به گزارش >>خبرنگار مهر، یازدهمین همایش ملی مدیریت آلودگی هوا، صدا و بو توسط انجمن علمی هوای پاک ایران و پژوهشگاه هواشناسی و علوم جو با حضور جمعی از مقامات دولتی و شخصیتهای برجسته علمی و دانشگاهی صبح امروز در محل پژوهشگاه علوم جو برگزار شد.
حسن >>سالاریه، معاون وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات و رئیس سازمان فضایی ایران در این مراسم اعلام کرد: ماهوارههای سنجشی متعددی طی نزدیک به دو دهه گذشته توسط مراکز تحقیقاتی مختلف، دانشگاهها، پژوهشگاهها از جمله پژوهشگاه فضایی و پژوهشگاه هوافضا و همچنین دانشگاهها و صنایع فعال در حوزه فضایی کشور ساخته شدهاند. از همه مهمتر و جذابتر، رشد چشمگیری است که در شرکتهای خصوصی برای ورود به عرصه فضایی رخ داده است.
وی ادامه داد: ماهوارههایی با دقت تصویربرداری ابتدایی چند صد متر ساخته شده بودند که امروز به دقتهای چند متر رسیدهاند. برخی از این ماهوارهها در سال جاری در شرف پرتاب هستند. با افتخار باید بگوییم که هماکنون در کشور توانایی ساخت ماهوارههای سنجشی تصویربرداری در طیف رنگی با دقت زیر ۴ متر به طور کامل وجود دارد.
>>سالاریه با اشاره به پرتاب موفق ماهواره «کوثر» در آبانماه سال گذشته افزود: نمونه دوم این ماهواره توسط بخش خصوصی در حال ساخت است و به زودی پرتاب خواهد شد. این دستاورد، یک پیشرفت بزرگ برای کشور در حوزه ماهوارههای سنجشی به شمار میرود.
وی همچنین به ساخت ماهوارههای پارس اشاره کرد و گفت: ماهواره پارس ۱ توسط پژوهشگاه فضایی ایران ساخته و پرتاب شد و دارای توان تصویربرداری با دقت ۱۵ متر و بهتر بود. ماهواره پارس ۲ نیز سال گذشته رونمایی شد. همچنین ماهواره>> پایا با دقت تصویربرداری ۱۰ متر و نسخهای با دقت بهتر از ۵ متر در دست ساخت قرار دارد. اکنون ظرفیتهایی با دقت تصویربرداری حدود ۵ متر و نمونهای با دقت ۴ متر روی میز قرار دارد و انشاءالله در آینده نزدیک، دقتهای بهتری نیز محقق خواهد شد.
رئیس سازمان فضایی ایران افزود: تصاویر ماهوارهای به طور حتم کاربرد گستردهای در حوزه پایش آلایندگیها، شناسایی کانونهای گرد و غبار و اشراف دادهای سطح زمین دارند. در بازدیدی که سال گذشته از پژوهشگاه داشتم، شاهد فعالیتهای بسیار ارزشمندی در این حوزه بودم که در سطح بینالمللی نیز قابل رقابت است.
>>سالاریه خاطرنشان کرد: یکی از مهمترین ابزارها در حوزه پایش زیستمحیطی و آلایندهها، تصویربرداری از فضاست؛ چرا که از نظر سرعت و دسترسی به دادهها، هم بالاترین سرعت را برای ما فراهم میکند و هم دسترسی گستردهای را ممکن میسازد. همه همکاران و متخصصان ما در این حوزه زحمات بسیار زیادی کشیدهاند و من نیز در برابر این تلاشها تنها درس پس میدهم.