یکشنبه، 05 مرداد، 1404

امیر نصیر زاده: مبارزه با تروریسم نیازمند اتحاد و همکاری جهانی است

به گزارش>> خبرگزاری مهر، امیر سرتیپ عزیز نصیرزاده وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در اجلاس وزرای دفاع کشورهای عضو سازمان همکاری شانگهای سخنرانی کرد.

متن این سخنرانی به شرح زیر است:

رئیس محترم، وزرای محترم دفاع و حضار گرامی؛

خانم‌ها و آقایان؛

سلام علیکم؛

در ابتدا مایلم مراتب >>تشکر خود را از مقامات محترم دولت >>چین خصوصاً >>عالیجناب دریاسالار دونگ >>جون وزیر محترم دفاع در برگزاری این اجلاس، ابتکارات و اقدامات به عمل آمده در دوره ریاست بر سازمان همکاری شانگهای اعلام نمایم.

در بخش نخست سخنانم مایلم >>در خصوص تحولات >>اخیر در منطقه نکاتی را به اطلاع شما برسانم؛

رژیم صهیونیستی؛ به عنوان رژیمی غاصب در >>طول تاریخ سیاه حیات خود، منشاء ناامنی، ترور، خشونت، جنایت و نسل کشی در منطقه بوده و کشتار مردم بیگناه فلسطین و لبنان به ویژه در دو سال گذشته نمونه‌ای از این اقدامات بوده است.

این رژیم در اقدامی مذبوحانه، در سحرگاه سیزدهم ژوئن با نقض آشکار حقوق بین >>الملل و بند ۲ ماده ۴ منشور ملل متحد، در حالی که مذاکرات با آمریکا با تاکید بر نقش دیپلماسی و گفتگو برای حل و فصل مسایل در دستور کار قرار داشت کشور ایران را با یک >>سابقه تاریخی و تمدنی چند هزار ساله، مورد تعّدی و تجاوز قرار داد و با بمباران اماکن عمومی تعدادی از فرماندهان، غیرنظامیان و زنان و کودکان را به شهادت رساند که این اقدام مصداق بارز تروریسم دولتی است >>اما قدرت اصلی یعنی آمریکا که رژیم صهیونیستی جزئی >>ازآن می‌باشد خواهان حاکمیت بر کل جهان است و جهت دستیابی به این هدف تلاش می‌کند کشورهای آزاده و مستقل را یا وادار به تسلیم نماید و یا بر علیه آن جنگ راه بیاندازد و به جرات می‌توان مهمترین دلیل وضعیت نابسامانی کنونی در جهان را در >>سیاستهای یکجانبه گرایی آمریکا >>جستجو کرد.

آمریکای جنایتکار برای هرکدام از کشورهای مستقل برنامه ویژه >>ای >>طرحریزی نموده است و سعی می‌کند کشورهای فعال و تاثیرگذار را به طرق >>مختلف از حق خود محروم کرده و از سر راه بردارد در این راستا این کشور متجاوز در سحرگاه ۲۲ ژوئن با نقض آشکار منشور سازمان ملل و معاهده منع گسترش سلاح هسته‌ای، تهاجمی >>ننگ >>آور به سه مرکز هسته‌ای ما انجام داد و خط بطلانی بر کلیه تعهدات و حقوق بین >>الملل کشید.

قاطعانه تأکید می‌کنم دخالت و تجاوز نظامی ایالات متحده آمریکا علیه کشورم زمینه‌های توسعه بحران، ناامنی و بی ثباتی در کل منطقه و بلکه جهان در ابعاد و حوزه‌های >>مختلف را فراهم آورده است. جمهوری اسلامی ایران در دهه‌های گذشته یکی از ستون‌های اصلی امنیت، تعادل و توازن در منطقه غرب آسیا بوده است و به طور قطع هرگونه ناامنی در ایران موجب ناامنی در کل منطقه خواهد شد.

سردمداران آمریکا در حالی به این تجاوز مضحک و مسخره >>دست زدند که وزیر امور خارجه ما در حال گفتگو با سه کشور اروپایی بود بهانه آنها برای حمله بسیار خنده >>آور است ما را بی ثبات کننده می‌نامند در حالی که ما مورد هجوم واقع شدیم و همه جنگ‌های دیگر دنیا ریشه در >>سیاستهای آمریکا دارد ما را حامی تروریست می‌نامند در حالی که پدید >>آورنده >>داعش خطرناک‌ترین گروه تروریستی خودشان بودند. فعالیت صلح >>آمیز و تحت نظارت آژانس بین >>المللی ما را خطرناک جلوه می‌دهند >>اما خود دارای بمب اتم بوده و تنها کشور >>بکار گیرنده بمب اتم به حساب >>می >>آیند از سوی دیگر >>سازمانهای بین >>المللی نظیر سازمان ملل، شورای امنیت و آژانس بین >>المللی انرژی اتمی خاصیت خود را از دست داده‌اند و به ابزاری در دست شیاطین تبدیل شده‌اند. همچنانکه آژانس >>بین¬المللی انرژی اتمی در حالی که جمهوری اسلامی ایران بر خلاف رژیم صهیونیستی، معاهده NPT را به امضاء و تصویب رسانده و عملکرد آن همواره تحت سخت‌ترین نظارت آن نهاد قرار داشته است، با صدور قطعنامه‌ای، نشان داد که تا چه حد آلت دست قدرت‌های بزرگ قرار داشته و از وظایف و ماموریت ذاتی خود در احقاق حقوق برنامه صلح >>آمیز هسته‌ای کشورها فاصله گرفته و بدین ترتیب بی اعتباری خود را به نمایش گذاشته است.

همکاران گرامی،

در چنین فضای آشوبناک و مستکبرانه، >>سازمانهایی نظیر سازمان همکاری شانگهای می‌تواند جایگزین مناسبی برای حل و فصل مسائل بین >>المللی باشد. و >>بر اساس اهداف تعیین شده برای مقابله با تمامیت خواهی آمریکا، فعال‌تر عمل نموده و متحدتر از >>قبل به اقدام عملی و اجرایی جدی >>دست بزنند.

حضار محترم؛

جهان امروز با تحولات و روندهای نوین، شتابان و سرنوشت سازی روبروست. نظام بین >>الملل در قرن ۲۱ تحت تاثیر تغییرات بنیادین در ابعاد >>مختلف سیاسی، امنیتی، نظامی، اقتصادی و فرهنگی بوده است.

در چنین شرایطی جهان به نظمی جدید و حکمرانی جهانی بر پایه منافع مشترک، احترام به حاکمیت کشورها، چندجانبه گرایی، احترام به موازین و حقوق بین >>الملل و رعایت حقوق بشر و تقویت صلح و امنیت از طریق فعال سازی سازوکارهای جمعی و چندجانبه در سطح منطقه‌ای و بین >>المللی نیازمند است.

عمیقاً معتقدم سازمان همکاری شانگهای به دلیل برخورداری از ظرفیت‌های متنوع و گسترده می‌تواند به عنوان ابزاری برای تقویت همبستگی منطقه‌ای، چندجانبه گرایی و کاهش >>تنش‌های ژئوپلیتیکی در مقابله با یکجانبه گرایی غربی و ایجاد تعادل در نظام بین >>الملل نقش مهمی ایفا نماید.

جمهوری اسلامی ایران معتقد است با تقویت همکاری‌های همه جانبه در حوزه دفاعی و نظامی میان اعضای سازمان شانگهای می‌توان گام مهمی در جهت صلح و ثبات منطقه‌ای و جهانی و همچنین مقابله با تهدیدات مشترک مبارزه با تروریسم، افراط گرایی و جدایی طلبی برداشت و جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل >>خود جهت تحقق اهداف یاد شده را در چهارچوب سازمان شانگهای اعلام می‌نماید.

عالی جنابان؛

پدیده تروریسم و افراط گرایی به عنوان یکی از معضلات جهان امروز، تهدیدات مشترکی هستند که مرزهای ملی را به رسمیت نمی‌شناسند. امروز در سطح راهبردی شاهد خروج تروریسم از وضعیت سنتی و نقش آفرینی در اشکال و شیوه‌های جدید و نیز ابزاری برای برخی قدرت‌های استکباری به عنوان بخشی از جنگ‌های نوین و ترکیبی هستیم.

معتقدیم مبارزه با تروریسم صرفاً راهکار نظامی و امنیتی ندارد. این مبارزه نیازمند اتحاد و همکاری جهانی و اتخاذ راهکارهای جامع و چندبعدی دارد که بتواند ریشه‌های افراط گرایی را در فقر، جهل، تبعیض و تعصب مورد هدف قرار دهد.

یکی از اشکال تروریسم جدید، تروریسم اقتصادی است که توسط نظام سلطه علیه برخی از اعضای سازمان همکاری شانگهای در قالب اعمال تحریم‌های یکجانبه و اعمال تعرفه‌های سنگین خلاف مقررات و هنجارهای حقوق تجارت بین >>الملل صورت گرفته است، جمهوری اسلامی ایران در حوزه نظامی، امنیتی و اقتصادی از تجارب قابل توجهی در مبارزه با تروریسم برخوردار است. لذا از این فرصت استفاده می‌کنم آمادگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را برای در اختیار >>قرار دادن این تجارب به کشورهای عضو سازمان در قالب همکاریهای دو و چندجانبه اعلام می‌نمایم.

در این راستا مایلم در این اجلاس راهکارها و پیشنهاداتی را برای تقویت ظرفیت‌ها و قابلیت‌های همکاری در >>سازمانها ارائه نمایم و امیدوارم زمینه‌های تحقق و سازوکارهای اجرایی آن به شکل مناسبی فراهم گردد.

۱- تشکیل یگان واکنش سریع و صلح >>بان از سوی کشورهای عضو؛

۲- ایجاد دفاتر نمایندگی کمیته منطقه‌ای ضدتروریسم شانگهای در کشورهای عضو؛

۳- برگزاری نشست کشورهای تحت تحریم‌های نامشروع و یکجانبه غرب؛

در این خصوص جمهوری اسلامی ایران آمادگی خود را برای میزبانی و برگزاری نشست اعلام می‌نماید.

در پایان از صبر و حوصله تمامی حضار گرامی کمال >>تشکر و قدردانی را نموده و مجدداً از میزبانی بسیار خوب کشور >>چین صمیمانه سپاسگزاری می‌نمایم.

به امید دنیای عاری از جنگ و خون >>ریزی و مملو از صلح و آرامش.

جدیدترین تحلیل‌ها و اخبار سیاسی را در خوشه خبر دنبال کنید

1 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها