پنج‌شنبه، 01 خرداد، 1404

ذخیره سد زاینده‌رود ۳۶۱ میلیون مترمکعب؛ توزیع آب کشت غله پایان یافت

احمدرضا صادقی در گفت‌وگو با>> خبرنگار مهر با بیان اینکه توزیع آب برای کشت غله در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ در منطقه مرکزی و شرق اصفهان به پایان رسیده است، اظهار کرد: آخرین مرحله توزیع آب در شبکه >>نکوآباد (مبارکه) از دو روز پیش در حال انجام است و تا حدود پنجم یا ششم خردادماه ادامه خواهد داشت.

وی با اشاره به اینکه پس از اتمام این مرحله، خروجی آب از سد زاینده‌رود به شدت کاهش می‌یابد، افزود: در حال حاضر دِبی ورودی آب به سد زاینده‌رود ۴۸ مترمکعب بر ثانیه و حجم مخزن سد ۳۶۱ میلیون مترمکعب است.

معاون حفاظت و بهره برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان ادامه داد: این در حالی است که حجم سد در مدت مشابه سال گذشته ۴۳۸ میلیون مترمکعب بود که نشان‌دهنده کاهش ۷۷ میلیون مترمکعبی حجم آب سد است.

به گفته صادقی، پس از اتمام توزیع آب در شبکه >>نکوآباد، بر اساس برنامه یک تا حداکثر دو نوبت رهاسازی آب برای آبیاری درختان در منطقه غرب اصفهان در تابستان صورت خواهد گرفت.

معاون حفاظت و بهره‌برداری شرکت آب منطقه‌ای اصفهان تاکید کرد: با اتمام این تعهدات، تکالیف شرکت آب منطقه‌ای در سال آبی ۱۴۰۳-۱۴۰۴ به پایان می‌رسد و برنامه‌ریزی برای سال آبی جدید (از اول مهر ۱۴۰۴) به شرایط جوی و بارندگی‌ها بستگی خواهد داشت.

وی با تاکید بر لزوم صرفه‌جویی و مدیریت مصرف آب، ابراز امیدواری کرد: با برنامه‌ریزی دقیق و همکاری کشاورزان، مدیریت منابع آبی در تابستان به خوبی انجام شود تا کمترین فشار به اکوسیستم منطقه وارد آید.

به گزارش مهر، سد زاینده رود با ظرفیت اسمی یک میلیارد و ۲۳۹ میلیون مترمکعب به عنوان یکی از اصلی‌ترین سدهای مرکز کشور و تأمین کننده آب آشامیدنی، محیط زیست، کشاورزی و صنعت در منطقه مرکزی ایران است. این سد >>قوسی شکل که سال ۱۳۴۹ به بهره‌برداری رسید در ۱۱۰ کیلومتری غرب اصفهان در شهرستان چادگان قرار دارد.

چهارمین و آخرین نوبت رهاسازی آب برای کشت کشاورزان شرق و غرب حوضه زاینده‌رود در سال زراعی ۱۴۰۳- ۱۴۰۴ با افزایش خروجی سد از بیستم اردیبهشت ماه انجام شد. همچنین نوبت سوم توزیع آب برای کشاورزان اصفهان از ۶ اردیبهشت به مدت نامشخص اما کوتاه مدت انجام و سپس بستر رودخانه به تدریج خشک شد. از ۱۴ تا ۲۲ فروردین ماه امسال نیز زاینده‌رود بازگشایی و در کانال‌های آبیاری غرب و شرق اصفهان جاری شد.

با وجود این، کشت غلات بخشی از اراضی شرق اصفهان به دلیل نرسیدن آب آسیب دیده است. این >>درحالی است که از یکصد هزار هکتار وسعت زمین‌های کشاورزی شرق استان اصفهان امسال تنها ۳۰ درصد زیرکشت محصولات کشاورزی رفته است.

پاییز سال گذشته نیز یک نوبت آب برای کشت غلات کشاورزان غرب و شرق اصفهان به مدت ۱۲ روز رهاسازی شده بود.

8 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها