پنج‌شنبه، 08 خرداد، 1404

قطع همزمان برق و گاز صنعت سیمان؛ توقف کامل تولید در برخی استان‌ها

علی‌اکبر الوندیان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور در گفتگو با>> خبرنگار مهر از وضعیت نگران‌کننده صنعت سیمان در کشور خبر داد و اظهار کرد: از سال گذشته با محدودیت‌های بلندمدت انرژی مواجه بوده‌ایم که همین مسئله باعث کاهش تولید حدود چهار میلیون تن سیمان نسبت به سال ۱۴۰۲ شده است.

وی افزود: معمولاً در سه‌ماهه نخست سال، یعنی فروردین، اردیبهشت و خرداد، ما علاوه بر پاسخ به نیاز بازار، با ظرفیت کامل فعالیت می‌کردیم تا برای فصل تابستان ذخیره‌سازی >>کلینکر داشته باشیم. اما امسال شرایط به گونه‌ای دیگر رقم خورده است.

>>شروع محدودیت‌ها از اردیبهشت؛ نه مرداد

الوندیان توضیح داد: محدودیت >>گاز تا ۲۵ اسفند برطرف شده بود اما در نیمه دوم فروردین، دوباره محدودیت >>برق آغاز شد و متأسفانه از ابتدای اردیبهشت نیز گاز دوباره قطع شد. این یعنی اکنون نه گاز داریم و نه برق و به‌ناچار از سوخت جایگزین یعنی مازوت استفاده می‌کنیم.

وی تأکید کرد: >>در حال حاضر در استان‌های فارس، خوزستان، بوشهر، سیستان و بلوچستان و هرمزگان گاز به‌طور کامل قطع شده و کارخانه‌ها از طریق انتقال مازوت از پالایشگاه‌ها فعالیت می‌کنند که البته آن هم با محدودیت همراه است. ایجاد محدودیت >>گاز برای اولین بار در فصل گرم سال رخ داده است.

>>توقف ناگهانی با پیامک!

دبیر انجمن سیمان با انتقاد شدید از شیوه اطلاع‌رسانی محدودیت‌ها گفت: در تاریخ ۲۴ اردیبهشت پیامکی به کارخانه‌های سیمان ارسال شد که >>بر اساس آن، کارخانه‌ها باید ظرف چند ساعت به‌طور کامل فعالیت خود را متوقف می‌کردند. برخی واحدها فقط در حد روشنایی برق دارند و برخی دیگر به‌طور کامل خاموش شده‌اند.

او ادامه داد: این نوع مدیریت دستوری و ناگهانی برای صنعت سنگینی مثل سیمان که با دما و فرآیندهای بالا کار می‌کند، بسیار خسارت‌بار است. خاموش و روشن‌کردن ناگهانی، علاوه بر آسیب فنی به تجهیزات، باعث برهم خوردن توازن >>عرضه و تقاضا در بازار شده است.

>>افزایش هزینه‌ها، کاهش تولید

الوندیان گفت: کارخانه‌هایی که هنوز فعال‌اند، فقط هشت ساعت در شب برق دارند و در همان زمان بخشی از >>کلینکر موجود را به سیمان تبدیل می‌کنند. با این حال، بسیاری از واحدها به‌طور کامل از کار افتاده‌اند یا با ظرفیت >>حداقلی فعالیت می‌کنند. همچنین به‌دلیل استفاده از سوخت جایگزین، هزینه تولید دو برابر شده است.

>>پیش‌بینی ادامه بحران تا تابستان

دبیر انجمن سیمان کشور اظهار کرد: مسئولان اعلام کرده‌اند محدودیت‌ها برای ۱۵ روز است، اما >>بر اساس برخی شنیده‌ها از داخل وزارت نیرو، احتمال دارد این شرایط تا پایان >>شهریور یا حتی مهرماه ادامه پیدا کند. قبلاً اوج >>ناترازی در مرداد بود، اما امسال از >>اردیبهشت وارد فاز بحرانی شده‌ایم.

>>فقدان شفافیت در تصمیم‌گیری

وی در پایان تصریح کرد: متأسفانه وزارت نیرو یا شرکت‌های برق منطقه‌ای شفاف و مسئولانه با ما صحبت نمی‌کنند. پیامک‌های ارسالی اشاره به مصوبات جلسه‌ای در وزارت کشور دارد که آن وزارتخانه نیز اساساً تکذیب کرده است. این نوع تصمیم‌گیری و اطلاع‌رسانی نه‌تنها غیرکارشناسی است، بلکه صنعت را به مرز بحران عرضه رسانده است.

1 هفته پیش

دسته‌بندی‌ها