به گزارش >>خبرگزاری مهر، دومین جلسه هیئت عمومی دیوان محاسبات کشور به منظور تدوین گزارش سطح اول >>تفریغ بودجه ۱۴۰۳ کل کشور با حضور رئیس کل، دادستان، معاونین، مستشاران و حسابرسان کل این نهاد نظارتی برگزار شد.
سید احمدرضا دستغیب در این جلسه با مهم قلمداد نمودن بررسی بخش منابع و مصارف عمومی دولت در قانون بودجه، خاطر نشان کرد: منابع عمومی دولت بیش از ۲۵۰۰ هزار میلیارد است، منتها شاهد تغییراتی بالغ بر ۱۱۱۹ هزار میلیارد در رقم اولیه هستیم که درصد قابل توجهی را شامل میشود و این خود موجب خواهد شد تا نتایج و عملکردها نیز دچار مغایرت و تفاوتهای فاحشی باشند.
رئیس کل دیوان محاسبات کشور با بیان اینکه پیام گزارشهای >>تفریغ بودجه باید شفاف و روشن باشد، بیان داشت: وظیفه دیوان محاسبات در >>تفریغ این است که وقتی فصل فراغت از بودجه فرا رسید، عملکردها را رصد کرده و واقعیات را به تصمیم گیران اقتصادی و عموم مردم گزارش دهد.
دستغیب در ادامه اظهار داشت: اصولاً در یک اقتصاد سالم و در یک شرایط مطلوب، مبنا بر این است که هزینهها را باید از محل درآمدهای مالیاتی، گمرکی، عوارض و فروش کالا تأمین کرد اما وقتی هزینهها از محل فروش داراییها یا انتشار اوراق باشد، موجب منفی شدن تراز عملیاتی خواهد شد؛ بنابراین گاهی در رسانهها میبینیم یا میشنویم که از این موضوع، به اشتباه با عنوان کسری بودجه یاد میشود که باید اصلاح گردد.
وی گفت: پیش بینی دولت باید منطبق با منابع و مصارف واقعی باشد و تمامی محلهای متعلق به منابع و مصارف باید به بخش عمومی منتقل شود؛ چراکه در غیر این صورت اینگونه تصور میشود که گویی دو نوع بودجه عمومی دولت داریم که یکی مربوط به مصارف جاری است و دیگری مرتبط با مصارف ارکان و اجزای حمایتی محسوب میشود.
رئیس کل دیوان محاسبات با مخاطب قرار دادن مدیران کل استانی این نهاد نظارتی که به صورت ویدئو کنفرانس در این جلسه حضور داشتند، بیان کرد: چه در حوزه تحقق منابع و پیشگیری از رسوب و چه در نحوه تخصیص و انتقال آن به پایان سال، باید کمک حال دولت بود و مدیران کل استانی ملزم هستند تا در این خصوص، تمام توان خود را به کار گیرند.
دستغیب در ادامه تاکید کرد: با افشای اطلاعات از سوی دیوان محاسبات در خصوص مانده رسوب در حساب پیشرفت و عدالت، میزان آن پس از گذشت حدود یک ماه، از ۱۶ هزار میلیارد تومان به یک هزار میلیارد تومان کاهش پیدا کرده است که از این بابت باید قدردان زحمات همکاران واحدهای فنی در این نهاد نظارتی بود.
رئیس کل دیوان محاسبات با بیان اینکه باید مشخص شود که صندوقهای بازنشستگی از محل سود شرکتهای تحت امرشان، چه میزان از پرداختی را در بخش مصارف پوشش میدهند، افزود: بررسیها نشان میدهد که دریافتی صندوقهای بازنشستگی از دولت، عدد بسیار قابل توجهی است و مجموع منابع مرتبط با سود شرکتهای متعلق به سازمان تأمین اجتماعی و بازنشستگی کشوری به عدد ناچیز ۴۳ هزار میلیارد تومان میرسد.
گفتنی است در دومین جلسه هیئت عمومی دیوان محاسبات به منظور تدوین گزارش >>تفریغ بودجه ۱۴۰۳، سرفصلهایی همچون «منابع و مصارف بودجه عمومی»، «اوراق مالی اسلامی»، «تراز عملیاتی»، «تولید و اشتغال» و «صندوقهای بازنشستگی» مورد بحث و رأیگیری قرار گرفت.