رژیم صهیونیستی، محور فعالیتهای تبلیغی قرار گرفته است.
حجت الاسلام احمدی با اشاره به تدوین و تولید محتوای متنوع دینی گفت: مجموعهای از منابع و کتابهای هدفمند توسط اداره تبلیغات اسلامی برای این ایام تهیه شده که هم بهصورت چاپی و هم الکترونیکی در اختیار مبلغان قرار میگیرد و این منابع از طریق پایگاه اینترنتی و اداره تبلیغات قابل دسترسی است.
رئیس اداره تبلیغات اسلامی شهرستان محلات ادامه داد: از جمله این منابع میتوان به کتاب «پیروز تاریخ» اشاره کرد که شامل ۱۲ منبر مکتوب برای ۱۲ شب محرم با نگاهی تازه به قیام امام حسین (>>ع) است و واقعه عاشورا را از زاویهای پیروزمندانه روایت میکند و همچنین کتاب «روایت پیروزی» با محتوای ۱۲ آیه برای ۱۲ شب، ویژه تلاوت در ابتدای مجالس عزاداری تهیه شده است.
وی افزود: برای >>هیئات نوجوانی نیز «کتابچه سخنرانی ویژه نوجوانان» با محتوای ۱۲ شب منبر طراحی شده که با شعار «ایران، امام حسین (ع)، تا ابد پیروز است» تولید شده است و همچنین «شیوهنامه راهبری >>هیئات نوجوانی» شامل طرحها و راهکارهایی برای کنشگری فعال نوجوانان در مساجد، مدارس و محافل مختلف تدوین شده است.
حجت الاسلام احمدی اضافه کرد: با بهرهگیری از این بسته محتوایی و همت مبلغان و فعالان فرهنگی، میتوان در ماه محرم سال جاری گفتمان مقاومت را در جامعه تعمیق بخشید و پیام عاشورا را با زبان روز به مخاطبان منتقل کرد.
>>مکتب عاشورا رمز مقاومت ملت ایران در برابر استکبار جهانی است
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی در گفتگو با خبرنگار مهر با تأکید بر نقشآفرینی آموزههای عاشورایی در شکلگیری فرهنگ ایثار و پایداری در جامعه اسلامی، گفت: مکتب حسینی همواره الهامبخش ایستادگی ملت ایران در دوران دفاع مقدس و محور مقاومت در برابر زیادهخواهیهای استکبار جهانی بوده است.
حجتالاسلام عبدالله واحدی با اشاره به آغاز ویژهبرنامههای دهه اول محرم در بقاع متبرکه استان مرکزی، اظهار کرد: طرح «سوگواره بصیرت عاشورایی» با محوریت تبیین اهداف نهضت سیدالشهدا (ع) در یکصد بقعه استان برگزار میشود.
حجت الاسلام واحدی همچنین از اعزام ۱۰ مبلغ از حوزه علمیه قم و بهکارگیری ۴۵ مبلغ بومی برای پوشش تبلیغی این ایام در سطح استان خبر داد و گفت: فعالیتهای تبلیغی با تمرکز بر امامزادگان و اماکن مذهبی انجام خواهد شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان مرکزی اعلام کرد: همزمان با برپایی این برنامهها، نماز ظهر تاسوعا و عاشورا در ۸۰ بقعه اقامه و ۳۸ ایستگاه صلواتی برای خدمترسانی به عزاداران دایر خواهد شد و همچنین همایش «رهروان زینبی» ویژه بانوان در ۲۵ بقعه برگزار میشود.
وی با اشاره به طرح حمایتی «شمیم حسینی» برای کمک به هیأتهای مذهبی و مساجد نیازمند، یادآور شد: در سال گذشته بیش از ۱۰ میلیارد ریال به ۱۵۰ هیأت مذهبی استان پرداخت شده و امسال نیز این روند ادامه دارد.
>>حضور نسل کودک و نوجوان در هیئات مذهبی، زمینهساز نهادینه شدن فرهنگ عاشورا
استاد حوزه علمیه و دانشگاه در گفتگو با خبرنگار مهر گفت: حضور کودکان و نوجوانان در >>هیئات محرم، زمینهساز تربیت نسلی با بصیرت و حسینی است
حجتالاسلام سید احمد غفاری با اشاره به نقش ارزشمند کودکان و نوجوانان در مراسم عزاداری ماه محرم اظهار کرد: حضور نسل کودک و نوجوان در >>هیئات مذهبی، زمینهساز نهادینه شدن فرهنگ عاشورا و محبت اهلبیت (>>ع) در دل آنهاست و این مهم، بر عهده خانوادهها و والدین است که با تشویق و همراهی، فرزندان خود را به این مجالس هدایت کنند.
این کارشناس مذهبی با اشاره به اهمیت محتوای سخنرانیها و برنامههای فرهنگی در >>هیئات، تصریح کرد: وقتی کودک و نوجوان با گوش سپردن به سخنان روحانیون و مداحان، مفاهیم ارزشی دین، شهادت، ایثار و معرفت را دریافت میکند، ذهن او از سنین پایین با مبانی اعتقادی و معرفتی شکل میگیرد و همین تربیت زمینهساز رشد نسل با بصیرت است که در آینده در برابر شایعات، تحریفها و هجمههای رسانهای دچار تزلزل نخواهد شد.
وی تصریح کرد: >>هیئات مذهبی نهفقط جایگاه عزاداری، بلکه پایگاه تربیت فکری، اخلاقی و اجتماعی نسل آینده است و حضور کودک در این فضا، آشنایی عاطفی و معرفتی با امام حسین (>>ع) را در قلب او حک میکند؛ محبتی که در طول زندگیاش، چراغ راه او در برابر انحرافات خواهد بود