چهارشنبه، 31 اردیبهشت، 1404

پذیرش ولایت علی (ع) به فرموده پیامبر اسلام معیار ایمان است

حجت‌الاسلام و المسلمین سید حسین مؤمنی در گفتگو با >>خبرنگار مهر، با اشاره به جایگاه بی‌بدیل ولایت در منظومه معارف اسلامی، تأکید کرد: پذیرش ولایت اهل‌بیت علیهم‌السلام تنها حکم دینی است که بدون هیچ قیدی واجب شمرده شده و پذیرش اسلام بدون آن ناقص و بی‌اعتبار خواهد بود.

وی با بیان اینکه اصول دین نیازمند استدلال و تحقیق فردی است و نمی‌توان در آن تقلید کرد، افزود: در فروع دین، >>شارع مقدس تقلید را مشروع دانسته است؛ به این معنا که فرد یا باید به درجه اجتهاد برسد یا از مجتهدی جامع‌الشرایط تقلید کند، اما در اصول دین، هر فرد باید به‌اندازه ظرفیت خود، بر باورهای دینی خویش برهان اقامه کند.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به اینکه دین اسلام بر پنج پایه استوار است، تصریح کرد: یکی از ارکان اصلی اسلام، ولایت است که برخلاف سایر احکام، هیچ‌گونه استثنا یا شرطی ندارد؛ در حالی‌که در بسیاری از تکالیف مانند نماز و روزه، در صورت وجود عذر، حکم ساقط می‌شود.

وی ولایت اهل‌بیت (>>ع) را ستون اصلی بقای دین دانست و تأکید کرد: پذیرش اسلام بدون ولایت، پذیرفته نیست و تنها کسانی مسلمان حقیقی محسوب می‌شوند که ولایت اهل‌بیت علیهم‌السلام را قبول کرده باشند.

حجت‌الاسلام مؤمنی اظهار کرد: سیره پیامبر اسلام (>>ص) همواره بر تعقل و تدبیر استوار بوده و عقل، منطق و عرف بشری چنین رفتاری را نمی‌پذیرد؛ چگونه ممکن است که آن حضرت برای نماز جماعت و فرماندهی جنگ، جانشین تعیین کند اما برای رهبری امت پس از خود اقدامی نکند؟

وی با اشاره به اینکه همه حاکمان دنیا برای خود جانشین منصوب کرده‌اند، افزود: جای شگفتی است که عده‌ای مدعی هستند پیامبر اعظم (>>ص) در مسئله‌ای به این درجه از اهمیت، جانشینی معین نکرده است، در حالی که بر اساس عقل، نقل و سیره عملی پیامبر، چنین ادعایی مردود است.

وی با اشاره به مستندات متعدد نقلی و عقلی در اثبات ولایت امیرالمؤمنین علی علیه‌السلام گفت: تنها فردی که شایستگی تصدی مقام جانشینی نبی مکرم اسلام (>>ص) را دارد، حضرت علی (>>ع) است و دلایل متقن از قرآن، سنت و عقل بر این امر گواهی می‌دهد.

وی افزود: منابع معتبر اهل‌سنت نیز بر شأن نزول آیه غدیر در مورد ولایت حضرت علی علیه‌السلام اذعان دارند و بیش از ۴۰ آیه از قرآن کریم در فضائل و مناقب حضرت علی (>>ع) وارد شده که نشان‌دهنده افضلیت و شایستگی ایشان برای جانشینی پیامبر (>>ص) است.

استاد حوزه علمیه قم با اشاره به خطبه غدیر اظهار کرد: این خطبه در منابع معتبر شیعه و سنی نقل شده و انکار آن از سوی هیچ‌کس پذیرفته نیست و پیامبر اکرم (>>ص) در این خطبه صراحتاً اعلام کردند که پذیرش ولایت علی علیه‌السلام معیار ایمان است و هر کس با آن مخالفت >>ورزد، مورد >>لعن الهی قرار می‌گیرد.

9 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها