یکشنبه، 05 مرداد، 1404

پرونده روستای حسنلو نقده در سایت سازمان جهانی گردشگری بارگذاری شد

مرتضی >>صفری در گفت و >>گو با >>خبرنگار مهر، اظهار کرد: پرونده روستای حسنلو >>نقده پس از سه ماه عملیات اجرایی و کار شبانه‌روزی جهت بررسی ثبت در فهرست روستاهای جهانی در سایت سازمان جهانی گردشگری بارگذاری شد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی افزود: روستای حسنلو >>نقده >>جزو هشت روستای منتخب ایران از بین صدها روستای کشور، برای ثبت در فهرست جهانی یونسکو است که برای این منظور پرونده آن تهیه و با بارگذاری در سایت مذکور، توسط کارشناسان مربوطه مورد بررسی قرار خواهد گرفت و در صورت کسب شرایط لازم در لیست ثبت جهانی قرار می‌گیرد.

>>صفری گفت: روستای حسنلو >>نقده با داشتن تپه >>چندهزار ساله تاریخی حسنلو، صنایع‌دستی منحصربه‌فرد، طبیعت بکر همچون تالاب >>شوره‌گل، از تالاب‌های مطرح بین >>المللی، غذاها و نان سنتی موزه باستان شناسی، بوم‌گردی‌ها و خانه‌های صنایع‌دستی ظرفیت بالایی برای ثبت جهانی دارد که همدلی مسئولان و مردم در مسیر تهیه این پرونده قابل تقدیر است‌.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی آذربایجان غربی همدلی ایجاد شده بین مسئولان وزارتخانه، به‌ویژه مدیرکل گردشگری داخلی، استانداری آذربایجان غربی، فرمانداری >>نقده، بخشداری، شورا و دهیاری روستا و به‌ویژه مردم با صفای حسنلو با اداره‌کل میراث‌فرهنگی آذربایجان غربی را مثال >>زدنی، ارزشمند و قابل تقدیر دانست و اظهار امیدواری کرد در سایه این همدلی و زحمات ارزشمند مسئول پرونده، آقای بهاروند و همکاران وی شاهد ثبت جهانی این روستای باصفا در فهرست روستاهای گردشگری جهانی یونسکو باشیم.

محوطه تاریخی حسنلو در ۸۰ کیلومتری ارومیه و ۹ کیلومتری شهرستان >>نقده قرار دارد. این اثر در سال ۱۳۴۴ به شماره ۴۸۵ در فهرست آثار ملی ثبت شده و جهت انجام فعالیت‌های علمی، فنی و پژوهشی به پایگاه ملی تبدیل شده است.

بر اساس داده‌های باستان شناسی، این تپه در ۱۰ دوره مورد سکونت قرار گرفته است که دوره دهم که قدیمی >>ترین دوره سکونت حسنلو به حساب می‌آید مربوط به هزاره ششم تا هزاره سوم قبل از میلاد است.

تپه حسنلو در میان جلگه‌ای سرسبز و خرم که به «>>سلدوز» معروف است و در کنار قریه >>ای به همین نام قرار دارد.

به طور تقریبی ۱۴ تپه باستانی در اطراف تپه حسنلو شناسایی شده‌اند که نشان از آبادانی، آب و هوای مناسب و رشد فرهنگی انسان‌های روزگار کهن در این ناحیه دارند.

ساکنان اولیه تپه حسنلو احتمالاً قومی بوده‌اند به نام مانایی که تمدنی بس وسیع و درخشان از خود به یادگار گذارده‌اند و محل سکونت آنها سرزمین‌های جنوبی دریاچه ارومیه بوده و نام شأن به صورت «>>مان» در کتاب تورات هم آمده است.

2 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها