به گزارش >>خبرگزاری مهر، ابوالفضل >>ظهرهوند عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در گفتگو با رادیو گفتگو با بیان اینکه آژانس و نهادهای مشابه بینالمللی عمدتاً مؤلفههای قدرت غرب هستند، تصریح کرد: وظیفهای که بر اساس اساسنامه و روی کاغذ برای آژانس تعریف شده، با عملکرد واقعی آن متفاوت است. وظیفه اصلی آژانس کمک به کشورهای عضو برای دستیابی به فناوری صلحآمیز هستهای و نظارت بر عدم انحراف به سمت تولید سلاحهای هستهای است، اما در عمل شاهدیم که این نهاد به ابزاری سیاسی و اهرم فشاری علیه ایران تبدیل شده و در راستای منافع و اهداف آمریکا و غرب عمل میکند.
وی با تصریح بر اینکه آژانس کاملاً بهعنوان یک ابزار سیاسی و مؤلفه فشار علیه ایران عمل میکند، اظهار کرد: این نهاد و مدیرکل آن، بهویژه در مقاطع حساس مانند آغاز مذاکرات، با طرح مسائلی مانند بازرسیهای فوقالعاده، فشار سیاسی بر ایران را افزایش میدهند و به این فشارها وجهه فنی و حقوقی میبخشند تا اهداف آمریکا و غرب را پیش ببرند.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس این وضعیت را واقعیت تلخی دانست که ایران با آن مواجه است و تأکید کرد: آژانس در این سالها به ابزاری برای اعمال فشار و توجیه تحریمها علیه ایران بدل شده است.
وی در پاسخ به سوالی درباره تأثیر گزارشهای آژانس بر روند مذاکرات و اعتمادسازی، عنوان کرد: آژانس بهنوعی پوششدهنده مواضع آمریکا و غرب و همسو با اهداف آنها عمل میکند و گزارشهای این نهاد میتواند روند اعتمادسازی را خدشهدار کرده و بهعنوان کارتی در دست طرف مقابل برای تشدید فشارها و حفظ تحریمها علیه ایران مورد استفاده قرار گیرد. آژانس با گزارشهای خود، بستری فراهم میکند تا طرف غربی ادعاهای خود مبنی بر نگرانی از برنامه هستهای ایران را مطرح سازد.
>>ظهرهوند با بیان اینکه دال مرکزی مواضع غرب، نگرانی ادعایی آنها و >>متقاعدنشدن نسبت به صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران است، اظهار کرد: اطمینانی که آنها به دنبال آن هستند، در نهایت به این معنا است که ایران اساساً برنامه هستهای نداشته باشد تا نگرانی آنها مرتفع شود و این منطق اصلی حاکم بر برخورد آنها با ایران است.
این عضو کمیسیون امنیت ملی مجلس، استقلال و بیطرفی آژانس در ارزیابی فعالیتهای هستهای ایران را رد کرد و گفت: نگاه آژانس همسو با منافع غرب است و نمیتوان آن را بیطرف دانست.
وی بهعنوان نمونه به موضعگیری اخیر وزیر خارجه فرانسه در کنار مدیرکل آژانس و تهدید به فعالسازی مکانیسم ماشه تا ماه اکتبر در صورت عدم همکاری ایران اشاره و بیان کرد: مفهوم همکاری از دید آنها، تسلیمشدن ایران و >>ازبینبردن تمام ظرفیتهای هستهای کشور است، چنانکه در گذشته نیز شاهد بتنریزی در تأسیسات و کاهش قابلتوجه ظرفیتها بودهایم.
>>ظهرهوند در مصاحبه تلفنی با رادیو گفتوگو اشاره کرد: رجال سیاسی ایران باید با یک تصمیم قاطع و با دیالوگی شفاف و روشن، موضع >>مطالبهگرانه در پیش گیرند و در میز مذاکره بهعنوان متهم ظاهر نشوند.
وی تأکید کرد: ایران نباید برای اثبات صلحآمیز بودن برنامه خود تلاش کند، بلکه باید حقوق خود را مطالبه نماید و حتی گزینه خروج از NPT و آژانس را نیز در نظر داشته باشد، زیرا مسیر فعلی مذاکرات که با اتکای بیش از حد بهطرف مقابل و امید به نتیجهبخشی از طریق بهاصطلاح همکاریها دنبال میشود، تاکنون جواب نداده و نخواهد داد.
عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در خصوص تهدید به فعالسازی مکانیسم ماشه یادآور شد: فعالسازی این مکانیسم بدون بازگشت آمریکا به برجام و شکلگیری مجدد کمیسیون مشترک متشکل از همه اعضا یعنی ایران و ۵+۱ امکانپذیر نیست، زیرا تصمیمگیری در این خصوص نیازمند رأیگیری یا اجماع در کمیسیون مشترک هفت عضوی است و هیچ کشوری حق >>وتو ندارد.
وی تهدید وزیر خارجه فرانسه را نشانه >>وقاحت و عدم امکان فنی این اقدام دانست و اظهار کرد: آژانس در هماهنگی کامل با طرف آمریکایی و غربی عمل میکند و این روند نمیتواند نتیجهای مؤثر به نفع ایران در پی داشته باشد، بلکه صرفاً پوششی برای تداوم فشارهاست و بر طرف آمریکایی نیز اثر مستقلی ندارد، بلکه هر دو همسو حرکت میکنند.