به گزارش >>خبرگزاری مهر به نقل از >>وبدا، محمدرضا >>ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در حاشیه هفتاد و هشتمین مجمع جهانی سلامت با کمال >>ممیساغلو، وزیر بهداشت کشور ترکیه در خصوص گسترش همکاری در زمینههای مختلف سلامت گفتگو کرد.
>>ظفرقندی، در این دیدار بیان کرد: با توجه به امضای تفاهمنامه همکاریهای جامع سلامت در سال ۲۰۱۸، اجرای برنامههای عملیاتی و اجرایی در دستور کار طرفین است.
وی افزود: متن پیشنویس برنامه عملیاتی تهیه شده و به دو طرف ارسال شده است. همچنان پیشنویس تفاهمنامه همکاریهای دو کشور بین سازمان غذا و داروی ایران و آژانس دارو و تجهیزات پزشکی ترکیه مبادله شده است. درخواست داریم این اسناد هرچه سریعتر توسط مدیران فنی دو کشور اجرایی شود.
وزیر بهداشت کشورمان تصریح کرد: وزارتخانههای بهداشت دو کشور با توجه به توانمندیهایی که در حوزههای انتقال فناوری، تأمین و تولید داروها و تجهیزات پزشکی پیشرفته، ارائه خدمات درمانی تخصصی به بیماران، حضور پزشکان و متخصصان ماهر و مجرب، زیرساختهای درمانی مطلوب، بیمارستانها و کلینیکهای استاندارد و تجهیزات پیشرفته پزشکی در کشورهایشان دارند، میتوانند با یکدیگر همکاری داشته باشند.
>>ظفرقندی افزود: ما در ایران، در حال اجرای نظام پزشکی خانواده و نظام ارجاع هستیم و تجارب خوبی در این حوزه داریم و ترکیه نیز در این حوزه پیشرفتهای قابل ملاحظهای داشته است، تمایل داریم تجربیات دو کشور را به تبادل گذاشته و بهره مند شویم.
در ادامه این دیدار، کمال >>ممیساغلو، وزیر بهداشت کشور ترکیه نیز عنوان کرد: بسیار علاقمند هستیم که در تمام حوزههای سلامت با ایران با تشکیل تیم فنی از دو کشور با یکدیگر همکاری داشته باشیم؛ در زمینه تجربیات ترکیه در زمینه پزشکی خانواده و نظام ارجاع، از متخصصین کشور ایران دعوت میکنیم به ترکیه سفر و از تجارب ما استفاده کنند.
در ادامه علیرضا رئیسی، معاون بهداشت وزارت بهداشت نیز بیان کرد: علاوه بر تجربیات در حوزه پزشکی خانواده، ترکیه در زمان شیوع >>پاندمی >>کرونا، بسیار موفق عمل کرد؛ تمایل داریم در حوزههای مختلف سلامت با وزارت بهداشت کشور ترکیه همکاری داشته باشیم.
در پایان این دیدار، وزرای بهداشت دو کشور ایران و ترکیه، مدیران کل حوزه بینالملل خود را به عنوان نماینده جهت پیگیری توافقات جلسه، معرفی کردند.