امیر کرمزاده در گفتگو با >>خبرنگار مهر اظهار کرد: این نشست با حضور علیرضا ایزدی، مدیرکل دفتر ثبت آثار تاریخی، فرهنگی و طبیعی کشور و جمعی از کارشناسان و اعضای کمیته ثبت، برای نخستین بار در کاشان برگزار شد. در این جلسه، حدود ۳۰ اثر از استان اصفهان بهمنظور بررسی و ثبت مطرح شد که در نهایت ۲۴ اثر به ثبت ملی آثار ناملموس کشور رسید.
وی افزود: از جمله آثار ثبتشده در این نشست میتوان به مهارت دوخت سنتی و کاربرد آن در عروسکسازی روستای >>دماب، مهارت سنتی آهنگری سمیرم، مهارت تهیه تنقلات >>چورچخلا فریدونشهر، مهارت پخت غذای >>خبنگالی فریدونشهر، آش >>کلوچی نجفآباد، مهارت پخت >>لولوچی روستای مورچهخورت، مهارت پخت کباب مشتی اصفهان، مادیهای اصفهان و دانش بهرهبرداری از زایندهرود، مراسم >>پاگلاب روز هفتم محرم لنجان و آئین دو طفلان مسلم روستای >>ویدوجا اشاره کرد.
کرمزاده همچنین تصریح کرد: بازی بومی محلی ">>چن (چند) بر یکی" روستای >>چالقره، >>آدابورسوم نذر آبگوشت دو کوله تعزیه شهر خوانسار، آداب آئین عزاداری روز سوم امام حسین (>>ع) شهر حنا، آئین >>ذوالجناح گردانی شهر کامو، مهارت پخت شیرینی >>لوز اصفهان و بازی بومی >>الک بازی اردستان از دیگر آثاری است که در این نشست به ثبت ملی رسیده است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان اصفهان در ادامه گفت: همچنین در این نشست مهارت پخت نان شل >>شلی، >>آدابورسوم پخت آش اسفندی، مهارت سیاهدوزی کاشان، آئین پوش اندازی، آئین کرده به کوه، >>آدابورسوم روضهخوانی خانه آقا شهاب، آئین گل غلتان و مهارت پخت سمنوی هفت ریشه مهاباد نیز به ثبت ملی رسید.
این ثبت ملی، گامی مهم در راستای حفظ و معرفی فرهنگ غنی استان اصفهان به شمار میرود و امید است که با این اقدامات، نسلهای آینده نیز بتوانند از این میراث ارزشمند بهرهمند شوند.