یکشنبه، 05 مرداد، 1404

وزیر بهداشت: تعداد تخت‌های خوابگاهی باید حداقل ۲ برابر شود

به گزارش >>خبرگزاری مهر به نقل از وبدا، دکتر محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی در آیین رونمایی از پویش «خوابگاه، اتاقی به وسعت آینده» که در هتل قلب تهران برگزار شد بر اهمیت محیط خوابگاهی در فرآیند آموزش و رشد اجتماعی دانشجویان علوم پزشکی تاکید کرد.

او افزود: خوابگاه فقط یک محل اقامت نیست؛ بلکه محیطی برای آرامش تحصیلی، زیست سالم و شکل‌گیری شخصیت اجتماعی دانشجویان است.

به گفته دکتر ظفرقندی، برای آموزش در حوزه سلامت نیازمند این هستیم تا دانشجویان ما، به‌ویژه دانشجویان رشته‌های پزشکی، پرستاری و سایر اعضای کادر درمان، در محیطی مناسب، امن و آرام رشد پیدا کنند تا بتوانند با تمرکز کامل به تحصیل بپردازند.

>>فراهم کردن بستر مشارکت خیرین در رفع نیازهای خوابگاهی

وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با اشاره به افزایش ظرفیت پذیرش دانشجو در سال‌های اخیر و عقب‌ماندگی در توسعه زیرساخت‌های رفاهی، افزود: طبیعی است که با این شرایط، باید از همه ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم؛ هم امکانات دولتی و قانونی، و هم کمک‌ها و مشارکت‌های خیرین سلامت که دغدغه آینده کشور را دارند.

دکتر ظفرقندی، هدف از این مراسم را فراهم‌کردن بستری برای مشارکت خیرین در رفع نیازهای خوابگاهی کشور دانست و اظهار کرد: این نشست با همراهی معاونت دانشجویی و فرهنگی وزارت بهداشت برگزار شد تا با استفاده از تجربیات و دغدغه‌های خیرین و همچنین ظرفیت‌های قانونی و مالیاتی موجود، بتوانیم اقدامات عملیاتی و مؤثری را در زمینه توسعه خوابگاه‌های دانشجویی رقم بزنیم. یکی از این ظرفیت‌ها، اختصاص منابع مالیاتی نشاندار به پروژه‌های خوابگاهی حوزه سلامت است.

>>وجود ۹۶ هزار تخت خوابگاهی در کشور

او با اشاره به آمار موجود در حوزه خوابگاه‌ها گفت: در حال حاضر حدود ۹۶ هزار تخت خوابگاهی در کشور داریم، اما برای پاسخگویی مناسب به نیازها، به حداقل دو برابر این ظرفیت نیاز داریم.

وزیر بهداشت می گوید: آنچه ما به‌دنبال آن هستیم، صرفاً ساخت خوابگاه نیست، بلکه ایجاد فضاهایی استاندارد، مجهز و متناسب با شأن دانشجویان علوم پزشکی است؛ فضاهایی که هم برای تحصیل مناسب باشند و هم برای زندگی و شکل‌گیری هویت حرفه‌ای و اجتماعی آینده‌سازان نظام سلامت کشور.

وی در ادامه بر اهمیت ساخت خوابگاه‌های ویژه متأهلین تأکید کرد و افزود: رشته پزشکی مسیر بلندی دارد. پس از طی دوران هفت‌ساله عمومی، دوره‌های تخصص، فوق‌تخصص و فلوشیپ آغاز می‌شود که در این مراحل، دانشجویان غالباً متأهل و دارای فرزند هستند. طبیعتاً این گروه نیازمند فضاهای خوابگاهی متناسب با شرایط زندگی خانوادگی هستند.

دکتر ظفرقندی اضافه کرد: توسعه خوابگاه‌های متأهلین، ضرورتی مهم در مسیر ایجاد فضای تحصیلی پایدار و متعهدانه برای دانشجویان پزشکی است.

وزیر بهداشت خاطرنشان کرد: خوشبختانه در حوزه سیاست‌های جوانی جمعیت نیز اعتبارات قابل‌توجهی در نظر گرفته شده که می‌تواند در تکمیل و تجهیز خوابگاه‌های متأهلین مورد استفاده قرار گیرد.

وی اظهار امیدواری کرد که با همکاری خیرین، همراهی دستگاه‌های اجرایی و استفاده هوشمندانه از ابزارهای قانونی، بتوانیم بخشی از دغدغه‌های مهم دانشجویان علوم پزشکی را در حوزه اسکان، مرتفع سازیم و گامی مؤثر در مسیر آینده‌سازی برای نظام سلامت کشور برداریم.

2 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها