دوشنبه، 29 اردیبهشت، 1404

رشته آینده پژوهی میراث فرهنگی در کشورها راه اندازی شده است

به گزارش خبرنگار مهر، همایش «میراث فرهنگی و آینده جوامع در حال تغییر» روز دوشنبه ۲۹ اردیبهشت در سالن آمفی‌تئاتر وزارت میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی برگزار شد. در این نشست، کارشناسان و مدیران حوزه میراث‌فرهنگی به بررسی نقش این حوزه در آینده جوامع پرداختند.
مصطفی پورعلی، مدیرکل امور پایگاه‌های میراث فرهنگی، در این همایش بر ضرورت توجه به آینده‌پژوهی در حوزه میراث فرهنگی تأکید کرد.
وی با اشاره به تغییرات گسترده در مفاهیم مرتبط با میراث فرهنگی، گفت: امروز در بسیاری از کشورها رشته آینده‌پژوهی میراث فرهنگی راه‌اندازی شده و این نشان‌دهنده اهمیت توجه به تحولات پیش‌رو است.
پورعلی به ظرفیت‌های گردشگری میراث فرهنگی اشاره کرد و آن را عامل مهمی برای توسعه پایدار دانست.
وی تأکید کرد: میراث‌فرهنگی، علاوه بر نقش تاریخی و فرهنگی خود، می‌تواند چراغی برای آینده باشد.
در ادامه این نشست، >>سیدمهدی مجابی، چهره ماندگار میراث فرهنگی، به شتاب بالای تغییرات در جهان اشاره کرد و گفت: مدیریت‌های سنتی دیگر پاسخگوی تغییرات سریع نیستند، زیرا چارچوب‌های گذشته فرو ریخته و جوامع با آثار این تحولات مواجه‌اند.
وی تأکید کرد: نگاه تاریخی به آینده ضرورت دارد ما کنون در آینده قرار داریم، نه اینکه منتظر آن باشیم. به همین دلیل، لازم است شیوه‌های مدیریت میراث فرهنگی بازنگری شوند تا با تغییرات همگام باشند.
مجابی همچنین بر نقش فرهنگ ایرانی‌اسلامی در مواجهه با تغییرات تأکید کرد و گفت: این فرهنگ مستقل از فضاسازی نیست، اما مفهوم فضا نیز در حال تغییر است. بنابراین همه مفاهیمی که در فضای میراث فرهنگی داریم، باید متناسب با این تحولات مورد بررسی قرار گیرند.
وی بیان کرد: شهرهای تاریخی از مهم‌ترین مباحث حوزه میراث فرهنگی هستند و باید رابطه آن‌ها با بافت‌های تاریخی و خرده‌ساختارهای جوامع بررسی شود.
10 ساعت پیش

دسته‌بندی‌ها