یکشنبه، 25 خرداد، 1404

۷۰۰ تن گل محمدی در ساری برداشت می شود

سید اسماعیل علوی در گفت >>وگو با >>خبرنگار مهر با اشاره به سطح زیر کشت ۳۵۳ هکتاری گل محمدی در ساری، شرایط مساعد آب و هوایی و کیفیت خاک، پیش‌بینی کرد که امسال ۷۰۰ تن گل محمدی تر از باغات این شهرستان برداشت شود.

علوی با بیان اینکه عمده اراضی زیر کشت گل محمدی در مناطق بالادست و شیب‌دار دودانگه و چهاردانگه ساری واقع شده‌اند، افزود: برداشت گل محمدی در این منطقه از نیمه دوم اردیبهشت ماه آغاز شده و تا اواخر خرداد ماه ادامه دارد. میانگین برداشت گل محمدی در اراضی شهرستان حدود ۲ تن در هر هکتار پیش‌بینی می‌شود.

وی در ادامه به فعالیت ۵۳ کارگاه گلاب‌گیری در شهرستان ساری اشاره کرد و گفت: از این تعداد کارگاه، ۴۹ واحد به صورت سنتی و ۴ واحد به شکل مکانیزه فعالیت می‌کنند. این کارگاه‌ها با استفاده از گل محمدی تولید شده در شهرستان، اقدام به تولید گلاب، غنچه خشک و گلبرگ می‌کنند و محصولات تولیدی را علاوه بر تأمین نیازهای محلی، به استان‌های همجوار نیز عرضه می‌نمایند.

علوی با اشاره به فرآورده‌های گل محمدی گفت: از این محصول، گلاب، غنچه خشک و گلبرگ به دست می‌آید که در صنایع غذایی، دارویی و تولید اسانس مورد استفاده قرار می‌گیرند. فرآوری این محصولات در کارگاه‌های نیمه صنعتی و واحدهای خانگی انجام می‌شود.

وی با تاکید بر مزایای کشت گل محمدی در منطقه، خاطرنشان کرد: شرایط اقلیمی و خاک مناسب، و مقاومت این گیاه در برابر سرمای دیررس، موجب شده تا کیفیت محصول تولیدی از نظر میزان اسانس و عطر بسیار عالی باشد. تولیدکنندگان گلاب در ساری با بهره‌گیری از روش‌های سنتی و مدرن، سعی در ارتقای کیفیت و کمیت محصولات خود دارند تا بتوانند سهم بیشتری از بازار را به خود اختصاص دهند.

1 ماه پیش

دسته‌بندی‌ها