به گزارش >>خبرگزاری مهر، علیاصغر >>شالبافیان، رئیس مرکز سرمایهگذاری و امور اقتصادی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از تصویب آئیننامه اجرایی تأسیسات ترکیبی گردشگری در هیئت دولت خبر داد و گفت: در تدوین برنامه هفتم پیشرفت کشور، احکامی برای توسعه زیرساختهای گردشگری پیشبینی شد که از مهمترین آنها میتوان به بند (>>ث) ماده ۸۳ قانون اشاره کرد؛ این بند ناظر بر تسهیل صدور مجوزهای کسبوکار با هدف ساماندهی ایجاد طرحهای گردشگری با کاربری ترکیبی و فراهم آوردن امکان فروش و پیشفروش تأسیسات و واحدها بر اساس طرح مصوب در محدوده حریم شهرها و روستاها است.
وی با اشاره به ضوابط صدور این مجوزها افزود: این مجوزها با اخذ >>تأییدیه از دستگاههای اجرایی ذیربط، صرفاً در اراضی با کاربری گردشگری که در طرحهای جامع و تفصیلی شهر یا طرح هادی روستا درج شدهاند، صادر میشود و در تعیین تعرفه برای کلیه کاربریهای یک طرح ترکیبی، مشوقهای لازم در نظر گرفته شده است.
>>شالبافیان با تأکید بر مکلف بودن وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی، وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در تدوین آئیننامه اجرایی این قانون تصریح کرد: پس از نگارش پیشنویس اولیه آئیننامه، کمیته راهبردی با حضور نمایندگان کلیه دستگاههای اجرایی مرتبط تشکیل شد. همچنین، جلسات تخصصی با حضور مشاوران، دانشگاهیان، صاحبنظران و سرمایهگذاران بخش خصوصی برگزار و نظرات آنها اخذ و در متن نهایی اعمال شد.
رئیس مرکز سرمایهگذاری و امور اقتصادی وزارت میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی از جمله مهمترین مشوقهای پیشبینیشده در این قانون و آئیننامه تدوینشده را چنین برشمرد: امکان پیشبینی کاربریهای متعدد از جمله تجاری، اداری و مسکونی در تأسیسات گردشگری؛ فراهمکردن امکان فروش و پیشفروش فعالیتهای مندرج در کاربریهای ترکیبی؛ امکان صدور سند تفکیکی برای فعالیتهای مذکور و نیز پیشبینی تعرفه حمایتی ویژه برای آنها از جمله این مشوقهاست.
>>شالبافیان در پایان اظهار کرد: تحقق این آئیننامه نتیجه پیگیریهای مستمر و حمایتهای وزیر میراثفرهنگی بوده و اقدامی مؤثر در تأمین مالی پروژههای بزرگمقیاس گردشگری در سراسر کشور، توسعه زیرساختها و تسهیل و تسریع در فرآیند جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی بهشمار میرود.