یکشنبه، 22 تیر، 1404

دانه شگفت‌انگیز برای سلامت بدن و کاهش وزن

به گزارش>> خبرنگار مهر، خواص دانه >>چیا، مانند هر ماده غذایی دیگر، از ارزش‌های تغذیه‌ای آن ناشی می‌شود. در هر ۱۰۰ گرم از این دانه، ترکیباتی چون ۶ درصد آب، ۱۶.۵ گرم پروتئین، ۴۲.۱ گرم کربوهیدرات، ۳۰.۷ گرم چربی، ۳۴.۴ گرم فیبر، ۶۳۱ میلی‌گرم کلسیم، ۷.۷۲ میلی‌گرم آهن، ۳۳۵ میلی‌گرم منیزیم، ۸۶۰ میلی‌گرم فسفر و ۴۰۷ میلی‌گرم پتاسیم یافت می‌شود.
همچنین مقادیر کمتری از سدیم، >>زینک، مس، منگنز، سلنیوم، ویتامین >>ث، >>تیامین، >>ریبوفلاوین، >>نیاسین، ویتامین A، B۱۲ و E نیز در آن وجود دارد.

>>خواص آنتی‌اکسیدانی

فعالیت بیش از حد رادیکال‌های آزاد در بدن می‌تواند روند پیری را تسریع کرده و خطر بروز بیماری‌هایی مانند سرطان را افزایش دهد. ترکیبات آنتی‌اکسیدانی موجود در این دانه، مانند >>کوئرسیتین، >>کلروژنیک‌اسید و >>میرستین، می‌توانند این رادیکال‌ها را خنثی کرده و ریسک ابتلاء به سرطان را کاهش دهند.

>>کمک به کاهش وزن

دانه >>چیا به عنوان یک منبع عالی فیبر، به کاهش وزن و چربی شکم و پهلو کمک می‌کند. این دانه‌ها آب زیادی جذب کرده و در معده حجیم می‌شوند، که باعث کاهش اشتها و سیری طولانی‌مدت می‌شود؛ همچنین کنترل وزن تا حد زیادی به نوع خوراکی‌هایی که مصرف می‌کنید بستگی دارد، اگر به‌جای میان‌وعده‌های ناسالم مانند پفک و شکلات، خوراکی‌های سرشار از فیبر و پروتئین مصرف کنید، احساس سیری بیشتری خواهید داشت. ضمن اینکه مصرف این دانه بین وعده‌های غذایی می‌تواند به‌دلیل داشتن همین ترکیبات، گرسنگی را کاهش داده و در فرآیند کاهش وزن مؤثر باشد.

>>تأثیر بر تیروئید

غده تیروئید برای عملکرد مناسب خود به اسیدهای چرب امگا ۳ نیاز دارد. این اسیدها هم در تولید هورمون‌ها نقش دارند و هم می‌توانند از التهابات این غده جلوگیری کنند. همچنین، مطالعات نشان داده‌اند که مصرف امگا ۳ در کاهش علائم ناشی از اختلالات تیروئیدی مانند پرکاری تیروئید نیز مؤثر است.

>>تنظیم قند خون در دیابت نوع

مطالعات انجام‌شده نشان می‌دهند که مصرف این دانه می‌تواند حساسیت انسولینی را افزایش داده و به تنظیم قند خون کمک کند. فیبر موجود در آن یکی از عوامل مهم در کاهش ریسک دیابت نوع ۲ به‌شمار می‌رود.

>>کمک به درمان تنبلی تخمدان

فیبر بالا موجب کندتر جذب شدن کربوهیدرات‌ها و در نتیجه تنظیم بهتر قند خون می‌شود. این ویژگی برای افرادی که از سندروم تخمدان >>پلی‌کیستیک (PCOS) یا مقاومت به انسولین رنج می‌برند، بسیار مفید است. همچنین، امگا ۳ موجود در آن با کاهش التهاب، به بهبود وضعیت تخمدان‌ها کمک می‌کند. تنظیم قند خون و کاهش التهاب ناشی از امگا ۳ و فیبر این دانه، در حفظ سلامت رحم و تعادل هورمونی بدن زنان نقش دارد.

>>کنترل فشار خون

دانه >>چیا حاوی چندین ماده معدنی مانند کلسیم و منیزیم است که در کاهش فشار خون نقش دارند. علاوه بر این، محتوای آنتی‌اکسیدانی غنی و اسید آلفا>> لینولنیک آنها، یک اسید چرب امگا ۳ که از گیاهان به دست می‌آید، ممکن است به کاهش استرس>> اکسیداتیو و التهاب کمک کند، هر دو عاملی که می‌توانند به بیماری قلبی کمک کنند.

>>بهبود سلامت اعصاب

اسیدهای چرب امگا ۳ موجود در دانه‌های >>چیا به تغذیه مغز و ایجاد حس آرامش و تمرکز کمک می‌کند. ویتامین‌های B موجود در دانه >>چیا نیز به ایجاد حس آرامش و تمرکز کمک می‌کند و باعث می‌شود که سیستم عصبی به طور کارآمدتری عمل کند. اسید آمینه >>تریپتوفان نیز در دانه‌های >>چیا یافت می‌شود که به بهبود خواب و روحیه کمک می‌کند.

>>فواید دانه >>چیا برای قلب و کبد

قبلاً هم گفتیم که خواص دانه >>چیا با امگا ۳ که دارند می‌توانند فشار خونتان را کاهش دهند که به سلامت قلبتان کمک می‌کند. اما به غیر از آن، در دانه‌های >>چیا آنتی‌اکسیدان وجود دارد. این >>آنتی اکسیدان‌ها با کاهش کلسترول‌های مضر در خون از جمع شدن‌شان در رگ‌های خونتان جلوگیری کرده و ریسک بروز بیماری‌های قلبی را در شما کاهش می‌دهند.

همچنین، امگا ۳ دانه >>چیا التهاب کبدتان را کاهش داده و از بروز بیماری کبد چرب جلوگیری می‌کند. علاوه بر این، فیبر دانه >>چیا هم باعث تنظیم قند خونتان می‌شود که باری را از دوش کبدتان برمی‌دارد و عملکرد آن را بهتر می‌کند.

>>فواید دانه >>چیا برای سلامت پوست و مو

در دانه >>چیا کلسیم و پروتئین زیادی وجود دارد. از یک طرف، خواص دانه >>چیا برای سلامت پوست و مو در رساندن پروتئین به این دو بافت بدن است. پوست و موی ما برای رشد سلول‌ها و ترمیم آنها احتیاج به پروتئین دارند.

بنابراین، دانه >>چیا می‌تواند به عملکرد و سلامت آنها کمک کند. همچنین، ناخن‌های ما برای رشد و تقویتشان هم به کلسیم احتیاج دارند که در آن کلسیم به مقدار چشمگیری وجود دارد.

فواید دانه >>چیا برای سلامت استخوان‌ها و جلوگیری از پوکی استخوان

اگر می‌خواهید استخوان‌هایتان قوی و سالم باشند و در پیری پوکی استخوان نگیرید، باید هر روز کلسیم را به بدنتان برسانید. با خواص دانه >>چیا بخت با شما یار است! در این دانه مقدار زیادی کلسیم وجود دارد که بدن ما از آن برای استخوان‌سازی استفاده می‌کند. همچنین، منیزیم و فسفر دانه >>چیا هم در کنار کلسیم برای تقویت استخوان‌ها و ساخت بافت‌های آن مفید هستند.

>>خواص دانه >>چیا در تقویت و سلامت دندان

مثل استخوان هم دندان‌ها احتیاج به کلسیم دارند تا سالم و قوی بمانند. از این رو، شما می‌توانید از خواص دانه >>چیا و کلسیم آن برای تقویت و سلامت دندان‌هایتان استفاده کنید. همچنین، >>آنتی اکسیدان‌های دانه >>چیا هم خواص ضد التهابی دارند که از سلامت لثه‌های شما محافظت می‌کنند.

>>طریقه مصرف دانه >>چیا

برای اینکه شما بتوانید هم یک میان وعده خوشمزه داشته باشید و از خواص دانه >>چیا بهره‌مند شوید، راه‌های زیادی برای مصرف کردن آن وجود دارد. برای مثال، شما می‌توانید با اضافه کردن دانه >>چیا به آب یا هر شربتی از آن یک نوشیدنی خوشمزه درست کنید. همچنین، شما می‌توانید دانه>> چیا را در کیک، دسر، >>اسموتی، سالاد، غلات صبحانه و هر غذای دیگری که می‌خواهید هم اضافه کنید.

>>مضرات دانه >>چیا

فواید دانه >>چیا برای بدن زیاد است اما در مورد خوردن هر چیزی از جمله دانه >>چیا شما نباید زیاده‌روی کنید، چون می‌تواند عوارض و مضراتی را به همراه داشته باشد.

برای مثال، خوردن بیش از حد دانه‌های >>چیا ممکن است مشکلات گوارشی مثل نفت و اسهال را به وجود بیاورد. همچنین، وقتی که شما دانه >>چیا را در آب می‌گذارید حالت ژله‌ای پیدا می‌کند و حجمش زیادتر می‌شود. بنابراین، سعی کنید در زمان نوشیدن آن دانه‌های کمتری را قورت دهید، زیرا حجم زیاد آنها در گلو ممکن است باعث بسته شدن >>مجرا و خفگی شود.

همچنین، شما ممکن است که به این دانه حساسیت داشته داشته باشید و بدن‌تان ممکن است واکنش بدی به آن نشان دهد؛ خوردن روزانه و خواص دانه>> چیا هم می‌تواند شما را از بیماری دور نگه دارد و هم اینکه به کاهش فشار خون، تنظیم قند خون و کم کردن وزنتان کمک کند.

1 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها